Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc SD konektor u autoradii?

Od: luke237 odpovědí: 12 změna:

Nevi nekdo presny duvod, proc se do autoradii montuji SD konektory? Jedine co me napada, je pomerne velka oblibenost microSD karet (v mobilech), ale ze by nekdo pouzival SD karty na neco jineho, nez do fotaku, si nejsem jisty. Pak by ale stacil microSD konektor v autoradiu ...

Pokud to neni kvuli microSD, tak uz to nechapu vubec. Jestli totiz byla duvodem velikost SD karet v porovnani s USB flash disku, tak je dnes uz nejak mimo, kdyz jsou dostupne miniaturni USB disky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

protože SD karta nevyčuhuje z rádia a nezlomím ji neopatrným pohybem, což se u flashky, zvlášť u těch miniaturních může stát velmi lehce.

luke237
hodnocení

Jak jsem psal, SD nikdo nepouziva (nebo o tom nejak nevim), kdezto microSD maji snad vsichni, takze bych spise cekal konektor pro microSD.
gumidek*

I když tam dáš jakoukoliv USB flashku, tak vždy bude kus koukat.

SD karta nekouká vůbec

Nevím proč nejde koupit SD kartu k vůli rádiu, nahrát do ní mp3 v PC a pak jí zabudovat do rádia a víc se nestarat.

Taky je možné koupit SD na microSD adaptér a je to to samé.

P.S.: Já SDHC používám normálně jako flash disk.

luke237
hodnocení

Vim, ze jde koupit adapter na SD pro microSD. Jenze to je dalsi soucastka navic.

Kdyby clovek jednou nahral na SD neco a uz to nikdy nemenil, tak to chapu. Kdyz si ale chce synchronizovat playlisty mezi autem a PC, tak uz s tou kartou musi manipulovat a jestli kazde PC ma USB konektor, tak pro (micro)SD kartu uz je zapotrebi dalsi ctecka. Proste je to spousta veci navic u neceho, co je uz vymyslene a implementovane (USB).

Jinak ten duvod ohledne uplne zastrcene karty chapu. Ja se na to spise koukal z pohledu cloveka, ktery nosi USB treba na klicich a nenechava ho tedy v autoradiu (jako urcitou formu harddisku), ale zapojuje ho jen kdyz si z nej chce neco poslechnout.

gumidek*

No já používám notebook a mám normální integrovanou SD/MMC čtečku karet. Čtečky mikro SD a mini SD nejsou standartní u notebooků a je potřeba redukcí. Standartně se používají k vůli velikostech v koncovích zařízení jako mobil,MP4,...

U PC čteček do 3,5" pozice taky není standartní přihrádka pro mikro a mini. Tak asi proto se používá velká karta u autorádií. Strčíš do rádia, strčíš do kompu, co na tom?

Taky by se ta mikro snadno v autě ztratila. Není to pro auto pohodlné.

mám SD v FM transmitteru (má i USB), ale SD karta mi přijde skladnější a nepřekážející. Navíc nijak nebliká, což u některých flashek je to v autě naprosto příšerné. Flasku mám na přenášení dát mezi počítači, SD kartu na hudbu.

A nevím, proč by nikdo nemohl používat SD kartu, znám lidí dost, co ji používá.

doplněno 16.12.12 20:13:

to, že nevíte o tom že ji někdo používá neznamená, že ji nikdo nepoužívá. Já zase beru SD kartu jako plus

luke237
hodnocení

Kde ji ti lide nosi? V penezence? Jeste jsem snad nevidel SD na klice (krouzek).

luke237
hodnocení

Vypadl mit tam konec toho dotazu: "... dostupne miniaturni USB disky (
Kingston DataTraveler Micro
,
LaCie MosKeyto
, apod.)."
Proc SD konektor u autoradii?
luke237
hodnocení

A jeste ten Lacie:
Proc SD konektor u autoradii? #2

hodnocení

0x

MicroSD má smysl tam, kde se moc často nevytahuje. Tam, kde se předpokládá, že se bude karta často vyndávat (třeba ve foťáku nebo autorádiu) je rozhodně lepší "velká" SD karta kvůli snadnější manipulaci.

hodnocení

0x

Proč? Protože SD je lepší než mikro SD! 99%microSD se prodává automaticky s adaptérem SD-MMC (osobně jsem si s adaptérem koupil 3 ze 4 karet!)! A pkd neznáte nikoho kdo by to používal tak neznamená že se to tak nepoužívá!Osobně to takto používám,ne v AR ale doma ve stolním rádiu,když mne přestane bavit poslouchat stupidní reklamy!

jyri*
hodnocení

0x

SD karty jsou modernější jelikož v této době čím menší tim modernější CD jsou už pomalu zastaralá flashdisky se dají omylem urvat mám svě skušenosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]