Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpětné zrcátko DEN/NOC

Od: gumidek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny rádce,

mám takový menší banální dotaz. Na zrcátku mám přepínač DEN/NOC (interiérové zpětné a páčku pod ním). Měl bych dotaz, jak to má správně fungovat. Sklopením páčkou zrcátko mohu otočit nahoru, nebo seřízením v této poloze na zadní okno naopak sklopit dolů. V obou polohách mimo zadní okno vidím odrazy zezadu jak na sedačkách, tak na stropě.

Kde to mám správně mít v noci, pokud mi někdo visí za kufrem? Na stropě nebo na sedačky?

Předem díky za odpovědi (samosebou u Favorita, ale je to i u jiných aut, co jsem jezdil) ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Favorita už sice nemáme, ale když se podíváš, tak při odklopení páčky od sebe neuvidíš odraz auta za tebou z plochy zrcátka, ale jen od jejího krycího sklíčka. Tedy velmi tlumeně. A to se právě hodí, když za tebou jede nějaký idiot s dálkovýma, tak přecvakneš.

Tedy pokud si dobře pamatuju, ve dne páčku směrem k sobě, v noci od sebe

gumidek*
hodnocení

No, když dám páčku k sobě a zrcátko seřídím na zadní okno, tak při přepnutí páčky se zrcátko sklopí na zadní sedadla a vidím je a takovou siluetu zadního okna se stěračem...

Pokud to udělám obráceně, tak zase při přepnutí vidím strop a zase tu samou siluetu odrazu...

Jde mi o to, kde to má být v nočním režimu ;)

mowla*

Já měl a mám (Favorit, Felda i Octa) noční režim sklopený na sedačky... Pokud tě nějaký trouba prosvěcuje, svítí na strop...

doplněno 18.09.12 18:31:

Jo - lze to i na strop - ale tam právě troubové svítí, takže jsi oslněný tak jak tak... ;)

gumidek*
hodnocení

Takže na sedačky. Díky. Ono to právě funguje i na ten strop, tak jsem si nebyl jist, kde je to lepší a správné...;)

doplněno 18.09.12 18:36:

Ono je hlavně blbí, že ti troubové mají velká SUV a podobné krávy a já toho prcka, kde je moje okno skoro v jejich výšce. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]