Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Transcom a vymahani pohledavky za zaslany dop

Od: pajunk* odpovědí: 9 změna:
Dobry den cetl jsem spoustu informaci zde o firme Transcom. Mam jenom jeden dotaz. Firma me zada jen o zaplaceni jejich pohledavek ktere vznikly zaslanim dlou vyhruznych dopisu. Prvbi jsem ani nevidel a druhy mam . Dopisy nebyly do vlastnich rukou. Jen je vhodily do schranky bytu ve kterem uz rok nebydlim. Je to v poradku? Opravdu musim uhradit to co chteji? Jsem v zahranici a dost tezko se to resi. Dekuji za jakoukoliv radu. Pavel

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

1x

Jestliže jste si něco u Transcomu objednal tak jim zaplaťte v opačném případě je s klidem pošlete k *cert*! V této zemi (ČR ) se to bude stále více hemžit podobnýma praktikama - bojte se zestárnout a nevědět, jak se bránit proti podobným paskvilům! Nejlépe majetek zavčas ODKLONIT!

doplněno 14.11.12 10:33:

Trvám na své odpovědi viz výše. Na SMS bych vůbec nereagoval = běžná komunikace se odehrává na bázi korespondence ( doporučené) - tímto způsobem jim to někdo žere a vědí, že se mnoho lidí z toho po**re. Tuto záležitost ať si vyřídí s ČKP - že měla vydání ohledně vymáhání - nikdo je nenutil k tomu aby přebírali nějakou pohledávku, která většinou postrádá právní základ! Pokud nepodáte trestní oznámení na TRANSCOM - nedají pokoj - trestní oznámení doporučuji podat i na ČKP. Budete mít dobrý pocit, že je někdo zase trochu klepl přes pazoury!

pajunk*
hodnocení

Mel jsem nezaplacenou slozenku u kooperativy. Z duvodu chybne adresy. Jakmilr me oslovila kancelar pojistitelu s pokutou tak jsrm ji zaplatil avsak posledni ze tri slozenek od kancelare pojistitelu jsem zaplatil se spozdenim. Blbec jsem si ji zalozil papirama. Potom prisel dopis od transcomu - vymahaci agentura, ve kterem byla hrozba soudem. V te dobe ale pohledavky vuci kanc.poj. byly jiz uhrazeny. Jsrm ted v zahranici ale chodi mi sms ktere me dost desi. Vyhrozujou ze mam dluh a pujdu k soudu. Pry dluzim 1000 kc za dva dopisy ktere mi poslali.

nu*
hodnocení

0x

nechápu co tady řešít, zaplatil ksi jednou, zaplatíš podruhé i potřetí...dluhy se mají platit...zaplať a přestaň ztrácet čas psaním do pradny

hodnocení

0x

ale zde nemůžete dostat přesnou odpověď, když neznáme spisové podrobnosti.

Trancomu třeba něco dlužíte, ale to mi nevíme. Pokud Vám přišla sankce od ČKP, oni jí předali Transcomu, a vy pak uhradili jen částku od ČKP, tak asi budete muset zaplatit Transcomu. Ale to jen odhaduji, páč nevidím dokumenty.

Jen se zeptám proč jste to platil?

Dnešní uspěšný:

doplněno 14.11.12 18:27:

ČT1 dne 14.11. Černé ovce poslední příspěvek. ČKP v kritice!

Transcom a vymahani pohledavky za zaslany dop
pajunk*
hodnocení

Dobrý den u Koop pojišťovny vznikla chyba v adrese a tím mi prestaly chodit složenky na povinné ručení. Když jsem si toho všimnul bylo už mé povinné ručení zrušeno a chybělo doplatit 3měsíce cca 5000kč. přišla složenka od ČKP na cca 2000 - tu jsem zaplatil, poté druhá asi za půl roku na další cca 2000 - tu jsem také zaplatil a nakonec jedna na cca 1000kč - v té době jsem se stěhoval a složenku založil. když jsem ji našel ihned jsem ji uhradil ale bylo to již po termínu. Asi měsíc potom jsem dostal dopis od Transcomu s informací že je to již druhý dopis a že jim dlužím 2200kč cca - z toho je 1000kč pro ČKP a 1100 vzniklé náklady za dva dopisy upomínací. Vysvětlil jsem jim že jsem již uhradil vše ČKP a že tento dopis byl zaslaný již po uhrazení všech složenek pro ČKP. Oni ale trvají na zaplacení částky 1100kč pro Transcom na uhrazení jejich výdajů spojených s vymáháním. Dopisy neposílají do vlastních rukou ani doporučeně. Klidně by mohli říct že jich už poslali 10 a chtít po mě 5500kč?

pajunko,
ale zde nemůžete dostat přesnou odpověď, když neznáme spisové podrobnosti
páč bych musel porovnávat datumy v případu...
doplněno 16.11.12 13:56:

jelikož je více jak 7000 zákonů, vyhlášek, nařízení vlády, neni v ČR člověk, který by to vše znal. Domnívám se, že není uvedeno, aby byl dopis doručen jen doporučeně, tam je stejně fikce doručení...ale to nejsem tak znalý..

přeji hezký víkend.

pajunk*
hodnocení

Ok v pořádku i tak jsem rád za vaše informace a názory.

Jenom mě zajímalo jestli je možné posílat takové dopisy o vymáhání dluhů aniž by byly do vlastních rukou nebo doporučeně.

Ale moc vám děkuji za váš čas.

Pajunk

asd*

obyčejně = neprokážou že něco poslali = jako by nic neposlali. Osobně bych ale radši zašel ověřit za právníkem nebo zaplatil, v ČR může být možné i to že nárok mají a pak by to stálo víc...

artik*

dokazovat nemusej nic , prostě jim dluží peníze a ani nyní nechce zaplatit . Jestli to ČKP předala tak se musí zaplatit té firmě ,která to převzala .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]