Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vozidla

Od: romanadasa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Chci se ujistit bude-li můj postup správný.

O víkendu si ke mě přijede kupující z jiného kraje pro vozidlo. Sepíšeme smlouvu o prodeji, vozidlo si odveze bez dokladů, já v týdnu vodidlo odhlásím,a odešlu doklady kupujícímu,který si jej zase přihlásí. Je to tak správně, nebo navrhujete jiný postup?

doplněno 19.09.12 12:24:

Ještě pro upřesnění, jedná se o motocykl, takže převážen bude na vozíku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

19.09.12 09:17
hodnocení

0x

Přesně

laybor*

Popř . mu dejte emisní kartu,

pak mu můžete dát kopii velkého techničáku (při poslání poštou se může originál ztratit),

Kde si udělá povinné ručení - ale to není vaše starost.

doplněno 19.09.12 12:14:

to buss + pan Milan - nestrašte lidi

zákon sice ukládá mít ORV (malý techničák ) při jízdě u sebe , ale praxe je zcela jiná , policie toleruje jízdu jen s kupní smlouvou .

buss
hodnocení

0x

Dostane KS, ORV, ZK a domluvit se, kdy ukončíte pojistku, aby si mohl sám pojistit. Na KS se nejezdí. Ideál ovšem je, udělat přeregistraci společně, popř. i pojistí a jede.

laybor*

to buss - proč by měl dostat zelenou kartu?

Kupující nabourá a prodávající přijde o bonus .

hodnocení

0x

Romano,

je třeba se domluvit s kupcem. páč třeba nebude chtít odjed bez dokladů, co když ho zastaví kontrola. Když mu dáte malý techničák, tak na evidenci Vám to nebudou chtít odhlásit (je to podle města různé) a budete muset dát za 100Kč duplikát...

Osobně bych mu dal vybrat, zdali odjede bez techničáku, nebo mu ho za 100Kč dejte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]