Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych poprosit o radu. Nechal jsem si zatmavit - pokovit ( takové to zrcadlové ) zevnitř všechna zadní skla kvůli snížené ,,průhlednosti" do vozu. Na skle 5.Z dveří pod zatmavením - pokovením ( takové to zrcadlové ) ovšem popraskali snad kromě dvou všechny proužky, které vyhřívají zadní sklo. Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné tyto ,,proužky" znova na sklo ,,natáhnout" na to pokovení, aby mi to fungovalo? Případně kde se to dá koupit - nezná někdo nějaký odkaz?
Díky
Znovu se pokovit nedá. Topné cesty se dají opravit jen lokálně přetřením vodivého opravného laku. Při větším poškození jen nové okno. Příště použít fólii, která je elektricky nevodivá...
Asi bych ji nanesl vyjímečně s venkovní strany, aby odporové cesty fólii teplem nenatavily.
doplněno 12.09.12 16:18: itan: Jde, ale ne celé okno. V opraveném místě vzniká přechodový odpor a tak tam pásek topí víc, než jinde. Netopí pak rovnoměrně a pokud je na více místech opraven (jeden pásek), tak zanedlouho opět topit přestává...
Taky jsem to neopravoval a sklo celé vyměnil za funkčí. Je to lepší a dlouhodobější řešení
Já to takhle nikdy neřešil jen vím že to známí kupovali v obchodě na Fáčko.Mě vždy bavilo vrtat do aut a vyhřívání mě netankovalo,měl jsem auto tak na půl roku a šlo z baráku v jiném stavu než jsem ho koupil.Jednou jsem to zkoušel opravit ale nešlo mi to nemám v tom praxi tak se do toho nese... s opravou
doplněno 12.09.12 18:02: gumidek® jsem stejného názoru
Folii určitě nedávat zvenku - obzvláště pokud má auto vzadu stěrač. Existují folie, které jsou přímo určeny na okno s vytápěním, sám jsem je už na několika autech měl - vozím v autě hodně nářadí, flexu, vrtačky a pod tak je nutné, aby nebylo dozadu vidět. Ono to vyhřívání zase tak moc netopí, aby se ta folie od toho natavovala, ale už jsem viděl u kolegy, který použil nějakou folii ,,s důrazem na cenu´´ že se mu tam dělaly pořád takový bubliny a odlepovalo se to, zejména okolo těch drátů.
Opravit nelze kdysi prodávali na Fáčko náhradní ale jestli se to ještě dá koupit to nevím
doplněno 12.09.12 16:02: Koukám že asi to jde opravit loctite.as/... skoda.panda.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.