Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepojištění vozidla - námitka

Od: marcelautikalova odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

prosím o radu v této věci: asi před dvěma měsíci mi přišela výzva z České kanceláře pojistitelů, abych zalatila 90 nepojištěných dní

v celkové výši 4500,- Kč. Ihned druhý den jsem "kanceláři" zaslala "Ukončení pojistné smlouvy s pojišťovnou, kde jsem měla vůz pojištěný s doložkou, že vůz byl prodaný dle kupní smlouvy, která byla pojišťovně k nahlédnutí.

Asi za měsíc mi přišla další výzva s tím, že doklady jsou nedostatečné a samozřejmě si částu navýšili a žádali znovu p úhradu.

Po té jsem tedy po více jak 14 dnech konečně získala od MěÚ - odboru dopravy potvrzení o vlastnictví vozu, kde se potvrdilo, že jsem skutečně vlastníkem vozidla nebyla v době, za kterou po mně požaduje ČKP, krom 1 dne.

Dnes mě ČKP informovala, že moje "tvrzení je vyhovující" a vyčíslila mi za 1 den, kdy je sazba 50,- Kč nepojištěného vozidla, včetně úroků z prodlení, nákladů uplatnění, nákladů upomínání a vymáhání, celkem 291,- Kč.

Mohu já tedy po ČKP požadovat 100,- Kč za vystavené potvrzení MěÚ Odboru dopravy, které jsem musela uhradit, dále náhradu ztraceného času, kdy jsem 2 týdny odpoledne (po mé pracovní době) čekala 3 hodiny na odboru dopravy a stejně jsem se nedostala na řadu, nakonec jsem si musela v práci vzít 1,5hod. náhradního volna, (které jsem si musela napracovat) abych toto potvrzení dostala?

A v neposlední řadě také za újmu na zdraví - psychické újmy - kdy se nemohu zbavit dojmu, že ČKP zneužívá vlastníky (nevlastníky) vozidel právě v době, kdy celý národ ví, na jaké úrovni nyní pracují odbory dobravy v celém státě.

Také by mě zajímalo, od koho ČKP získává informace o vlastnictví vozidel? Dle mého názoru by je měla získat od místně příslušného odboru dopravy při MěÚ, které mi vystavilo potvezení o tom, že vozidlo NEVLASTNÍM.

Mnohokrát Vám děkuji za odpověď a odpusťe, zda moje žádost vyznívá k Vám nepřátelsky, to je jen tím, že jsem hrozně

naštvané, ale samozřejmě ne na Vás.

Přejí krásný zbytek dne a díky za odpověď.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karlx*
hodnocení

2x

Není snadné se domoci svého práva proti ČKP. Co opravdu funguje spolehlivě (pokud jste v právu) je trestní oznámení na Policii. Dal jsem dohromady vzor ke stažení: antickp.cz/...

Snad bude k užitku...

Karle, je chválihodné, že jste vypracoval tento dokument, já mám ale jednoduší řešení, tak jak píšete, pokud je někdo v právu.

Desítky ukončených případů.

start123
hodnocení

máte pravdu, není to snadné, ele Vám mnohokrát děkuji a přeji krásný den :))

marcelautikalova
hodnocení

Ještě jednou díky , prozatím jsem zkusila to, že jsem částku 291,- Kč (za 1 den nepojištění) uhradila, aby mi "nenaskakovaly úroky a další poplatky ze strany CKP a poslala jsem jim doporučeně dopis, kde jim znovu sděluji a dokládám veškeré skutečnosti a doklady k proplacení mých nákladů s tím, že pokud mojí žádosti o proplacených nákladů spojených s "jejich omylem" nevyhoví, celou záležitost předávám mému právnímu zástupci , kterého nemám, takže Vámi poslaný "vzor" se mi asi bude hodit. Nyní tedy čekám na odpověď ze strany CKP.

Marcelo úroky nenaskakují, ale čas strávený by Vás stál více jak 291Kč.

marcelautikalova
hodnocení

Milane, že nenaskakují? Tak si přečtěte z čeho se skládá těch mých 291,- Kč za jeden jediný den nepojištění:

50,- Kč je základní sazba

1,- Kč je úrok z prodlení

170,- Kč si účtuje CKP jako náklady uplatnění

70,- Kč náklady upomínání a vymáhání (aniž by mi přišla nějaká upomínka)

nu*

žádná odpověď nepřijde

a když nezaplatíte, dojde k ukončení případu, kolik naskočí úrok?

