Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů - darovaná motorka

Od: tonik1957* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.V roce 1976 jsem daroval svému otci motocykl zn.Jawa 4Z 175/356 na náhradní díly.V témže roce jsem nastoupil na zákl.voj.službu a již jsem se o osud motocyklu nezajímal,jelikož můj otec slíbil,že vše ohledně odhlášení motocyklu.Letos v dubnu mi přišel dopis od ČKP ,že od roku 2010 nemám zaplacené pojištění.Poslal jsem jim odvolání s tím,,že jsem motocykl daroval na náhradní dily.Zaslal jsem i čestné prohlášení zároveň i s úmrtním listem otce,jelikož otec v roce 1978 zemřel.Dodatečně jsem motocykl i odhlásil.Odepsali mi,že mé odvolání prověřili,posoudili,zamítli a požadují ode mne zaplatit od roku 2010 až do letoška platit každých 1/4 roku pojistné.Nevím proč chtějí pojistné až od roku 2010,když motocykl od roku 1976 neexistuje.Poradí mi někdo co s ČKP mám dělat,když mé argumenty neakceptují?Nevzahuje se na to promlčecí lhůta?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Blahopřeji, zákon o povinném ručení byl novelizován s tím, že ČKP začne řádit až od 1.1.2009...co chcete radit? Buď zapaťte, nebo budete muset s ČKP do soudního sporu...my Vaše argumetny akceptujeme, na rozdíl od ČKP, ale ČKP je soukromý subjekt a Vašich peněz se jen tak nevzdá

hodnocení

0x

Máte jedinou možnost, prokázat, že motocykl od roku 1976 jste nevlastnil.

Jestliže čkp neuznává Vaše nevlastnění vozidlo, musíte nesouhlasit. Zkuste mi sdělil, jak prověřovali vaše tvrzení?

Zkuste večer ICQ 55180641. nebo skype: milancukrar.

Do té doby hledejte inspiraci v historii tohoto vwebu, páč denně se zde řeší tento problém mnohokrát...

buss
hodnocení

0x

Postupovat dle zákona, prokázat ČKP, že vozidlo nebylo provozováno v rozporu s tím zákonem. ČKP však též nepostupuje jak zákon káže, a to bez zbytečného odkladu.

manta
hodnocení

0x

hezký den, zabývám se také nějakou dobu problémem zvaným čkp a tématem "neprovozoval vozidlo"odstavené na soukromém pozemku, musím ocenit pomoc ze strany tohoto fóra ohledně poskytnutých fundovaných informací, např panem Milanem Cukrářem, doufám, že na jejich podkladě se podaří ukončit záležitost ve věci mých 2 vozidel. Dále jsem v rámci vyhledávání informací narazil na nabídku zastupování proti čkp, ze strany autoporadny.

Domnívám se že by spousta lidí pomoc v tomto směru uvítala. Osobní zkušenost s autoporadnou zatím nemám.

ZDARMA PORADÍ A VYMŮŽOU ZPĚT PENÍZE
autoporadna@centr/... nebo volejte 777064493

rajveteranu.cz/...

Zdraví JH

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]