Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chci se ujistit bude-li můj postup správný.
O víkendu si ke mě přijede kupující z jiného kraje pro vozidlo. Sepíšeme smlouvu o prodeji, vozidlo si odveze bez dokladů, já v týdnu vodidlo odhlásím,a odešlu doklady kupujícímu,který si jej zase přihlásí. Je to tak správně, nebo navrhujete jiný postup?
doplněno 19.09.12 12:24:Ještě pro upřesnění, jedná se o motocykl, takže převážen bude na vozíku.
Popř . mu dejte emisní kartu,
pak mu můžete dát kopii velkého techničáku (při poslání poštou se může originál ztratit),
Kde si udělá povinné ručení - ale to není vaše starost.
doplněno 19.09.12 12:14:to buss + pan Milan - nestrašte lidi
zákon sice ukládá mít ORV (malý techničák ) při jízdě u sebe , ale praxe je zcela jiná , policie toleruje jízdu jen s kupní smlouvou .
Romano,
je třeba se domluvit s kupcem. páč třeba nebude chtít odjed bez dokladů, co když ho zastaví kontrola. Když mu dáte malý techničák, tak na evidenci Vám to nebudou chtít odhlásit (je to podle města různé) a budete muset dát za 100Kč duplikát...
Osobně bych mu dal vybrat, zdali odjede bez techničáku, nebo mu ho za 100Kč dejte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.