Když zaplatíte až za 10-20-30 dní tak kolik naskočí úrok..

pokud si představujeme stejně slovo úrok...

jarda3*
hodnocení

0x

Ano, toto vsechno bych jim vyuctoval, vcetne nakladu na dopravu, postu, hodinovou sazbu usle mzdy tak 500Kc atd... at si to zapoctou s pohledavkou a zbytek poslou na ucet xxxxx.

start123
hodnocení

děkuji Vám za odpověď a názor

kolo*
hodnocení

0x

ckp prý má prý přístup jen k těm údajům,co jí poskytnou pojištovny.Takže se snaží dohledat ostatní údaje všemožnými pochybnými cestami.

start123
hodnocení

díky moc za odpověď

nu*
hodnocení

0x

Lidé si musí připadat jako idioti, kdyxž kupní smlouvu uzavřenou podle platnéjho zákona musí dopklbnit potvrzením úřadu...jen tak mimochodem, to co je psáno v registru který vedou úřady vůbec nic neznamená, vlaastnictví vzniká mimo tento seznam...

Žádný dopravní řad nemůže potvrdit vlastnictví, to může jen soud nebo notář, úřad může jen vydat data z registru-Výdej dat je něco jiného než potvrzení vlastnictví...

A tyto podklady si má opatřit sama ČKP, neházet to na lidi...

nu*
hodnocení

0x

od ČKP můžete požadovat cokoliv, jd ejen o to jak to z nich dosrtat...Vy chodíte do práce a nemáte čas obesáílat a obvolýávat je, oni k tomu mají velký aparát...Musela by jste před soud a nevím čím by jste tam argumentovala. Nic z toho co jste udělala jste udělat nemusela

start123
hodnocení

díky za odpověď

start123
hodnocení

Dobrý den,

reaguji jaště na Vaši odpověď, že jsem nemusela dělat, to co jsem udělala. Bohužel s Váma nemůžu po doposud získaných zkušenostech souhlasit. myslím, že by mě totiž v případě mého nic nedělání čekala minimálně exekuce nebo by si pro mě rovnou přišli v černých kuklách. Už jén proto, že CKP tedy ja jeden den nepojištěním nyní dlužím 291,- Kč - kdy je 50,- zákl.sazba, 1,- Kč jesou úroky z prodlení, 170,- Kč -náklady uplatnění a 70,- Kč - náklady na vymáhání - vždyť toto je NEHORÁZNÉ

nu*
hodnocení

0x

pokud jde o tu poznámku vůči odborům dopravy, tady vlastnické vztahy nevznikají...odbor dopravy nemůže pobrzovat vlastnictví, protže to vzniká nezávisle ne něm...uzavřením řádné kupní smlouvy...tady se vztahy jen evidují, a pokud ěnkdo nenahlásí prodej vozidla jiné osobě a nepožádá o zápis této skutečnsoti do systému a registarčních dokladů, nidko to neví...

Odbor dopravy proto ani nemůže pobvrdit vlastnictví, může jen vydat data z registru, a z těchto dat vyplyne, že v době od - do byl v systému jako vlastník a provozovatel zapsán pan - paní X.Y.

Pokud někdo v sytému nebyl nidko zapsán, nelze ani nic vydat,

Každou zěmnu je žadatel povinen nahlásit dio 10 dnů, podle zákona o povinném ručení na své pojištovně do 15 dnů.

kdyby to lidé dodržovali, nevznikla by žádná ČKP s právem vymáhat příspěvky, a kdyby byli naši poslanci niotmální, nikdy by nedopustilli situaci, kdy soukormá firma v rozporu s veřejným zájmem šikanuje občany. Máme takové zákony, poslance i vládu, jaké si zasloužíme.

Zákony dnes píše pojišťovací lobby, která odveze 10 poslanců do bungalovu na břehu moře, za směšnou cenu nebo zadarmo, kde zrelaxují, a pak odpočatí prosazují takovéto zákony.

start123
hodnocení

Díky moc za Váš názor a odpověď

hodnocení

0x

Marcelo, vy jste šla na evidenci vozidlo nahlásit na sebe a měla jste již zaplacené pojištění. Kde vznikl jeden den nepojištění?

já bych jim nic nedával a bránil se...

doplněno 10.09.12 20:04:

jejda, špatně, vy jste vozidlo prodala, a pak jste šla odhlásit pojištění. kde vznikl jeden den?

ICQ 55180641

start123
hodnocení

Dobrý den Milane, díky za Váš názor - ano stalo se, že jsem nejdříve ukončila pojistnou smlouvu a až druhý den jsem šla vozidlo odhlásit. a za tento jeden jediný den dnes po mě CKP chce 291,- Kč

start, na jakém základě jste šla ukončit smlouvu? Z důvodu prodeje. Prodej vozidla byl který den?

nezáleží kdy byl přepis!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]