Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprej na koncová světla

Od: karr* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

Chtěl bych si koupit tenhle zatmavovací sprej,ale nikde tam nevidím že by to bylo nějakej zakázany apod. Takže to policajtum případně stk nebude vadit když si je zatmavím? :D

tuningshop.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

Zakázaný tam sice nepíšou, ale o homologaci se taky nezmiňujou. Výrobce není povinne tam psát, že je to zakázané. Může se vymluvit na to, že se s takovými světli bude jezdit třeba na okruhu,apod...

Můj osobní názor je ten, že já bych si ta světla nezatmavoval. Pak mě v noci nebo za deště auto za mnou blbě uvidí a nabourá mi zadek.

doplněno 12.09.12 17:09:

Něco jiného je, jak píše maverick, když je zatmavení s výroby a příkladem je Felicie, kde je zatmaven zpětný světlomet a směrové světlo. Obrysové,brzdové,mlhové zatmavené být nikdy nesmí. Stejně tak, jako dodatečné zatmavení.

doplněno 12.09.12 18:01:

olaf: U lampy a propustnosi světla se počítá při homologaci i její zašpinění provozem vozidla. Takže film bláta a zatmavený sprej světlo dokonale stlumí :)

mowla*
hodnocení

1x

Je "zakázaný" měnit vlastnosti dílů, které podléhají homologaci... Takže to - případně - na STK nebo při silniční kontrole, vadit může...

daniell*
hodnocení

0x
vadit to bude ztmavením zadních koncových světel snížíte viditelnost vozidla za zhoršených podmínek (noc , déšť , mlha a pod) tím ohrožujete nejen sebe ale i okolní lidi.

itan71*
hodnocení

0x

Na některých autech se mi to líbí ale v běžném provozu bych těm majitelům nakopal prdel*bzum**cert* obzvlášť za snížené viditelnosti ale jinak jak radí ostatní NESTŘÍKAT

doplněno 12.09.12 17:35:

@erikch od výroby zatmavené to beru ale někteří to přehánějí,pokud někomu někdo bouchne do zadku kvůli světlům příště si to rozmyslí,já se potom takovým *haha**haha**haha**haha**haha**vtip**ua*

hodnocení

0x

Já jsem na prvním autě částečně zatmavený zadní světla měl, ale byla to úprava od výrobce a nezasahovalo to do obrysovek a brzdovek a policajtům ani na technický to nikdy nevadilo

erikch*
hodnocení

0x

bohužel zde trošku došlo k rozporům-z odpovědí vyplývá,jakože nee,přesto všichni vědí,že některé modely auto různých automobilek mají toto již z výroby...?! Trošku paradox-důvodem je samozřejmě cena každé operace při výrobě navíc-zatmavení být nemusí,ale prostě to líp vypadá-proto to nemají všechna auta,ale jen některá...Takže bych se toho nebál-jen jak se říká všeho s mírou...A s viditelností brzd.,směr apod.světel to není nijak dotčeno-právě třeba zde zminovaná Felda-připadá snad někomu,že brzdí-li(a rozsvítí se brzd.světla) nejsou vidět?!? Asi ne,že...

olaf71*
hodnocení

0x

nedávno jsem si sprejem zatmavil zadní lampy na Focusu a vypadá to super. trochu jsem to přehnal, ale světla svítí podle mne dostatečně. navíc ještě přidám samolepící reflexní proužek, jako má např.Octavia. když vidím u jiných aut například denní svícení ve formě jakých si bludiček s atestem, tak ty moje zadní lampy jsou na tom mnohem lépe.

itan71*
hodnocení

0x

§ 32 Činná plocha světel nesmí být zakryta nebo nadměrně znečištěna,posouzení záleží při kontrole na Policistovi.Pojišťovna?*haha*nic nebude nic nedá*haha*

erikch*

itan-je to jednoduché-na každé origoš lampě je homologace a zjistit,zda zrovna ty a ty lampy byly dodávány na nějaký trh,v nějaké motorizaci apod.i "kouřové" leckdy není schopno zjistit ani ofiko zastoupení značky v ČR,natož pojištovny a STK...Samozřejmě při lehkém nádechu(např.ona zminovaná Felda-je jasným,když to bude mít barvu briket,že je to "divný")

itan71*

Už jsem viděl třeba i zelené a věř že nesvítily červeně a nejednou jsem boural kvůli takovým co měli tmavé a blikali (přes den nebylo vidět) a najednou vidím auto se mi hodně přibližuje takovým hooooooodně nakopat

erikch*

itan,víš co znamená tvrzení:"vše s mírou...?" tzn.,že se nebavím o nástřiku z.lamp efekt "černé uhlí",ale o decentním lehkém tónu-a to je sakra rotdíl...Mimoto lehký nádech právě třeba té zelené se dělal i homologovaný(hodně Golf III)-a takové lampy proběhly zkušebnou TUV-a vzhledem k udělené homologaci asi musí být vidět i za zhoršených podmínek-pak už je to o lidském faktoru...Někdo přehlídne(o "přeslechnutí" nemluvě) i osvětlenou tramvaj v šeru velkoměsta...*frajer*

olaf71*
hodnocení

0x

jinak je ten sprej na uvedené web.stránce dost drahý. já ho koupil za 190kč.

koukám, že je zde hodně odpůrců zatmavování zadních světel. co třeba taková mračítka, která dost zakrývají zadní lampy, nebo mračítka na předku či zamračené přední kapoty.

karr*
hodnocení

Tak ted nevím :D Je to tak 50 na 50 :)

Jde o Alfu Romeo 156 , takže když je zatmavím jen tak decentně ne že by byly na uhel , ale že by šla videt ješte ta puvodni barva těch světel jen aby to prostě bylo zatmaveny ja nevim jak to vysvětlit :) Tak na 50-60% zatmavit.

Bude to bez problemu nebo ne? Děkuju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]