Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívěsný vozík

Od: hlavik* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s koupí přívěsného nebržděného vozíku za auto. Nikdy dřív jsem tažné neměl a tak nemám žádné zkušenosti. Původně jsem si ho chtěl jen půjčovat, ale najednou se každý vymlouvá, že by se mohl poničit :(

Má mít univerzální použití - převoz nábytku, pytlů s betonem, odvoz dřeva, starého plotu, atd..

Podle čeho mám vybírat? Rád bych, aby trochu vydržel. Záleží hodně, jestli je z plechu nebo hliníku, jakou má výšku, nebo jak má velká kola? Jak se dá připoutat náklad, když ty levnější vozíky nemají ani úchyty?

Existují i jiní výrobci než Agados a Maro Kralovice? /mimochodem jejich akční slevněné ceny nemají chybu/

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výrobců je, samzřejmě víc.

firmy.cz/...

Co si vyberete, to záleží na tom, co preferujete - někdo požaduje vozík s valníkem jako korba Avie, někdo něco malého, co nezvýší spotřebu.

To, že vozík nemá úchyty, neznamená, že si je tam nemůžete dodělat, krom toho není problém přece prohodit kurtu pod korbou vozíku a uvázat náklad dokola.

Klidně bych šel i do staršího vozíku, jsou za dobré ceny. Osobně mám doma malý Sportjacht 207P z roku 1981 - je jako nový. Původní motivace pro jeho koupi byl ,,externí´´ zavazadlový prostor pro Š100, ale už přežil x-aut a čtyři stavby.

hodnocení

2x

Hlavíku, je třeba obejít mnoho prodejen a ptát se, abyste věděl co si koupit na Váš účel. Jde hlavně o výztuhy pod ložnou plochou. Je jasné, že se vozíky přetěžují.

Já jsem vybíral od 10 000Kč, ale skončil jsem na dvojnásobku ceny.

vybral jsem firmu Vezeko

vezeko.cz/...

hlavik*
hodnocení

Rád bych se porozhlédl, bohužel není v okolí žádná větší prodejna (Obi a Bau nepočítám).

jarda3*

Nevim, no, ten Agados taky tunu uvezl... Konstrukce mi prijde docela dobra, dvojnasobek bych nedaval, pokud bych na tom nechtel tahat auta ;)

jarda3*
hodnocení

0x

Ja koupil novy agados v akci za 9000 a spokojenost, starsi bych nebral, vzdyt to moc nestoji nove.

hlavik*
hodnocení

Konkrétně který typ?

kosik*
hodnocení

0x

Já jsem koupil Agados handy7 a jsem naprosto spokojený a hlavně se nekupovat ty maďarske vozíky pongrac nebo jak se to jmenuje a taky vozik,nepůjčovat,ne každý má na autě elektriku v pořádku a dělá to zbytečnou neplechu,já když někdo něco chce odvézt bez problémů odvezu,ale nepujčím

nu*
hodnocení

0x

podíval bych se na nápravy, dobrá jsou značky ALCO a KNOTT, výrobci novějších typů přívěsů mají výjimku od MDCR na maximální rychlost 100km, také bych si vybral přívěs s co největšími koly...jsou i jiné zahraniční značky, a dá se pořídit i v tahraničí, s COC-listem nebo registrovaný v slušném stavu za dobrou cenu...můžete oslovit nějakého dovozce nebo si tam zajet sám.

tomaslad*
hodnocení

0x

Doporucuju vyrobce Podlesak z Ceskych Budejovic. Robustni konstrukce, uveze az 1,5 tuny. Mam ho standardni nebrzdeny 200x125 cm velky, spokojenost. Oddelal jsem standardni napravu, odtahal na cca 250 voziku vykopane zeminy, kazda fura tuna i vic.

Standardni naprava sla do kytek, tak jsme na radu Podlesaka tam dal nebrzdenou silnou napravu z dvouoseho brzdeneho voziku, ta standardne uveze 1,5 tuny. Vymena 30 minut, vse pasuje. Nemam ted sanci vozik pretizit, vozim na tom palety cihel, tvarnic, tunu a pul sterku, pisku, do 2 metru vysky vystosovane hranice dreva z lesa.

Doporucuju silnou napravu hned z vyroby, neco si priplatite,ale je to i pro vnuky.

kamill*
hodnocení

0x

Kriterium pre velkost,nosnost vozíka je aj to kolko máte v techničaku auta schválenú hmotnost nebzdeného a brzdeného prívesu ,takže 1,5 tony tažko! A na malom 40 kw aute zničíte spojku skor, ako na 150kW

jarda3*

No na papiry o nejezdi, nabizi se podotknout ;)

kamill*

Jardo asi celkom nerozumíte otázke tazatele a neradíte jemu ,ale mne,a vzhladom k tomu ,že ani jeden radca neupozornil ,že každe auto má schválené hmotnosti privesu ,tak som poradil toto kriterium . Osobne som dostal varovanie od polície ,ked som malým autom 400/700kg viezol prázdný 4 kolesový príves pre 1500kg.

solenza*
hodnocení

0x

Doporučuju Pongratz. Máme LPA 206UB s 13" koly a nemůžeme si stěžovat. Vozíky Pongratz patří v hobbymarketech mezi nejlevnější přitom to není vůbec špatná volba. Navíc jsme k němu dostali opěrné kolo zdarma. To je také velice praktická věc. Kupovali jsme ho asi před 4 lety v Obi v akci asi za 14999 nebo kolik. Ale byl tak drahý i vzhledem k tomu, že má i plachtu, jinak by dnes stál lehce pod desítku v akci bez plachty. Také jsme přemýšleli o Agadosu s V ojí, ale právě nad V ojí pod deskou je docela velká plocha bez výztuhy, takžy by se pod těžkým nákladem mohla prohýbat deska. To u Pongratzu nehrozí, ten má výztuhy pod deskou celkem dobře vyřešeny. Máme vozík s klasickou ojí, ale i tak má atest do 100 km/h.

hlavik*
hodnocení

Pongratz tu nikde nemají. Jako nejpřijatelnější mi přijde obětovat čas a zajet do MARO Kralovice, který je nejblíž a doufat, že si něco rovnou odvezu. Vozík od nich nikdo nemá?

Vydrží to chudák auto? Mám jenom 1.2 motor :)

Vozík budu používat jen sporadicky, na kratší vzdálenosti a nikdy plně zatížený.

Vejde se do něj sádrokartonová deska? Rozměr vozíku 2060*1110.

Nešilte, proč by to ,,chudák auto´´ nevydrželo! Asi už jsem starý, ale pamatuju, že Němci z bývalé NDR sjezdili půl Evropy s Trabanty se zapřaženým karavanem. Traboš je šestistovka o závratném výkonu 22koní (pokud si dobře vzpomínám). O moc silnější nebyla ani naše Š 100 a přesto toho odtahala na vozíku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]