Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na vozidle prasklý nárazník, jak by se dal svařit? Co je na to zapotřebí kdybych si ho chtěl opravit sám? Nějaká svářečka a plastové zásobníky?
Poradil by mi tu někdo?díky
Docela šikovný video.
Záleží co to je za auto. Pokud nějaký letitý "vrakouš", tak já u staré Mazdičky udělal jednoduchou věc. Zepředu navrtal a zahloubil díry, zezadu trhacíma nýtama nanýtoval hliníkové plíšky přes všechny praskliny (po nárazu do podezdívky), projel pistolí s tavným lepidlem a pak stačilo zepředu vybrousit hlavy nýtů a zatmelit. Kdybych to stříknul plničem a barvou, tak to nikdo nepozná. Ovšem, to už na ten vrak bylo moc, takže dostal hnědočernou základovku, která je skoro k nerozeznání od původní vyšisované Mazďácké červeně. Ovšem u nového auta bych takovou partyzánštinu nepraktikoval. Ale všechno jsem měl v garáži, takže oprava mě stála 0,-Kč a cca 2 hodiny času.
doplněno 13.09.12 17:23:Luboši, pokud to nemáš v garáži v šuplíku, tak tě investice do vercajku přijdou dráž, než když to zaneseš do nejbližší firmy, která to svařuje. Maj to za půl hodinky na počkání a ty bez starostí.
To jste udělal dobře a chytře, provrtat a snýtovat s plíškama to mohu, nepochopil jsme však když jste tavnou pistolí nanesl do praskliny zepředu lepidlo, jak na to chytla ta barva?
Nene, to lepidlo jsem natelpal zezadu kolem těch plíšků. Zepředu byly jen ty hlavy nýtů a obroušený nárazník. Stačí jen trochu, aby na to barva chytla. Ono to lepidlo jsem tam dal spíš jen pro sichr, možná by to ty plíšky udržely.
Sežeň si to na vrakáči a máš to rychlejší
doplněno 13.09.12 18:27:Kdyby jsi byl z HK tak Ti dám tip
doplněno 13.09.12 18:36:Dám tip na lepení
podle značky auta si najdi na netu scůk VW klub nebo Toyota klub, tam jsou návody i obrátkym ja s použitím zbytků jiného nárazníku zavařit ten poškozený, a nemusí k tomu být ani opravárenská sada, jde jen o to, z jakého materiálu ty nárazníky jsou, liší se to značka od značky kvalitou-složením, někdy se ten materiál rozteče a roztaví, jindy se to pálí a láme atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.