Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej do 2T

Od: jirka4862 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, letos jsem koupil olej Motul Motomix 100, sloužil skvěle. Předtím jsem jezdil na klasiku M2T. Jenže Motul došel a tuto sezónu už moc jezdit nebudu.

Ale stejně nějaký ten litřík namíchat budu muset. Motul koupím asi až na další sezónu.

Válí se mi doma celej litr oleje Sheron Garden Oil 2T.

Chci se zeptat jestli je to taktéž minerál, či třeba polosyntetika. Asi neumím hledat, ale na netu jsem nic nenašel.

Zřejmě minerál, ale třeba do křoviňáku leju polosyntetiku , tak se chci jen ujistit.

Díky

Jezdím Simsonem S51. Jen pro úplnost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Do toho Simsona to můžete nalít bez obav. Do strojů jako křovinořez, motorová pila atp. kde jsou daleko vyšší otáčky (tím pádem nároky na mazání) bych neriskoval o koupil pořádný syntetický olej pro 2T.

cimba
hodnocení

0x

Víte, jsem starý Wartburkář,a od ještě starších příznivců dvoutaktů, jsem slýchal rady o tom, že minerální oleje 2T,nejsou kvalitní,což je pravda.Jako začátečník jsem neposlechl rady ,že těmito oleji nemám mazat a když,tak ne 1:50,ale jen 1:40,i když výrobce píše něco jiného,a olej řádně v něčem rozmíchat(my starší ještě pamatujeme speciální konev na míchání oleje s benzínem na každé čerpací stanici).No,po asi30 000 jsem motor zadřel.Od té doby jsem oleje 2T nepoužíval.Špatně se rozpouštějí v benzinu,hlavně v zimě a rády sedají na dno nádrže.Dnes v době bezolovnatých benzínů bych to do nádrže nedal.Ale to je jenom moje zkušenost a všichni nemusí souhlasit.:)

cimba

Omlouvám se za dvoj odpověď ,ale nemám možnost upravit předešlý můj příspěvek.

Já zapomněl něco říct o tom ,jak poznáte podle značení o jaký druh oleje se jedná.Aby to nevypadalo,že tu plácám nesmysly dávám odkaz na článek kde je vše jednoduše popsáno.: agroweb.cz/...

jirka4862
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Už dlouhou dobu jezdím na minerál, já do toho prakticky nic jiného nenalil. Takže chtěl bych v tom pokračovat.

Jediná specifikace u toho oleje je API (TC), což jsem zjistil, že je výkonnostní kategorie. Opravdu jiná specifikace u toho oleje není, což také nevím jestli je vůbec dobře a jestli takové oleje kupovat.

Zítra si dojdu pro nový Motul Motomix 100, jezdilo se na něj parádně, tak bych to asi neřešil a lil tam to samý.

Co se týče jiných druhů oleje, tak nemám vyzkoušeno. Minerál, zaprvé je nejlevnější a nemám s ním problémy.

Ještě jednou díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]