Zdravím všechny,chtěl bych si koupit Favorita na lpg,ale nemám stím vůbec zkušenosti,tak sjem se chtěl poradit.Jde mi o to že jsem slyšel,že se musí měnit ta nádrž na plyn a dělat revize,a je to nějak finančně náročný ta údržba lpg? díky za odpovědi
Díky ,už jsme ho koupil,jen mám problém,že budu msuet na seřizení,protože při malých otáčkách hodně škube,nebo třeby před křižovatkou,a dlouho to trvá než se dostane do otáček,prej to je od té doby co dělali emise
laden*
muže to být seřízením jestliže na emisích se v tom hrabaly.doporučuji aby na emisích do toho nikdo nešahal. dale to muže byt také kabelama,hlavou rozdelovače,svíčkama. auta na plyn jsou truchu citlivejši na tyto věci ale porad se to vyplatí.mam už druhé auto na lpg a je to super. první Favorit,nyní felicie combi
pitlik
Nové svíčky a jsi z obliga... kabely a to ostatní až potom - pokud to nepomůže. Brisky pomůžou tak na 1000 km a jsi tam zas Bosch? mám pocit 6X tam jsou dobrý
Favorit na plyn Ok nejlépe motor 136L pak 135L vyhnout se určitě 135LE. Monovstřik dle možností a montáže někdo to umí někdo ne musí normálně fungovat jako na benzín. Svíčky pouze Bosch.
Najel jsem na něm 150tis km
1x ročně revize plynu - vlastně jen kontrola těsnosti soustavy = 20minut 150Kč udělá každý kdo má autorizaci na montáž.
1x za 10let nová nádrž a multiventil. Nádrž za 2500 a multiventil nevím je nutno se zeptat. když jsem měnil já ještě se nemusel měnit. Na nádrži nebo v příloze technického průkazu je možno zjistit platnost tlakové zkoušky.
Spotřeba do 9 litrů plynu je Ok pak je to malér.
Údržba jen v servisu. Maximálně se dá seřídit na výkon a volnoběh. Já to neumím, ale kdo má trochu sluch tak se to naučí, pokud má od koho. Při technický je nutná emisní zkouška na plyn i benzín. cca +300
Za 9 litrů to musí lítat. Ne se courat. Jezdil jsem s tím 110-120km v hodině - vyjímečně i víc. Za 8,5 to musí jezdit 90. Kdo se ale má takhle vléct. tedy samozřejmě na delší trať. Na cestu zastudena do obchodu pro rohlíky a zpátky celkem 2km se s tím nedá počítat.
p.d.
Ahoj všem, mám Favorita 135, ale momentálně nevím..jestli L..nebo co..je prostě z r. 1992 a má ještě karburátor. Jelikož vlastním Š120 (r.v.1988) na plyn tak bych chtěl také doplnit favorita o LPG. Může mi někdo poradit, jestli s tím nejsou v případě karburace nějaké problémy a nebo, aby mně to v plynu svojí spotřebou nesežralo?..díky moc za pomoc..
Zdarec Jo chce to mensi udrzbicku. Revizi delas kazde 2 roky pred STK. Plynova flaska ma zivotnost 10 let tos to je dobre si pohlidat. Ja mam osobne Skoda Forman na LPG a nemam s nim jediny problem.
bylo rečeno vše...mám formana s LPG bez problému, cuká li - přepnoiut na benzín cuká li dál - svíčky, normální jsou na prd ,koupit pro určený typ vozidla sv. na plyn, u formana karbur. konkretně 90,- Kč a vydrží podstatně déle a mám dojem že to líp jede a méně žere...zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.