Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s váhou auta?

Od: ondraaaiasek odpovědí: 10 změna:
Potřebuji vozit dvě palety o hmotnosti 2T (dohromady), ovšem mám řidičák jem B je nějaké auto které toto zvládne a budu ho moct řídit? Našel jsem třeba toto tipcars.com/... pov. hmotnost 3,2t jenže co to znamená?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

og9m5b
hodnocení

0x

To znamená, že celková maximální hmotnost včetně nákladu je 3200Kg.

Obávám se, že takové auta nenajdete, protože by muselo vážit maximálně 1500kg a to by zase neuvezlo 2000kg.

auto ne, ale najde auto do 3,5 tuny kde naloží i více než 1 tunu a nebo i jen 1 tunu, a k tomu vozík o hmotnosti 1tuny.. musi hledat aby souprava nepřesáhla 3,5 tuny a poté by mohl i za 1500 kg vozidlem tahat 2 tunový příves pokud by mu to techničák umožnil :)
popřipadě by musel tu jednu paletu nejak rozdělit, a jet 3,5 tunovým autem a 750 kg řévěsem.. myslim že lechčejc seženeš kombinovanou soupravu kde by i moná mohl převážet více jak 2 tuny :)

og9m5b

On ale nemá skupinu E. To by asi napsal.

doplněno 08.09.12 20:37:

Já vím co může se skupinou B, jenže jeho zadání nemá řešení. Protože neexistuje auto co uveze 1000kg a přitom váží cca 600Kg. A i kdyby existovalo, tak nebude mít tažné na 1740Kg.

Prostě 2t s řidičákem B neodveze.

jo jenomže já mu radim kombinaci jakou mue mít na samotný B ;) takža on klidně muže pokud mu to techničák dovolí 1760 kg auto a za tim 1740 kg vozejk, nebo muže mít 3 500 kg auto a k tomu 750 kg vozejk.. na to mu stačí řidičák B!
asi takle Hmotnost spupravy nesmi přesáhnout 3,5 tuny, a zároven nesmí přívěs být těžší než auto. a co se týče přívesu do 750 kg tak to muže zapřáhnout za auto do 3,5 tuny take to má celkovou hmotnost 4,25 tuny ;)

ondraaaiasek
hodnocení

TAKŽE najít auto co uveze 1tunu, nemá víc jak 1300kg + vozík co uveze 1 tunu a snížit max zatížení na 1 t... no to snad bude levnější si udělat velkej řidičák.

nic snižovat nemusí bylo mi řečeno že pokud za bečkem potáhnu vozík který je na 3,5 tuny, a nenaplním ho uplně zkratzka spočítam náklad,váhu prázdnzho voziku a vejdu se tak do soupravy 3,5 tuny.. to znamená že příves nebudu mit naplnet s maximem ale třeb jen na 25% takže to klidne ohu tahat.. protože policajti ti nemuou hic říct, a musej te dát na vahu ale jelikož ji sebou nijak nevozej prej tak je to těký dohadování ale pokud nepřesáhneš 3,5 tunny byt ten vozik by byl schopen uvist 3 tuny sám osobe tak ti nic udělat nemužpu ;) jinak řidičák c+e too jistí ;)

doplněno 09.09.12 10:58:

ano to je pravda, že je zajímá udeja v technickým prukazu atd atd, ale ty máš právo na převažení, ad, zkratka to musíš vyhrát, a pokud chcete říct že učitel autoškooly je troba tak nevim :D zkratka se musíš snima dohadovat a ne zklopit uši ;)

og9m5b

Tak zákon mluví jinak. Vždy je brána maximální přípustná hmotnost, takže kolik toho máš naloženo, je úplně jedno.

ondraaaiasek
hodnocení

přesně tak policajty nezajímá kolik mám naloženo protože sebou většinou nemají váhu, ale to co je napsáno v TP.

ondraaaiasek
hodnocení

To vám musel poradit nějakej trouba

hop®
hodnocení

0x

Neberte to jako radu. ale:

- pro řidičské oprávnění je důležitá celková (nejvyšší přípustná) hmotnost vozidla...

- většina dodávek v pohodě uveze víc, než je jejich užitečná hmotnost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]