Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak svařit nárazník?

Od: lubos18* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám na vozidle prasklý nárazník, jak by se dal svařit? Co je na to zapotřebí kdybych si ho chtěl opravit sám? Nějaká svářečka a plastové zásobníky?

Poradil by mi tu někdo?díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Tohle ;) :

ladaadal*
hodnocení

2x

Docela šikovný video.

Záleží co to je za auto. Pokud nějaký letitý "vrakouš", tak já u staré Mazdičky udělal jednoduchou věc. Zepředu navrtal a zahloubil díry, zezadu trhacíma nýtama nanýtoval hliníkové plíšky přes všechny praskliny (po nárazu do podezdívky), projel pistolí s tavným lepidlem a pak stačilo zepředu vybrousit hlavy nýtů a zatmelit. Kdybych to stříknul plničem a barvou, tak to nikdo nepozná. Ovšem, to už na ten vrak bylo moc, takže dostal hnědočernou základovku, která je skoro k nerozeznání od původní vyšisované Mazďácké červeně. Ovšem u nového auta bych takovou partyzánštinu nepraktikoval. Ale všechno jsem měl v garáži, takže oprava mě stála 0,-Kč a cca 2 hodiny času.

doplněno 13.09.12 17:23:

Luboši, pokud to nemáš v garáži v šuplíku, tak tě investice do vercajku přijdou dráž, než když to zaneseš do nejbližší firmy, která to svařuje. Maj to za půl hodinky na počkání a ty bez starostí.

lubos18*
hodnocení

To jste udělal dobře a chytře, provrtat a snýtovat s plíškama to mohu, nepochopil jsme však když jste tavnou pistolí nanesl do praskliny zepředu lepidlo, jak na to chytla ta barva?

ladaadal*

Nene, to lepidlo jsem natelpal zezadu kolem těch plíšků. Zepředu byly jen ty hlavy nýtů a obroušený nárazník. Stačí jen trochu, aby na to barva chytla. Ono to lepidlo jsem tam dal spíš jen pro sichr, možná by to ty plíšky udržely.

lubos18*
hodnocení

Aha, tak to je dobrej nápad, a ty nýty když odbrousím tak se mi ty plechy rozpadnou přeci ne?

ladaadal*
hodnocení

2x

Jak jsem psal, jestli to má starší auto, tak proč vyhazovat peníze, když si to může udělat doma. Peníze může vrazit do benzínu.

itan71*
hodnocení

1x

Sežeň si to na vrakáči a máš to rychlejší

doplněno 13.09.12 18:27:

Kdyby jsi byl z HK tak Ti dám tip

doplněno 13.09.12 18:36:

Dám tip na lepení

hanher*

@itan

S takovýma radama běž do kšá, na to se tazatel neptal.

gumidek*

Tazatel se sice neptal, ale něco na tom je, že je lepší použitý dobrý. Já bych se stím taky nepatlal. A přece si nebudu pořizovat svařovací sadu na jeden nárazník, že ;).

lubos18*
hodnocení

Dá se nějaká taková svářečka koupit za dobré peníze i s těmi plastovými tyčinkami?

buss
hodnocení

0x

No a co tak najít firmu, co svařuje plasty?

nu*
hodnocení

0x

podle značky auta si najdi na netu scůk VW klub nebo Toyota klub, tam jsou návody i obrátkym ja s použitím zbytků jiného nárazníku zavařit ten poškozený, a nemusí k tomu být ani opravárenská sada, jde jen o to, z jakého materiálu ty nárazníky jsou, liší se to značka od značky kvalitou-složením, někdy se ten materiál rozteče a roztaví, jindy se to pálí a láme atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava nárazníku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]