Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulozeni klaksonu Ford Escord

Od: djala* odpovědí: 8 změna:

Zdravim

Vi nekdo kde presne je ulozeny klakson u Ford Escord 1,8D rv. 1998 ve verzi pick-up?

Mam nejaky problem u volantu a pri otaceni volantem obcas troubi. Nemam cas to resit - jde o pracovni auto a proto chci co nejjednoduseji odpojit klakson :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Většinou bývá na levo neboli před řidičem nad podběhem takže dalo by se říct pod blatníkem,pokud ho někdo nedal někam jinam.Ideální je mít u sebe nějakého známého a jeden přerušovaně troubí a druhý poslouchá (s otevřenou kapotou) odkud to jde

djala*
hodnocení

jeste jsem nedodal, ze troubi samo pri otaceni volantem ale kdyz potrebuji tak stlacenim volantu nejde :-D

je to na prd...kdyz jsem koukl pod kapotu nikde jsem ho nevidel :(

gumidek*

Třeba Opel Astra G má dokonce pro klakson své relé. Není v pojistkovce pro klakson pojistka (pokud nejistí i ostatní spotřebiče ... musí být samostatně) nebo relé?

Většinou to relé tam řeší to, že kontak na volantu ukostřuje a klakson je taky ukostřen, takže se přes relé oprací - na +

doplněno 17.09.12 22:43:

oprava: obrací

doplněno 17.09.12 22:51:

Tak to je pak blbí, to mám taky tak...

Tak skusit najít relé nebo přímo ten klakson. Bude někde za nárazníkem v té kapse před chladičem tuším a nebude vůbec lehké tam prostrčit ruku...

djala*
hodnocení

tusim, ze pojistka je spojena s vystraznymi svetly a jeste s necim...

gumidek*

Tady to relé vidím "horn relay"

fordfans.cz/...

fordfans.cz/...

bude tam to relé, tak ho jen vytáhnout... a je to :)

doplněno 17.09.12 23:15:

Kouknul bych do popisu relátek na pojistkovce, pokud tam je ten popis. Někdy je to vyraženo v plastové krytce. Bohužel se nespecializuji na Ford a jen hledám na netu ;)

djala*
hodnocení

jak poznam ve spinacce ktere je to spravne rele? za chvili jedu pryc tak bych to rovnou odpojil :)

djala*
hodnocení

tez hledam ale nikde ani zminka :-/...no nic asi pujdu rele po rele ;)

itan71*

Většinou není vidět je většinou schovaný jak jsem popsal a když nevíte rozeberte volant kde je označení klaksonu a odpojte drátek a ten zaizolujte aby neměl kontakt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]