Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyjíždění z obytné zóny

Od: smici odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chtěl bych vědět pokud budu vyjíždět z obytné nebo pěší zóny a naproti mě bude vyjíždět auto z vedlejší a pojede doleva jestli mám před ním přednost protože odbočuje vlevo. Nebo mám dát přednost úplně všem, i protijedoucímu,který odbočuje vlevo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Když vyjíždíš z "obytné zóny", platí značka Konec OZ současně jako Dej přednost v jízdě... Takže dáváš přednost v zásadě všemu a všem...

doplněno 16.09.12 20:38:

To Jirkapatamat: § 23, odst. 1, poslední věta - cituji: "Při vjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci na pozemní komunikaci musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech jedoucím po pozemní komunikaci nebo organizovanému útvaru chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty jdoucím po pozemní komunikaci. To platí i při vjíždění z účelové pozemní komunikace nebo ze stezky pro cyklisty nebo z obytné nebo pěší zóny na jinou pozemní komunikaci."

doplněno 16.09.12 20:41:

To Itan71: No - nevím... Nevzpomenu si kde a jak formulováno to bylo ve vyhlášce 100 (a předešlých), ale tento zákon (tedy 361) už ´pár´ let platí...

*smich**smich*

jirkamatapat*

Tak toto je pro mne novinka,mowlo.Zkus najít ten paragraf abych se mohl i já poučit. Dík.

pecenkav*
hodnocení

1x

Mas tam dopravni znacku, ktera ti rika, ze jedes po hlavni? Tak neres, odkud jedes, ses na hlavni a on musi prece pri odbocovani vlevo dat prednost protijedoucim.

itan71*
hodnocení

0x

Ten paragraf bych taky si rád přečetl to bude asi něco nového že,někdo potřebuje absolvovat autoškolu

cyril*

Klidně se přihlaste, pár hodin či týdnů teorie nebude na škodu. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]