Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s tím

Od: cooper* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám Alfu Romeo 146 1,4 TS.Asi tak 1měsíc se mi opakuje stejná závada.Po několika km auto přestane jed jakoby tam nebyl benzín.Asi po 15-20minutách nastartuji a jedu dál.Po prvé to začalo dělat,když jsem měl naplno zapnutou klimatizaci a teplota byla na 90 stupních.Můžete poradit,kde je závada?Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

To vam asi tezko nekdo poradi podle tohoto popisu, zacal bych diagnostikou, bud tam bude ulozen nejaky chybovy kod, nebo bude potreba to napojit v okamziku selhani a sledovat aktualni hodnoty velicin, coz muze byt problem, pokud nemate diagnostiku vlastni. Delaji to typicky snimace otacek na klice nebo vacce, palivove cerpadlo nebo muze byt kdekoli spatny kontakt napr. tepelne zavisly...

cooper*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Zkusím diagnostiku

hodnocení

2x

A je tam benzín? Dělá to i když klima není zapnutá? Chcípne to hned a nebo se postupně ztrácí výkon?

Může být ucpaný palivový filtr, kdy při větší spotřebě nestačí průtok, vyměňte ho.

cooper*
hodnocení

Benzín tam je a dělá to i když mám klimu vypnutou

ar*
hodnocení

2x

Zdravim kolegu alfistu. Je to nejpravděpodobněji jak píše ncf, sníač otáček. To je bolístka všech dnešních motorů. Snímač stojí zhruba 1200-1600 (dle výrobce). Výměna je pak chvilková záležitost. Nejprve ,ale na diagnostiku.

doplněno 10.09.12 14:29:

ncf, hodnotit nelze, tak alespoň takto *palec*

cooper*
hodnocení

Zítra tedy vyrazím na diagnostiku.Děkuji

ncf
hodnocení

0x

Pokud to jde nastartovat za studena a po změně teploty, tak bych tipnul na snímač otáček klikový hřídele. Nedávno jsem to měnil na 156-ce. Zastudena nastartovala, po dosažení určitý teploty chcípla a pak snímač odešel úplně. Takže to nešlo nastartovat. Ani odpojení nepomůže. Doporučuju na diagnostiku, jak psali kolegové výše, protože snímače by měli být dva- jeden co píšu je u startéru- cca 800 kaček a druhej je nahoře - to je snímač otáček vačky a to je cca 2000 kaček. Většinou odchází spodní. Pozor na diagnostice, "nealfisti" občas ty hlášení o chybě snímače nedovedou rozlišit a nevědí o jakej snímač jde z těch dvou. Odkud jste? Kdyžtak doporučím servis:)

cooper*
hodnocení

Teď jsem přijel z odpolední a v pohodě.Auto nechcíplo,protože je chladněji než ve dne.Jsem z Jihlavy.Dík Všem co mně zde dali pár rad.

itan71*
hodnocení

0x

Kdysi jsem měl na vlas stejný problém, vše fungovalo,světla centrál,ventilátor naco jsem si vzpoměl to šlo, časem jsem na to přišel,auto bylo trochu ťuknuté a měněný nárazník a za ním je čidlo které vypne přívod benzínu v případě nehody tak se podívej na tu krabičku (nemůžu si vzpomenout jak se ji říká) zda neblbne já ji měl mezi pedály a volantem

cooper*
10.09.12 23:26
hodnocení

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]