Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěl bych si koupit tenhle zatmavovací sprej,ale nikde tam nevidím že by to bylo nějakej zakázany apod. Takže to policajtum případně stk nebude vadit když si je zatmavím? :D
Zakázaný tam sice nepíšou, ale o homologaci se taky nezmiňujou. Výrobce není povinne tam psát, že je to zakázané. Může se vymluvit na to, že se s takovými světli bude jezdit třeba na okruhu,apod...
Můj osobní názor je ten, že já bych si ta světla nezatmavoval. Pak mě v noci nebo za deště auto za mnou blbě uvidí a nabourá mi zadek.
doplněno 12.09.12 17:09:Něco jiného je, jak píše maverick, když je zatmavení s výroby a příkladem je Felicie, kde je zatmaven zpětný světlomet a směrové světlo. Obrysové,brzdové,mlhové zatmavené být nikdy nesmí. Stejně tak, jako dodatečné zatmavení.
doplněno 12.09.12 18:01: olaf: U lampy a propustnosi světla se počítá při homologaci i její zašpinění provozem vozidla. Takže film bláta a zatmavený sprej světlo dokonale stlumí
Na některých autech se mi to líbí ale v běžném provozu bych těm majitelům nakopal prdel obzvlášť za snížené viditelnosti ale jinak jak radí ostatní NESTŘÍKAT
@erikch od výroby zatmavené to beru ale někteří to přehánějí,pokud někomu někdo bouchne do zadku kvůli světlům příště si to rozmyslí,já se potom takovým
bohužel zde trošku došlo k rozporům-z odpovědí vyplývá,jakože nee,přesto všichni vědí,že některé modely auto různých automobilek mají toto již z výroby...?! Trošku paradox-důvodem je samozřejmě cena každé operace při výrobě navíc-zatmavení být nemusí,ale prostě to líp vypadá-proto to nemají všechna auta,ale jen některá...Takže bych se toho nebál-jen jak se říká všeho s mírou...A s viditelností brzd.,směr apod.světel to není nijak dotčeno-právě třeba zde zminovaná Felda-připadá snad někomu,že brzdí-li(a rozsvítí se brzd.světla) nejsou vidět?!? Asi ne,že...
nedávno jsem si sprejem zatmavil zadní lampy na Focusu a vypadá to super. trochu jsem to přehnal, ale světla svítí podle mne dostatečně. navíc ještě přidám samolepící reflexní proužek, jako má např.Octavia. když vidím u jiných aut například denní svícení ve formě jakých si bludiček s atestem, tak ty moje zadní lampy jsou na tom mnohem lépe.
§ 32 Činná plocha světel nesmí být zakryta nebo nadměrně znečištěna,posouzení záleží při kontrole na Policistovi.Pojišťovna?nic nebude nic nedá
itan-je to jednoduché-na každé origoš lampě je homologace a zjistit,zda zrovna ty a ty lampy byly dodávány na nějaký trh,v nějaké motorizaci apod.i "kouřové" leckdy není schopno zjistit ani ofiko zastoupení značky v ČR,natož pojištovny a STK...Samozřejmě při lehkém nádechu(např.ona zminovaná Felda-je jasným,když to bude mít barvu briket,že je to "divný")
Už jsem viděl třeba i zelené a věř že nesvítily červeně a nejednou jsem boural kvůli takovým co měli tmavé a blikali (přes den nebylo vidět) a najednou vidím auto se mi hodně přibližuje takovým hooooooodně nakopat
itan,víš co znamená tvrzení:"vše s mírou...?" tzn.,že se nebavím o nástřiku z.lamp efekt "černé uhlí",ale o decentním lehkém tónu-a to je sakra rotdíl...Mimoto lehký nádech právě třeba té zelené se dělal i homologovaný(hodně Golf III)-a takové lampy proběhly zkušebnou TUV-a vzhledem k udělené homologaci asi musí být vidět i za zhoršených podmínek-pak už je to o lidském faktoru...Někdo přehlídne(o "přeslechnutí" nemluvě) i osvětlenou tramvaj v šeru velkoměsta...
Tak ted nevím :D Je to tak 50 na 50
Jde o Alfu Romeo 156 , takže když je zatmavím jen tak decentně ne že by byly na uhel , ale že by šla videt ješte ta puvodni barva těch světel jen aby to prostě bylo zatmaveny ja nevim jak to vysvětlit Tak na 50-60% zatmavit.
Bude to bez problemu nebo ne? Děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.