Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prisava cerpadlo, kde a jak utesnit? ZX 1.9D

Od: vasington* odpovědí: 8 změna:
Ahoj vsichni!
Zda se, ze jsem nasel problem u meho Citroen ZX 1.9D. Bude to urcite cerpadlo.
Vymenil jsem hadicky a vyradil filtr. Takze vidim kde nafta je a kde nafta neni.
Kdyz necham auto chvilku stat (den, pres noc a tak), tak nechytne, protoze nema v cerpadle naftu. Navic pri jizde je cejtit, jak se autu nechce. Je line a v otackach uz vubec netahne, stejne jako na 5. Stupen. Stav je nasledujici. Od rucniho balonku (ktery pouzivam jako pumpicku nafty do cerpadla) az k cerpadlu, vcetne plastoveho filtriku nafta je. Ovsem auto nechytne, protoze uvnitr v cerpadle uz nafta neni. Takze nafta mi zustane vsude az cestou do cerpadla, kde se ztrati. I proto je nejspis cerpadlo porad od nafty. Vsude kolem v oblasti motoru nafta neni, jen cerpadlo je stale takove trosku mokre od nafty.
Ptam se Vas prosim proto, jestli nevite, kudy v cerpadle by to mohlo prisavat a naftu ztratit, pripadne jestli nevite jak tyto netesnosti opravit.
Mam cerpadloBOSCH.
Diky moc predem za jakoukoliv radu.
Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Jsou dvě časté závady kde čerpadlo začne ronit. První je u páčky předvtřiku (tam je vydřený O kroužek) a druhá je simering na hřídeli. Podle toho, že to netáhne při jízdě, tuším tu druhou závadu, bohužel náročnější na opravu. Simering.

vasington*
hodnocení

Diky, mohl bys mi prosim Te tu druhou moznost nejak vic popsat?. Zkousel jsem si neco vygooglit, tak jsem nasel, ze existujou ruzny velikosti atp., ale moc mi toho o tom nereklo. Je to hodne narocny na opravu, mel bych to radsi prenechat zkusenejsim?
Diky
doplněno 09.09.12 23:42: Nebo jeste, jak bych poznal, ze je to prave simering?
Je nekde kde by to teklo nejaky misto, na ktery bych se mel zamerit?.
Zkousel jsem uz toho mraky a porad to nejede tak, jak by melo. Takze ted jsem rad, ze uz se dostavam aspon k centru problemu. Diky
ar*

Nejlepší bude nejprve čerpadlo umýt pořádně Arvou a pak napumpovat, lehnout pod auto a mrknout kde to sákne. Nevím jestli je tam páčka předvstřiku a nebo jen víčko. Pokud by to sáklo tam a bylo to z přední strany tak se to nechá opravit bez demontáže čerpadla. Jestli je to zezadu tak se asi sundání čerpadla nevyhneš. Pokud je to ten simering tak tam musí dolů určitě. Je to simering za tou hnací čemenicí od rozvodového řemene (budeš potřebovat stahovák). Těžko se odpovídá , jestli je to náročné. Víš to co je pro jednoho "prkotina" pro druhého může být nepřekonatelný problém. Pokud zvládneš vymontovat čerpadlo a pak znovu namontovat a nastavit rozvody tak to problém náročný není. Vydloubnout simering a naklepnout nový je asi to nejmenší. Jen je potřeba tam dát simering , který tam má být.

itan71*
hodnocení

0x

Sežeň na vrakáči druhé a nemusíš týden studovat čím to je

vasington*
hodnocení

Tak to jsem si rikal, ale proc nezkusit driv opravit to sam. Navic, vis co, kdo mi zaruci, ze to co koupim bude OK? Ale kdyz uz jsme u vrakacu, nemate nekdo nejakej seznam po CR, celkem obtizne je hledam. Zajem mam hlavne o Kralovehradeckej a Pardubickej kraj.
Diky.

itan71*
hodnocení

0x

Můžu Ti opravu domluvit v HK má slušné ceny

vasington*
hodnocení

Tak nejsem proti, jen jde o to, jake jsou u Tebe slusne ceny?.
Tady v Dobrusce jsem to dal k jednomu chlapoj, jen problem, ze se mu nechce poustet se do cerpadla, ale vymena poloosy plus vejfuk oboje musel davat novy (z vrakace nejspis) stalo 1500,-. Takze opravu cerpadla bych si pral idealne do 1000,-. Cim min, tim lip samozrejme. Pripadne jsem uz na netu nasel cerpadlo za 500,- , ale kdo mi rekne, ze bude ok? nikdo=)

itan71*
hodnocení

0x

Tady je ten telefon tak mu zavolej 777 001 107 já mu volal tak bude vědět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]