Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absolvování autoškoly v době nemoci

Od: davle odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,je možné si udělat řidičský průkaz v době vycházek při dlouhodobé pracovní neschopnosti? Děkuji za rozumnou odpověď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Taky nevidím důvod, proč bys nemohl dělat autoškolu v době vycházek. Prostě máš vycházky a je tvoje věc, jak je využiješ.

davle
hodnocení

Díky za odpověď,ale potřebuji od svého praktického lékaře potvrzení o zdravotním stavu a ten mi řekl,že by mohlo dojít k problému..např. při event.havárii.

paaja*

Záleží na tom s čím marodíš. Jestli máš zlomené obě ruce, nebo bereš nějaké léky oblbováky tak ti asi potvrzení nevydá. Ale to už musíte spolu.

monarch
hodnocení

0x

když půjdeš do autoškoly v ten čas b jaký máš vycházky tak není problém.. máš vycházky od 13:00 do 18:00 například tak o 1 jdi a v klidu to odjezdíš a můžeš jít dom

iz*
hodnocení

0x

Jedině po domluvě s ošetřujícím lékařem (pokud vím, není možné v době nemoci řídit auto).

paaja*

nemoc obecně nebrání řízení, musela by prokazatelně snížit jeho schopnost řízení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Zakon hovori jasne. Pokud nejsi zdrav a mas nejake momentalni zdravotni omezeni, ktere by te mohlo omezit pri rizeni vozidla, NESMIS VOZIDLO POUZIVAT.

davle
hodnocení

Mám odborným lékařem v rámci rehabilitace doporučenou jízdu na kole, proč bych nemohl pod dohledem instruktora řídit automobil?

iz*

Podívejte se na neschopenku, bývalo to na ní vytištěno.

davle
hodnocení

Dobrý den, na neschopence není o zákazu řízení auta ani zmínka. Přesto děkuji za Vaši odpověď.

nu*
hodnocení

0x

už vidím ty články v bulváru...řidič v době pracovní neschopnosti způsobil vážnou dopravní nehodu

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Na neschopence žádný takový nápis nenajdete. Už jsem ale viděla několi neschopenek, na které lékař přímo napsal: zákaz řídit motorová vozidla.

hodnocení

0x

Jedině se domluvit s doktorem - celkem ho chápu, nejdřív vám vydal potvrzení, že nejste schopen práce a teď po něm chcete potvrzení, že jste schopen řídit auto - je to trochu proti sobě...

davle
hodnocení

Děkuji všem za tak různorodé dpovědi :)

janci*

Dobry den sice je diskuze stara ale jinou jsem nenasla mam ten samí problem jsem na neschopence protoze jsem tehotna v praci uz to nedavam jinak jsem v poradku delam autoskolu chybi mi 3 jizdy ale doktor mi dal neschopenku a rekl mi ze je v autoskola v dobe neschopnosti neplatna ja uz mam vsechno zaplaceny a nevim co ted dal muzete mi poradit,

iz*

Jedině se dohodnout s ošetřujícím lékařem, jestli Vám ty tři jízdy a závěrečnou zkušební jízdu povolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]