Nejste přihlášen/a.
Zdravím, myslíte, že zvládnu vyměnit čepy ramen čistě na heveru před barákem s ráčnou a montér-pákou? Ptám se spíš jestli je to technicky možný než jestli jsem tak dobrej :D:D
Já takhle zvládnul vyměnit celá ramena u Fa. Zlatej hever s povinné výbavy (nůžkovej kosočtverec).
doplněno 18.09.12 23:08:Clio 1.4?
Jaký auto?
Většinou to s aspoň trošku rozumnou výbavou lze.
Pokud tedy "ráčnou" myslíte gola sadu...
Lze dokonce i slušně seřídit geometrii provázkem...
Ale kvalifikovaný servis bývá lepší...
Takto se ta geometrie dá nahrubo/slušně seřídit (ovšem laser je laser) :
čepy ramen tuším geometrii nerozhazují. Jen čepy řízení.
Tyjo, to vypadá dobře..Když se to umí potřeboval bych ji seřídit a 700 teď navíc nemám, čili bych to možná aspon takle nahrubo zkusil, víc ji pokazit stejně nemůžu :D
Jojo to vím, jenže české silnice mi jinak dobrou geometrii pokazili uvidím, jak se mi bude chtít, zatím mám na starosti ty čepy a radiátor no :D
No, pravda, blbě...
Je potřeba vodováha na změření odklonu, provázek a nějaké přesné měřidlo na změření vzdálenosti provázku od disku kola, pak už jen tabulky výrobce abychom věděli co chceme nastavit, a kalkulačka na počítání úhlů a podobných matematických a geometrikých veličin. Jo nějaké kolíky, které zapíchneme do země a přivážeme provázek.
Upřímně řečeno, je s tím s*aní, když to chcema udělat přesně, pokud to člověka fakt nebaví si s tím pohrát - a nemá trpělivost, tak ať to raději vzdá předem...
Dělal jsem to párkrát na stodváce, dneska už bych do toho nešel...
Musíš mít stahovák na kulový čepy příslušného typu auta a nové čepy s gumovejma prachovkama. Pak je to brnkačka.
No však stahovák - montér páka :D v servise se to stejně dělalo jednom s ní...A pokud kupuju nový čepy, počítám s tím, že u nich budou nový prachovky a šrouby
Na čepy rmen není potřeba žádný stahovák. Ty nejsou do kužele. Jsou normálně kulaté s drážkou. Zajištěné jsou tak že šroub který prochází drážkou, zroveň stahuje třmen na těhlici. Samotný čep pak drží v rameni dva šrouby. K samotné výmněně jsou potřeba jen dvy rozměry ořechů a klíčů. 17 a 15 některý výrobce dodává šrouby a matky 16 a 14. Samozřejmně hever klič na kola a to nejdůležitější , zručnost. U spodních čepů by se geometrie neměla rozhodit. Doma geometrii stejně neuděláte kvalitně, byť se budete snažit sebe víc.
nastanou komplikace ze to nepujde od sebe a opotis se s toho, na to hrachovym heveru co je v povinny vybave budes lomcovat pajsrem a spodni cep nevyndas
Dale tam bude treba original rameno ze nebude sroubovany nebo budes muset vyndat cely rameno a jit s nim dosveraku, a mas dalsi problem . i z trivialni vymeny spodniho cepu ramene s muze vyvrbit pekna pakarna
u Clia jsou šroubovaný(není to monolit rameno s čepem)-heverem auto zvednout a pod rám(motorový-takový ty jakoby sáně ) dát třeba tvárnici,cokoli pevného a stabilního-na to to pak pustit...,šroub z těhlice vyndat(to je ten co prochází drážkou čepu) pak i ty dva v ramenu samotném-čep krásně jde bez jakékoli síli-při montáži jde třeba většíma sikama rameno přitlačit k čepu zpátky nasazenému už do těhlice,aby prolezly ty dva šrouby-opět to jde(nezatížené rameno nemá takový odpor-byt je tam chycený stabilizátor)-nebát se toho-jde to-i na ulici...
Pokud se jedna o skodovku, tak az po felicie byly original cepy az do prvni vymeny nytovane na 3 nytech, blbe se to odsekava pod autem na ulici a bruskou se tam taky spatne dostava, tak pokud se ty cepy budou menit poprve od vyroby auta, tak to je asi ten nejtessi okamzik vymeny cepu.
doplněno 19.09.12 10:26:To mel asi na mysli automechos
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.