Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pájku

Od: josef2232 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím poraďte mi, jakou si mám koupit pájku. Používám ji na kabely do max průměru 6mm. Koupil jsem si jednu asi před rokem - stála cca 200kč, ale hrozně dlouho trvá než se ohřeje a teď už ani nehřeje. Máte s tím někdo zkušenosti? Jsem ochoten do ní dát tak 1000Kč Předem děkuji za tipy.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Na průměr 6 mm trafopájku? No to se nedivím, že to trvááá, normální hrotovou.

hodnocení

1x

vyměn hrot udělej ho z měděnýho drátu o průměru 1,5 -používá se k tažení světelných obvodů v bytech ty hroty co do toho dávaj z výroby sou na nic pokud to nepomůže tak vem tudle shop.emos.cz/...

gumidek*

Jo, ta je kvalitní a naše (CZ). Tu doporučuji taky. Akorát je dobré si trochu posunout ty plastové kostky na hrotu. Příliš vepředu se teplem roztečou, pokud pájka pojede dlouho (stačí naprázdo zapnout s hrotem a po prohřátí těch hůlek prsty tu kostku posunout blíže k páječce)

doplněno 18.09.12 22:51:

No, tyhle pájky, co mají hrot otočen o 90° jsou docela shit... České jsou vymakané, ale tohle... Samotná tahle pájka stojí cca 200 a naše 500

ixet5se

Ty kvalitní české pájky jsou bohužel dělané už v Číně. Tento rok jsem kupoval cca 3ks a bohužel všechny made in China. Ale kvalita byla zachována.

mowla*
hodnocení

0x

Trafopájka? - nepomohla by výměna hrotu?

josef2232
hodnocení

Jo, to jsem zkoušel, ale je to pořád stejný. Já jsem jí koupil v supermarketu a to byla asi ta chyba..

technoman*
hodnocení

0x

Na takhle tlustý dráty/lanka používáme v práci malou klempířskou pájku 150W*palec*. Není to baubau ale nějaká německá.

doplněno 17.09.12 23:17:

tak do průměru 3,5 mm (vícběžně nedělám) používám mikropájku 90W ale je to nějaká digitální spešl že stačí bleskurychle dohřívat. Nemá klasický topný tělísko ale hrot je ohříván VF vířivými proudy. Pájím s ní třeba tři dráty o prům. 3,5 mm dohromady k sobě omotané cínovaným drátkem pr. 0,5 mm a celkem to jde. Je to čínská výroba ale je výborná.

josef2232
hodnocení

Díky za všechny odpovědi. Co říkáte na tento set? Bude mi sloužit? Nebo se po několika pájení rozteče?

conrad.cz/...

jarda3*

rekl bych, ze B je spravne... Konstrukce pajek (oznaceni je spatne, pajka je ten kov cim se paji ale co uz...) je velmi rozdilna, puvodni CZ ma jako sekundar transformatoru medeny pasek cca 3x6mm, tyhle siditka hlinikovy drat nevalneho prurezu, dodane hroty jsou z nejakeho podivneho materialu s velkym odporem, nedaji se skoro na nic pouzit a kdyz se udelaji medene, pajecka to velmi spatne snasi a hreje se vic, nez ten hrot. Mam doma asi 3, 2 jsou ruzne priroztekle a jedina tohoto Cinskeho typu relativne funguje, ale stala taky 400Kc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]