Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové nebo ojeté auto?

Od: luciferka* odpovědí: 14 změna:

Mám v plánu koupit si auto, mám na to cca 350 000,- Kč. Bydlím na horách, tak bych chtěla čtyřkolku. Rozhoduji se mezi Fiat sedici 1.6 4x4 nebo Suzuki SX4, ale líbí se mi i Suzuki vitara, ale tu bych musela koupit ojetou, no, mám dilema... a jsem tak nerozhodná, vždy jsem toto nechávala na manželovi, kterej už jaksi není...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

jaký je rozdíl mezi novým autem a autem rok starým? Akorát v ceně, když vyjedete s novým z autosalonu, okamžitě ztratí na ceně několik desítek tisíc Kč

5bit5maw

Hlavně nemáš záruku celé 2 roky a nevíš, kdo s tím předtím jezdil a jak. Také může být už upraven tachometr. Kamarád má firemní 2 roky staré Suzuki SX4 a má najeto už přes 200tis. Začátkem příštího roku půjde do světa. A nedělám si iluze, že tam ty km zůstanou.
luciferka*
hodnocení

jo, tak přesně z toho mám obavy

k2

Ja bych se toho az tolik nebal. Najetych 30tis se od 200tis pozna podle celkoveho stavu celkem snadno, navic rocni najezd 100tis je v CR ne zrovna obvykly i u osobnich aut vyssi tridy.

buky*
hodnocení

1x

Jenom pro doplnění Fiat "šestnáct" a suzuki sx4 jsou klony, vyráběné ve spolupráci těchto značek, technika identická, liší se kosmeticky, fiat cenově vychází lépe i kvůli častým cenovým akcím. Kolega má Fiata 2roky, a zatím spokojenost. Také chtěl 4X4 za levnější peníz.

To Buky *palec*.jj to je ten MČČ -nebrat nic od F-Ford,Fiat,fšichni francouzi a ještě k tomu- Japonec až na konec. a Koupí to neklepší oktu po důchodci,nekuřáku bez nehody s 30 000km za 10 roků.*smich*

drejdl*
hodnocení

0x

Jestli jste sama, SX4 stačí, navíc je hezké. Pokud potřebujete větší, Vitara na horách poslouží velmi dobře, k tomu nyní v Suzuki jsou zajímavé slevy na Vitary odcházející generace, které se mi mimochodem líbí víc než ty nové. Obchodník by Vám jistě vyšel vstříc.

hodnocení

0x

přikláním se k staršímu*smich* teda staršímu max do 2 let 30 tis. km, ale kde máte jistotu že místo 30 tis to není 100 tis toť otázka, alek k věci do dvou let stáří cena cca 70 % nového to bych asi vzat tu vitaru nebo pouvažujte nad subaru, fiat každopádně nebrat

luciferka*
hodnocení

jenže tolik peněz bohužel nemám:(

...dnes

se dá ledacos vyčíst z paměti řídící jednotky vozu nebo jednotky ABS,myslím počet kilometru konkrétního vozidla,tak dobří zase nejsou aby záznam o počtu km v řídící jednotce ABS upravili/snížili/ podle tachometru/který upravili/,tak aby to sedělo,chce to mít ale někoho kdo to napíchne,či trvat před koupí udělat test ABS v servisu a podle protokolu/papíru/který jim vyjede z počítače a který Vám dají, budete vědět pravdu o naj. km ale něco to v tom servisu bude samozřejmě stát...

hodnocení

0x

Pokud se rozhodnete pro ojetinu, tak je potřeba vybrat s někým , komu důvěřujete a kdo se v autech vyzná. Při prodeji aut jsou různé podvody.Jsou např. i "vychytávky" , jak se dá odhadnou skutečné stáří auta, např. "vyšlapaný" pedál. Také je potřeba si pořádně prohléednout karoserii.Jakmile by byly někde stopy po přelakování, je pravdděpodobnost, že auto bylo bourané.

hodnocení

0x

fiat nééééééééééééééééééééééééééééééééé:D

stirecek*
hodnocení

0x
Obecně auto ztratí 50procent z ceny do pěti let, pak Uz to jde pomalu. První rok je ztráta největší, prakticky u nového ztratíte 20 proc po vyjetí ze salonu, tedy hned první den. To Uz vyjde daleko levněji případná oprava staršího vozu. Já koupil roční a úspora 150tis potěší, auto v podstatě nové nějakých 15tis km na tacho . Dvouleté vyjde ještě lip. Záleží kolik máte na vyhazování. Nové auto potřebuje ten, kdo si to může dat do nákladů.

nu*
hodnocení

0x

za 350 tisíc si koupím v německu ojetého trojkového bavoráka který bude jako nový a nevrážel bych prachy do nějakého minisuzuki

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]