Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla

Od: cihinho* odpovědí: 6 změna:

Zdravíčko všem, mám dotaz, doufám že někdo pomůže. Před cca 3 měsíci jsem koupil auto na inzerát, při pokusu o přihlášení jsem dostal informaci že není v pořádku vinko, nejde udělat evidenčka, obrátil jsem se tedy na osobu prodávající a když jsem chtěl vrátit zpět peníze, řekl že už je nemá.. nabídl mi jiné auto které mělo tyto věci v pořádku až na jeden detail, kterého jsem si samozřejmě nevšiml, a to že nemá přední SPZ -( byla poměrně slušně nahrazena reklamní deskou s potiskem - zjištěno až při bližším ohledání) vzhledem k tomu že z toho člověka už bych žádné peníze nikdy nedostal, rozhodl jsem se ho nechat a dát kompletně do pořádku. teď ale je dotaz, je možné auto přepsat bez člověka na něhož je auto napsané? vlastním veškeré doklady k vozidlu, překvapivě majitelem není onen "dobrodinec" ale někdo úplně cizí z poměrně velké dálky, a vážně nemám chuť toho dotyčného ve svém volnu někde hledat.. jestli někdo víte jak tuhle situaci vyřešit, určitě poraďte budu vděčný. platím na auto pojistku přestože auto stojí, protože bez SPZ to by mohlo být dost drahé. a hlavně náhradní SPZ mi nevydají bez jeho plné moci a to je pořád dokola, že se mi nechce toho dotyčného někde v cizím vzdáleneém městě hledat..

Díky za radu předem :) (to že jsem vůl je snad dost jasné :-D)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sarkaona*
hodnocení

0x

Lidi, když už takhle kupujete auta, tak zásadně od zaručených zdrojů! Ve finále vás problémy s tím nespojené výjdou na mnohem dráž, než co jste chtěli původně ušetřit.

laybor*

Nahlaste na registru ,že vám po koupi vozu druhý den někdo ukradl RZ ,

nebo risknout a vůz na sebe dohlásit - dostanete nové RZ, odevzdáte jen jednu a až ted nahlásíte že vám den dohlášení ráno někdo ukradl RZ .

buss
hodnocení

0x

je možné auto přepsat bez člověka na něhož je auto napsané
NE, ale na plnou moc ano, na to musí být dva. To by se krásně přihlašovaly kradená auta. Původní majitel nechť nahlásí krádež RZ, nebo po koupi, ale to neřeší přepis.
Ale od takového auta bych utíkal, je jich málo v nabídkách?

endyfrog*
hodnocení

0x

Špatná to situace ale kdysi sem jí taky řešil a stálo mne to hodně benzínu km.a telefonů nakonec sem auto prodal na náhradní díly Ale zkusil bych dle TP napsat doporučený dopis že jste koupil auto které je napsané na něho od nějakého xxxx a že ted potřebujete auto na sebe dohlásit prostě převézt na vaše jméno že jste za auto zaplatil atd .Tak prostě at vám pošle plnou moc nebo podepsanou kupní smlouvu a pak můžete řešit .Nebo si vemte sebou dva bouchače a jděte si popovídat stím kdo vám auto prodal a vše vyřeší za vás prostě těžká situace .Sám od sebe bych raději plnou moc nebo smlouvu nepsal může to auto být třeba kradené nebo něco podobného

hodnocení

0x

Jinak nez zfalsovat plnou moc to asi nepujde.

hodnocení

0x

cihinho, vezměte si před sebe velký techničák a ozvěte se večer.

ICQ 55180641

vůl vypadá jinak!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]