Nejste přihlášen/a.
Bez sytiče nenatočím ani já svůj Lekr na Fávu . Jednou jsem to skoušel a při delším startování měl snahu chytit jeden, dva válce a pak zase nic...
Normálně při závadě otevři zadní víko motoru a otoč klíčkem v zapalování na první polohu (elektrika jde). Pak u spouštěče startéru odpoj ten tenký káblík a místo něj dej drát a spoj ho s tou maticí M8 na spouštěči (vede na ní silový + vodič). Startér okamžitě začne točit (pozor, nechat zařazen neutrál a zatáhnout ručku... v zimě se dá s husým olejem v mrzu i popojet na neutrál). No a jak budeš startovat jednou rukou, tak druhou si podržíš ten sytič na karbecu přímo a případně i je potřeba zvýšit otáčky a chvíli tam být a držet do ohřátí.
doplněno 18.09.12 22:47: Hop: To je tam tak blbí přístup? Vždyť při stoupnutí k zadnímu čelu na mě kouká spouštěč s kontakty čelem ke mě . Tak si dá delší drát a nebo mu bude tu chvíli točit startérem někdo druhý a po natočení si ho na karbecu podrží sám :D
A vyhrnuté ruce. Takový rukáv mezi klíňákem a řemenicí je dost nebezpečný. Ale dokud tím točí startér, tak zas tak nebezpečný nebude
Hop: A jó vlastně, máš pravdu! Vždyť to mám taky tak, akorát jsem si o blbě představil sorry
Hop: Kdyby tam byla Saxána s lexikonem, tak ze šáde udělá parádní káru a z řidiče diplomata :D a je po starostech. Nebo stěhováka s Liazkou ...
Gumídku, uz se vidím, jak ležím pod stodvácou abych se dostal ke startéru a druhou ruku mám jak Saxana a šahám skrz klíňák na karbec...
Gumídku, nekouká.
Startér je píchlej u převodovky a dráty má zepředu (tedy směrem k čenichu vozidla). Nedokážu si představit, jak bych se dostal k drátům od startéru z motorového prostoru. Snad fakt jen ta Saxáááána...
Gumídku, seš eště mladej, časem si zvykneš, že Hop tu pravdu občas mívá...
Jo, to se stává, v tom případěm platí moje úplne první reakce, otevřít haubnu a zasytit ručně. Po ujetí asi pěti kiláků zastavit a sytič vypnout...
Než seženeš a naáhneš novou strunu, jsi pojízdný...
Jako přetrhlá struna? To přece není problém uzavřít jej přímo na karbecu a po nastartování a prohřítí motoru jej zase na karbecu otevřít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.