Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor B&S - jak zjistit délku hřídele

Od: repty® odpovědí: 4 změna:

Nachází se někde na motoru štítek, či výrobní číslo, podle kterého by se dala délka hřídele dohledat na internetu?

Předpokládám, že délkou hřídele je myšlena pouze venkovní část. Nebo se mýlím?

Motor B&S - jak zjistit délku hřídele

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hezrone*
hodnocení

2x

No já myslím, že půjdete-li na oficiální stránky výrobce, tak by to tam snad šlo dohledat podle typu motoru v nějakém tech. náčrtu, jen mi trochu uniká smysl? Proč si tu hřídel nezměříte když máte ten motor? A pokud ho nemáte, pak mi uniká význam toho, nač míru potřebujete... Nechcete to trochu rozepsat?

hodnocení

Mám možnost zakoupit nový benzínový motor B&S 675 6HP zhruba za 3 tisíce, což je polovina oproti prodejní ceně v ČR. Tyto motory se vyrábí s různými výkony a délkami hřídel. Proto pokus o dohledání na internetu podle typu je zbytečný.

Dostala se mi benzínová sekačka, která má sice naběháno něco přes 2 roky, ale i přes veškerou snahu nejde docílit uspokojivého stavu. Sice pár let ještě poběží, ale zvuk, vibrace jsou jasným důkazem, že zacházení předchozího majitele nepatřilo k tomu nejlepšímu.

Abych změřil přesnou délku hřídle musel bych odmontovat nůž, unašeč, řemenici..

Proto mě zajímalo, zda není na některé části motoru vyraženo výrobní číslo, které by mě dovedlo ke zjištění oné informace.

frantisekpetru*

Na motorech B&S bývá výrobní číslo vyraženo většinou buď zepředu nad svíčkou nebo zboku na plechu nad výfukem ve formátu MODEL - TYPE - CODE.
(na obrázku zdá se je vyraženo právě nad svíčkou)

hodnocení

Děkuji za příspěvek.

V mém případě jsou vyraženy údaje na plechu nad výfukem. Po sundání plastového krytu byly viditelné.

Pokud by si někdo nevěděl rady, je možné shlédnout video: briggsandstratton.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]