Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlumiče od firmy VIKA (felicia)

Od: patrikku odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zajima mě jake jsou tlumiče na felicii od firmy VIKA´. Jestli jsou kvalitní nebo něco jako STARLINE

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

VIKA? Děláte si srandu? VIKA je čína a od nich jsou ty nevětší šunty *smich*. Silentbloky se rychle unaví a trhají. Ostaní díly z kovu jsou špatně opracované a nedotažené, co se týče detailů a zpracování (otřepané kovové hrany,špony,...).

VIKA je tak dobrá na namontování, druhý den na projití STK,třetí den prodej a další den na zabití...

Když už, tak cenově dobré a kvalitní (CZ) ATESO tlumiče, dále SACHS.

Taky není dobré mít na předku měké a na zadku tvrdé. Lépe všude stejný výrobce a VIKU určítě ne!

doplněno 16.09.12 21:03:

: u TRW odchází jen prachovky. Jsou toho plné diskuze. Samotný čep je hodně kvalitní! Sám mám na rameni a na axiálu řízení TRW a prachovky vyměněny za naše CZ, ale přímo od Rubeny a drží jak tovární s prvovýroby! :-P

doplněno 16.09.12 21:43:

andelc: Právě proto, že je to VIKA :). Tedy já mám aspoň lepší pocit bezpečí na dálnici, když jedu na čepu TRW s rubena prachovkou.

doplněno 16.09.12 22:01:

: Já sice najedu 5000 ročně s Fávem, ale co tam dám, už neměním. Taky jsem spokojen, ale doporučuji to, s čím mám vlastní skušenost a co mě sklamalo klidně řeknu ;). Taky je možné, že je to u VIKY kus od kusu...

hodnocení

1x

šetříš na špatným místě dej Sachsy zas tak drahý nejsou *palec*

ar*
hodnocení

0x

Vikä je sice čína, ale celkem solidní. Rozodně lepší než Starline nebo Optimal. Je to taková střední třída za slušné peníze.

e3egy
hodnocení

0x

Vika je čínská, turecká, polská, česká, německá... jak který díl a jak kdy. Většinou tedy čína. Já bych se toho zase tolik nebál. Tlumiče jsem tedy nezkoušel, ale např. spodní čepy za 60Kč mám na autě cca 80tis km a stále drží, čepy řízení také za 60Kč mám na autě cca 90tis km a taky OK. Jinak u originálního nového čepu řízení TRW se rozpadla prahovka za cca 2 měsíce. Špatná byla celá série.

doplněno 16.09.12 21:39:

@gumidek Já vím, že samotný čep je ok, ale proč když jsem si připlatil o 100% oproti Vika, tak nevydrží prachovka. Prostě tohle by se němělo stát. Hlavně když prachovka Vika je po téměr 2 letech stále OK.

doplněno 16.09.12 21:55:
gumidek® Ve felicii pick-up najedu cca 50tis km za rok. Na lepší pocit se můžu ... Já potřebuji jezdit, ne opravovat. Felicii mám v lepším technickém stavu, než 50% aut okolo mě. Spotřební věci jako kotouče, destičky, tlumiče, čepy, silentbloky... měním dříve, než by mohl nastat kritický problém. Denně slyším od zákazníků autoservisu " To ještě stačí, já tak rychle nejezdím" ... "jé to je moc drahé, to si nemohu dovolit" atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]