Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla z polopřevodu

Od: dm odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. V roce 1999 jsem koupil vůz, bývalí vlastník udělal polopřevod. Já jsem s registrací tohoto vozidla neděl nic a po 1/2 roce jsem vůz prodal dál. Nový majitel si auto taktéž nezaregistroval! Vím že auto nový majitel již neprovozuje a taktéž není ještě ani odhlášeno! Kdo má provést odhlášení tohoto vozidla? Nový majitel? Ale o něm v technickém průkazu neni ani zmíňka, poněvač si nezaregitroval vůz. Ten odhlášení také odmítá!? Což mě dost štve, ale asi s tím nic neudělám? Nebo musím já, protože jsem v papírech uváděn jako poslední člověk v polovřevodu od již zmiňovaného předchozího majitele? Musím žádat předchozího majitele o plnou moc abych mohl auto odhlásit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mate nejaky doklad o tom, ze jste automobil dal prodal? Treba kupni smlouva by byla dobra...

dm
hodnocení

Díky za radu! Ale smlouvu o prodeji mám, ale co na tom mění to že jsem zapsán jako poslední v TP. Nebo by odhlášení mohl provést nový mejitel, pokud by předložil kupní smlouvu s TP, ...?

hodnocení

0x

podle práva poslední majitel je vlastník, musí si zajistit doklady a odhlásit

Ale to je složité

davidhavel*
hodnocení

0x

Na dopraváku se s nikým jiným, než s poslední osobou zapsanou v TP bavit nebudou, tudíž je vše na vás...

davide, je to Váš názor, plně ho repektuji, ale musím nesouhlasit. K čemu jsou plné moci? Já takto zastupuji syny v jednání na úřadech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]