Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
jak by jste formulovali do kupní smlouvy auta článek o ochraně osobních údajů. Tím myslím zavázání smluvních stran, aby je použili pouze k přepisu vozidla.
Možná je to zbytečné, dříve jsem to neřešil, ale s přibývajícím věkem začínám mít starosti :D
Moje verze je taková:
Smluvní strany se zavazují k použití osobních údajů smluvních stran výhradně a pouze k přihlášení, odhlášení vozidla na příslušných úřadech a dalším náležitostem nutných k úspěšnému přepisu vozidla na kupujícího. Podpisem smlouvy stvrzují, že osobní údaje nepoužijí na jiné účely, než jsou nutné k přepisu vozidla na kupujícího. Jinak jsou si vědomy postihu ze strany zákonu.
Přijde mi ale trochu kostrbatá, děkuji za jakékoliv připomínky a nápady.
Greg
Netuším účel - postih za zneužití osobních dat dotyčné/mu hrozí i tehdy, když si vědom/a není - neznalost zákona neomlouvá...
doplněno 13.09.12 20:30:Nadbytečný odstavec - na druhou stranu, neuškodí...
Ještěže se případné ověřování podpisu neplatí ´od slova´...
zákon číslo 56/2001Sb. přímo ukládá registračnímu místu zadat do registru vozidel k danému vozidlu rodné číslo majitele včetně jeho přesné adresy, a tyto údaje také vytisknout do registarčního dokladu...tak jaké údaje chcete ochraňovat
Nechápu ta dřívější debaty v této poradně o tom, že úřad vyžaduje k registarci nebo k odhlášce něčí rodné číslo...stačí se podívat do šestého a dalších paragrafů uvedeného zákona a budete mít ve všem jasno...
Když si napíšete do kupní smlouvy jen jméno a příjmení, bez dalších upřersňujících údajů, nebude to úplně v souladu s občanským zákoníkem , protže prodávající a kupující maí být jasně označeni...
Pochopil bych kdyby jkste chtěkl ochraňovat číslo svého účtu nebo PIN k elektronickému bankovnictví...
Takže když bude mít kupující v ruce technický průkaz k autu, bude mít i rodná čísla všech dřívějších majitelů, kteří jsou zde uvedeni
Děkuji za vysvětlení, objasnění a nasměrování na zákony. Máte pravdu na TP jsou uvedená rodná čísla. Jdu se tedy věnovat uvedeným zákonům
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.