Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam dotaz je potřeba v kupní smlouvě uvést rodné číslo...?...a je tato smlouva platna i když rodne číslo neobsahuje?..diky jan benda...
Když auto kupujete, rodné čislo nemusíte řešit, je napsané v TP. Když ho prodáváte, není to nutnost, ale je to POTŘEBA. Kupní smlouva by platná byla, ale když nemáte rodné čislo kupujícího, nemůžete na něj auto převést, i když všechny ostatní údaje máte. Sám jsem to zažil. Měl jsem číslo občanky, adresu, datum narození a bylo mi to na...
No nevím, všichni to zadávají do stejného systému a když jsem ho neměl, tvrdil mi, že to nemůžu na dotyčnou odhlásit, protože to ten program požaduje a ověřuje, že to není smyšlené...
Milan má stoprocentně pravdu. Pro identifikaci na kupní smlouvě mimo jména, příjmení a bydliště stačí datum narození. To pro případ, kdy na stejné adrese by mohl být otec se synem stejného jména - datum narození je spolehlivě odliší. Pokud ale chcete mermomocí druhé straně vyhovět, tam si tam rodné číslo klidně uveďte.
Mám obavy, že dostanu "upozornění", ale risknu to:
Ludmila je staré slovanské jméno, které znamená Lidu milá. Podle českého občanského kalendáře slaví svátek 16. září. V týž den se slaví podle římskokatolického církevního kalendáře svátek svatá Ludmila.
K 22. dubnu 2002 neslo toto jméno 99 583 obyvatel ČR a bylo tedy desátým nejoblíbenějším ženským jménem. V neformálních rozhovorech a textech bývá často transformováno do tvarů Lída nebo Lidka. Nejčastější zdrobnělinou je Liduška či Lidunka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.