Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s protektorovanými pneumatikami. Já jsem s nimi měl v dávných dobách zkušenosti špatné, změnilo se něco? Děkuji za odpovědi i rady.
doplněno 16.09.12 20:05:Místo doplnění, Vám všem děkuji za odpovědi a rozhodně koupím nové. Ještě tady chci nějaký čas pobýt! Nashle Honzaferda.
Někde jsem asi před 2-3 roky četl že již dělají protektory i na motopneu.Na F 125 jsem měl zimní dezen-protektor (od člověka kterému zůstali ze zrušeného auta, a ty byly super!,hlavně na sněhu,na ibize I jsem měl protektory ale víc jsem ji opravoval než jezdil,tak nevím a navíc byla celkově nějaká špatná a sjížděli se extrémně kraje (předek i zadek)at již zmíněný protektor tak i nové neprotektory.Ale jak píšu výše dnes již dělají celoprotektor a ten je již o něčem jiném než dříve.Udajně asi nejvice kvalitní jsou od PneuVraník.Osobně proč ne,ale lepší je asi nechat si protektorovat své vlastní ojeté (o5 pneuvraník prý toto dělá ) pkd jsou OK.,teda jen sjeté!
Ale počkejte na názory dalších-co řidič to názor,zrovna tak jako na použití zimáků v létě či značku pneu!
No já bych viděl největší úskalí v tom,že nikdo neví,který blb na té gumě jezdil předtím,než byla protektorovaná.Mže to být extrablb,který jezdil na poloměkké gumě a tak zpřelámal vlákna na bocích pneumatiky.Pak ta guma může bouchnout a třeba vletíš pod náklaďák.Mě osobně to za život nestojí,abych si kupoval protektory.
kolo-viděl jsi někdy in natura kordy z pneu(tak se jmenují pevnostní konstrukční prvky,to co nazýváš "vlákny")-u klasik pneu na OA mají v průměru cca.0.8 až 1,0 mm a zkus je třeba i ve svěráku zdeformovat(někde kousek řízlé staré pneu)-jsou totiž obaleny materiálem o síle cca 15 mm...A mimoto-dnes protektorované pneu-vzhledem k jejich nadbytku(jak nových tak ojetých) si výrobce(např.Vraník) velice pečlivě vybírá co vůbec bude protektorovat a co ne...U nás tady v Krkonoších jsou konkrétně zimní Vraníky velice osvědčené-sice trošku hučí,ale drží-to je tu na těch bílejch sajrajtech důležitější...
erikh,asi nevíš,co je to únava materiálu.To není jen jednou zmáčknout ve svěráku.Ale třeba i 1000 000 zmáčknout.Nebo třeba 1000 000 ohnout a zase narovnat jako ten bok podhuštěné pneumatiky,když se valí po silnici.
Nyní už se dělají tzv. celoprotektory, to znamená, že se renovují i boky pneumatik. Mimo to pneumatika před protektorováním prochází důkladnou kontrolou jakosti, takže pokud by měl kord vady, tak se vyřadí. Na protektory také dávají záruky a uvádí se u nich i nejvyšší přípustná rychlost jízdy. Zejména na zimu bych protektory doporučoval, protože se nejezdí tak rychle a mohu si vybrat dost hrubý vzorek pro jízdu na sněhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.