Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplatím likvidaci

Od: macah odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nebudu chodit kolem horké kaše a potřebovala bych doklad o likvidaci vozu,které jsem prodala na ND před více jak 2 lety...nedomyslela jsem bohužel Registr vozidel a zrušila jen pojistku.Nevím jak nechat vyřadit z registru auto,které nemám,nemám ani VIN a zůstaly mi papíry.Bylo to totálně bourané,starý Mercedes 190.Odměna jistá...likvidaci potřebuji zajistit s jakýmkoliv datem.Prosím o pomoc...jsem z Ústí nad Labem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Místopřísežné prohlášení, že auto shnilo na zahradě v kopřivách by nestačilo? Vámi zvolený postup není zrovna dobrým řešením.

erikch*

to,že zůstalo "viset" v registru není až zas tak velký problém-jak se nás snaží média přesvědčit(zřejmě trošku lobbing od ČKP,aby měli jednodušší práci)-dá se to poměrně jednoduše řešit antidatovou kupní smlouvou spolu s gener.plnou mocí k veškerým úkonům na dopr.úřadě-při trošku invence mrkněte na volně přístupné databáze(rejstříky-obchodní,živnostenský)-ideálně dálnovýchodní obchodník s deštěm v likvidaci-takový už je dávno mimo ČR,anebo úplně pod jinou identitou...Nebude vás to stát ani ká,- jen trocha času u PC...Efektivní řešení bývají ta nejjednodušší...

macah
hodnocení

Dobrý den,není to z mé strany efektivní řešení...mám kupní smlouvu,se kterou jsem i pojistku zrušila,auto odevzdala majiteli a poté zjistila,že údaje na smlouvě jsou totální blbost a nesouhlasí nic...jméno,adresa dotyčného apod.Pán není a já mám auto nadále v registru.Tím,že tam nebude i dál mám jistotu,že čkp zaplatím za celou dobu,ale nemusím to prodlužovat na dobu další.Prostě NEVÍM postup jak auto vyřadit z registru bez likvidace a tak jsem volila tuto cestu...Poradíte mi prosím?Děkuji moc Marcela

erikch*

řešení jsem načrtl výše-tady u těch likvidací aut bez auta je trošku možný problém pro pracovníky Kovošrotů apod.,že nemáte VINko-stačí takovýhle kus vyřízlého plechu a jde to za něco "na pivko"-bez toho VINu se časem může stát cokoli -někde se ten VIN objeví a je průser...Něco jiného je již dávno sešrotovaný vrak(ten se nikde nevyloupne)...Mimoto tím,že po x letech(dvou tuším) začnete něco v registru řešit jakoby podkopete svou platnou kupní smlouvu(ačkoli jsou údaje kupujícího smyšlené-vy byste i pokusem to ověřit porušila zákon 101/2000sb- ochr.os.údajů,vy jako fyzická osoba nesmíte po nikom požadovat jeho os.údaje-což je krom křestního jména vše ostatní)...Takže ozve-li se ČKP fajn-není problém to řešit v tu danou chvíli-a at tak či onak-řešení existují...a nestojí ani kačku...

macah
hodnocení

Erikchu,vážím si toho,že chcete a máte snahu pomoci,ale i když si myslím,že nejsem nikterak hloupá,přiznávám se,že Vám dost dobře nerozumím.Na rejstříky jsem koukala,ale k čemu mi jsou když kupní smlouvu mám a a kopii vlastní pojišťovna?Jsem si vědoma toho,že nic nejde hladce,o tom co píšete co se týče VIN jsem už věděla a proto tu prosím o radu.Zda nějaké východisko je,můžete mi prosím napsaat na mail maca-h@seznam.cz.Nejde o to,že to bude něco stát,byť bych měla zaplatit za 2 roky co náleží ČKP,ale chci se probouzet s pocitem,že to nebude pokračovat a je to vyřešené...Děkuji mockrát Marcela

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]