Nejste přihlášen/a.
ahoj,poraď te prosím. Chci si od kamaráda dotlačit jawu 50. Smím ji tlačit po hlavni komunikaci ,asi 5 kilometru?bez jakehokoli postihu?my nemáme za autem tažné zařízení jinak bych ji dovezl ... motorka je bez spz a asi přidřena,chci ji na renovaci,chybí mi do sbírky jaw. Řidičák budu dělat po vanocích. + Když si oleču vystranou vestu a popřipad vyvesim malý trojuhelnik na motorku pro lepši viditenost jako cyklista ... diky za odpovď
Vím, že se ptáte krapítko na něco jiného, tak se omlouvám. Pokud si dobře pamatuju, smí se dokonce na chodníku vézt motorka do 50cm3. Ale na silnici podle mě nebude problém. Pokud tedy půjdete i s motorkou po levém kraji vozovky. Spíš bych jako problém viděl to, že nemá značku...
Pokud na ní nejedete, neměl by ani tohle být problém.
doplněno 10.09.12 18:36:Vestou nic nezkazíte, trojúhelník je asi zbytečný.
Značku? Na co? LOL! Takže kdybych tlačil vyřazené auto bez motoru, nebo dřevěný žebřiňák, tak potřebuji taky značku? Značku musí mít vozidlo, nebo jiné motorové zařízení, atd, které je na vozovce provozováno ( s vyjímkou Trolejbusu / Neuvádím TRAMVAJ, ta není dle stejného zákona motorové vozidlo, ale Tramvaj ). Tedy i kdybyste tlačil jachtu, tak značku nepotřebujete. To proč, zda nebo jestli tak činiti můžete je už věc jiná, ale opět v zákoně řešena. Motorku tlačit po levé straně? To jste vyčetl kde? Jen chodec smí po levé straně, tedy ani útvar chodců již nesmí po levé straně a kupodivu může po pravé bez značky
Líbí se mi doložka pokud si dobře pamatuji. Vy znáte zákon jen historie? Pokud se na vozovce pohybujete jste povinen jej znát přesně a aktuálně ( což sice většina nezná, ale určitě se s tím nechlubí )
Nesnáším hádání a to ani tady na poradně a úmyslné napadání mi připadá při nejmenším stupidní. Napsal jsem svůj pohled na věc. Mám totiž za to, že každé vozidlo, které se pohybuje na pozemních komunikacích (motorové) by mělo být registrováno a tudíž by mělo mít značku. A pokud vím, tak člověk vedoucí jízdní kolo nebo motocykl o objemu do 50cm3 je brán jako chodec. Tudíž by dle mého názoru měl jít po levé straně vozovky. Ale je to jen můj pohled na věc, jak říkám. Ale pokud to není správně, rád si vpravím do hlavy, jak to správně je. Ovšem ne za podmínky urážení, jak jste zde všem předvedl ve Vašem předchozím komentáři.
myslím, že když můžete tlačit káru (dvoukolák) nebo jiný těžký vozík na dvou kolech, můžete klidně tlačit moto bez spz. Ten objem motoru do 50 se mi nezdá. To jako když mě někde zvetne 3 a půla, tak si jako mám zavolat podvalník a k nejbl. benzínce nesmím tlačit. Pánové , to snad neee.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.