Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám ani vůz ani doklady, vůz chci zrušit

Od: buvolson* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, je toho tu okolo tohoto tématu mnoho ale nenašel jsem můj konkrétní případ. Tedy je na mě evidován vůz který již 100% neexistuje minimálně 10 let , už dávno od něj ani nemám žádné doklady, jen jsem zjistil na evidenci vozidel že je na mě stále registrován. Kvůli bubákům z kanceláře pojistitelů se obávám co se bude dít. Má někdo 100% radu a ne doměnky , děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
"Má někdo 100% radu a
ne doměnky , děkuji."
to nejde 100% radu, páč nevíme jak postupují na vašem úřadě. Alespoň je vidět, co uředník(ce) jiný postup, podle sexu doma?

kecelod*
hodnocení

0x

Pěkný večer,mám ten samý problém,v registru vozidel je na mě stále v evidenci malý motocykl Jawa 50 který již od cca roku 1976 hmotně neexistuje a nejsou žádné doklady jak o likvidaci,převodu,prodeji,zrušení a pod.Žádný techničák prostě vůbec nic.Táta již nežije a já byl v domění že pionýra v době mé nepřítomnosti zrušil a je vše v pořádku.Proto jsem nic nepodnikal a vůbec byla věc v zapomění.Náhodou jsem zjistil danou situaci a není řešení.Z registrace vozidel nelze vyřadit protože chybí protokol o ekologické likvidaci.Protokol o ekologické likvidaci nelze vystavit protože chybí hmotně motocykl a nejsou od něj doklady.Poradí někdo? Děkuji.

jjj
hodnocení

0x

Před rokem 2004 by problémy být neměly to ještě ekologická likvidace neplatila

v roce 2009 taky nemusí být ekolikvidace

kecelod*

No právě na odboru dopravy a registraci vozidel mi poradili ať si seženu doklad o ekologické likvidaci motocyklu ten prý mi bez problémů vystaví ten kdo je oprávněn k dané činnosti,že bez něj není možné jej vyřadit z evidence.Ale bez dokladů a protože mašinka je v nenávratnu a hmotně již není nikdo se se mnou nechtěl bavit,prý si nenechají vzít licenci že by porušili zákon. Takže takový uzavřený kolotoč z kterého se nedá vystoupit.Pokud dobře rozumím a v roce 2009 nemusí být ekolikvidace tak kde je problém.Je to věc stará 32let.Asi jsem do toho vosího hnízda neměl vůbec šťárat,dobře mi tak.

teď jsem ještě přečetl, že otec již nežije, kdo je majitelem? kdo je zapsát v techničáku?

kecelod*

No přece já žádná kupní smlouva,žádné doklady prostě se za 500-ti kilo koupil pincek,přihlásil se a jezdilo se a pak se šlo z domu a tak to dopadlo.V registru evidence je mé jméno,je to psáno na mě.

doplněno 07.01.09 21:54:

Z toho co jsem se dočetl je tedy jediná možnost zajít na odbor dopravy,registrace vozidel a požádat je o kopii technického průkazu,vyplnit formulář a obratem zrušit a co spz-ka? vím že za blbost se platí ale s tím musím počítat jen hledám východisko.

jjj

Já teda nevim nejsem odborník ale v Praze co jsem slyšel pokud se neprokáže že vozidlo jezdilo po roce 2004 tak ho v pohodě zruší to ještě nemusela být ekolikvidace asi tam máte ňáký aktivní úředníky a jak je známo blbec je horší než třídní nepřítel, odkud jste?

kecelod*

S hrdostí prohlašuji že jsem z Bruntálska a spadáme do registru vozidel na úřad v Rýmařově!

jjj

czech.rymarov.cz/... Tady to píšou v kolonce vyřazení podle zákona o odpadech ale ten platí až od května 2004 chce to asi jít výš za vedoucím a jak tady píšou že už zase neplatí od roku 2009 ale to je sporadický .Před rokem 2004 je to ale jasný tenkrát to mohl každý hodit do šrotu a nic se nedělo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]