Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistit klimatizaci?

Od: ladko1939* odpovědí: 10 změna:

Mám Opel Corsa C 1,7 TD, 48 KW s klimatizací. Koupil jsem si sprej s pěnou, která se vpravuje do sacího potrubí klimatizace, až na výparník. Zde se má nanesená pěna ponechat cca 25 min., ta pak odteče ve formě vody a odplaví nečistoty otvorem pro kondenzát, vzniklý při jízdě s klimatizací. Problém je v tom, že nevím, kde hledat sací otvor v motorovém prostoru. Může mi někdo poradit? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Kabinový , nebo taky pylový filtr, najdete pod "torpedem", to je před předním oknem vedle autobaterie. Musíte sundat ten plastový kryt uprostřed. Tam je filtr i výparník. Filtr bych rovnou dal nový. Osobně používám na dezinfekci klimatizace spray, který se dá mezi přední sedačky a zmáčne se, nechá se cyrkulovat vnitřní okruh klimy. To,ale třeba až příště.

ladko1939*
hodnocení

Děkuji za Vaši informaci. Úkon jsem ještě neprovedl, ale domnívám se, že je to rada ze všech nejlepší.

martin87

Můžete sem prosím dát nějaký odkaz na ten sprej? Díky

frantisekpetru*
ar*

Třeba tento automycka-collection.cz/...

autokosmetika.heureka.cz/...

Celý postup je takový

doplněno 24.09.12 13:46:

Ten sprej poznáte, že nemá klasický rozprašovač , ale hubičku směrem nahoru tak jak e vidět ne videu.

Tady je ječtě jeden sprej novato.cz/...

martin87

Děkuji, vyzkouším. A jak často se ta dezinfekce má provádět?

frantisekpetru*

Doporučeno je 2x, minimálně však 1x ročně. Já to nechávám dělat každý rok společně s příp. doplněním a kontrolou celého systému v klimaservisu.

laybor*
hodnocení

0x

Sací otvor - hledej spíše vzduchový filtr klimy ,ten vytáhneš a tam vstříkneš pěnu, většina vozů ho má před spolujezdcem v motorovém prostoru pod oknem .

doplněno 09.09.12 18:44:

Octavia to má pod palubkou , i to je možnost.

ladko1939*
hodnocení

děkuji za informaci, budu se snažit tak postupovat.

erikch*

když už jsme u té klimy-málokdo to realizuje-ale pro její správnou(a vůbec)funkci-min.1x ročně pořádně wapem chladič(výměník)klima+potrubí atd.-to AL potrubí dostává od soli pořádně počudit,stává se porézní,netěsní a ...,jaká byla klimatizace(pak se jen doplnuje chladivo za x set ,nemluvě o oleji-v lepších případech)a výsledek po týdnu stejný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dezinfekce klimatizace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]