Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nova spojka zabira moc vysoko

Od: dzembis odpovědí: 7 změna:

dobry den, mam otazku, nechal jsem si u felicie 1,3MPI vymenit spojku, koupil jsem novou LUK, coz mi potvrdilo vice lidi ze je to ta nejlepsi. nechal jsem si ji v servisu namontovat a zabira mi az tak na posledni desetine rozsahu seslapnuti, coz mi prijde divny, kdyz jsou pedaly v jedny rovine.spojku jsem menil kvuli spatnejm odtlacnejm pruzinam(neslo radit, furt zabirala) a koupil jsem celou spojkovou sadu.. napada me, jestli treba servisak nevymenil jen ty pruziny? ale nerad bych ho podezrival je to mamky znamej.. tak je mozny aby to bylo necim jinym?

moc dekuji za odpoved

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vodevři kapotu motoru a pošteluj si povolením lanka spojky pedál dle libosti potřebuješ kleště a 10ku klíč

gumidek*

Pokud bude mít pedál spojky výš, než brzdový, tak si prodlouží chod spojky (pedálu) od tohoto bodu až k podlaze a tak bude mnohem více namáhána lamela spojky. Mnohem více se propruží...

doplněno 19.09.12 21:30:

7cm rozdíl oproti brzdovému je už problém. Seřiďte s brzdovým a ...

Pokud pojedete kopec a začnete se dotýkat a pomalu šlapat pedál spojky, tak kdy je cítit prokluz a úplné vypnutí?

doplněno 19.09.12 21:37:

Na spojce se u těchto aut už nic neseřizuje. Výška pedálu je jedninná seřizovací věc.

doplněno 19.09.12 23:17:

No pokud je seřízená s brzdovým, tak při 10mm sešlápnutí se odlehčuje přítlak a při 20mm už dochází ke skluzu.

Na noze se 20mm nezdá. Většinou, co jsem jezdil Feldu, to tak bylo.

dzembis
hodnocení

dekuji za odpovedi, uz jsem tu na to nasel nekolik diskuzi a ze vsech mi prave vyslo, ze pedaly by meli byt ve stejny vejsce, a ze nijak jinak se spojka seridit neda? to znamena ze teoreticky kdyby byla uplne nova spojka, tak by mela zabirat idealne nekde kolem poloviny seslapu? nebo je v tom jeste nejakej hacek? premejslim co s tim teda muze bejt blbe?

ted jsem teda jeste vyzkousel to trochu pritahnout a pedal mam asi o 7cm vys a je to sice asi trochu lepsi, ale uz je to dost neprirozeny a nepohodlny

dzembis
hodnocení

tezko rict presne, ale odhadem myslim ze to vypne asi tak do 5cm seslapnuti

dzembis
hodnocení

mm, nebo cm? jestli opravdu pri 20mm od klidovy polohy pedalu, tak to jsem na tom jeste dobre:)

martinhajek*
hodnocení

0x
To že nová spojka zabírá v polovině, platí málokdy. Záleží na přítlačáku a jeho membránové pružině. Většinou je to už v horní třetině pedálu.
Seřiď si výšku pedálu spojky s brzdovým, pokud spojka neprokluzuje ani nevydává žádné pískavé a škrabavé zvuky, NEŘEŠ TO.

kamill*
hodnocení

0x

Mám mesiac vymenenú lamelu ,prítlačný kotuč a ložisko od LUK a doplním ,že nová lamela má 7,8mm hrúbku a tá čo už preklzovala iba 4,1 mm až po nity zodratá.Spojkový pedál zaberá v polovici,predtým na konci -nič sa u mna nenastavuje.Vymenené diely boli vrátené.Lamela vydržala iba 116000km čo je velmi málo,ale hodne jazdím s prívesom.Spýtal by som sa pre pokoj duše mechanika ,čo vymenil a čo nie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]