Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profesní průkaz(doba na zapsání)

Od: ondrej133* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz na zapsání profesního průkazu do řidičáku, jde mi o to že skupinu C v řidičáku už mam (abych mohl udělat C+E) zkoušku na profesák už jsem udělal a C+E budu dělat, jen to vypadá že až v roce 2015(autoškola má narváno takže ještě nedělam ani jízdy) nebude vadit když si necham ten profesák zapsat až po novym roce? aby mi ty papíry ze zkoušek ještě platily. Děkuji moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nic se nikam nezapisuje. Vydává se nový řidičák. Požádáš o vydání nového profesního ŘP a začne ti běžet lhůta 5 let, behem které musíš každý rok absolvovat školení a s těmi pěti razítky pak půjdeš zase na DI, kde ti vydají další řidičák. Kdy tam půjdeš je jedno.

ondrej133*
hodnocení

Ano to jsem napsal špatně, vydají mi nový řidičák a tam bude harmonizační kód. 1.12 jsem udělal zkoušku na profesák, já jen jestli tam nemají 20 dní nebo 10 jako je zákonná lhůta třeba na přepis auta při koupi atd. zase když to vezmu tak bych měnil řidičák 3x, takhe to bude jen 2x

hodnocení

0x

Nevím o tom, že by byla nějaká lhůta . Nemělo by to opodstatnění, protože platnost profesáku je 5 let, tedy zapsáním či nezapsáním (výměnou či nevýměnou řp) se na stavu věci nic nemění. Zavolejte na váš příslušný magistrár a tam vám podají jistě správné info. Osobně bych řidičák neměnil, pokud již dnes nepotřebujete mít zapsanou změnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]