Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Docente! Mám ještě větší problém než všichni pisatelé. Vlastním cca 4 ks Škoda 1000 MB bez dokladů, v polopřevodu, bez kupních smluv. Některé z nich již fyzicky neexistují. Je nějaké řešení tohoto stavu v mezích zákona, bez pokut a zbytečných nákladů?
Díky Adam
Jsem na tom podobně.Mám však pouze velký TP a jinak nic a auto ,které už není mám v polopřevodu. Na DI mi bylo sděleno,že pokud chci vozidlo letos trvale vyřadit z evidence, tak musím buď donést dokald o likvidaci,který mi bez auta nikdo nechce vystavit a nebo sepsat čestné prohlášení,ale to už by šlo do správního řízení,kde u nás na DI automaticky za včasné přihlášení udělují sankci. Jinak dle sdělení technika mi auto nepřihlásí ,protože není evidenční kontrola a ani nebude.Přihláška by byla za 800.-, protože polopřevod byl v roce 2007. Navíc od té doby jsou SPZ v depozitu, tak fakt nevím,jak se toho zbavit.
Jsem lajdák vím, jedno auto je převedené na manželku, ale už neexistuje - ani SPZ a TP namohu najít. Ostaní vozy jsou v polopřevodu, nikdy nepojištěné ( nikdy neprovozované - jen na ND ). Nemám SPZ ani TP ani kupní smlouvy jen velký problém, protože mi hrozí za každé auto 30000,- pokuta ve správním řízení. Na DI mi tvrdí, že ani čestné prohlášení mě nezachrání
Díky za pomoc Adam
kdo Vám, pane Jiří, dokáže, že jste vozidlo před 10-15 lety koupil vy? Máte právo tvrdit, že jste nic takového, jak je Vám předkládáno, neudělal. Kdo musí dokazovat?
doplněno 08.01.09 17:51:až nebudete vědět co dál, tak se ozvěte.
Rozumím tomu tak, že černý Petr je na straně prodávajícího. Ovšem u auta, od kterého mám doklady i kupní smlouvu a je v polopřevodu, předpokládám povinnost zaplatit ručení, při převodu ekologický poplatek, požádat o vydání náhradních SPZ a provést likvidaci, poté odhlásit.
Díky Adam ( používám kolegův mail )
je to složité,
..."mám doklady i kupní smlouvu a je v polopřevodu" ...
ekologický poplatek určitě ne, povinné ručení určitě ano, jinak hrozí sankce. Až opadnou fronty a zlepší se nálada úředníků z přepracování, tak dojít na evidenci pro radu, jak to nejlépe odhlásit.
Mělo by jít bez ekolikvidace, někde jen v polpřevodu, někde 800 Kč za převod, někde evidenčka a pak likvidace. Za dva měsíce bude volněji a půjde třeba i u Vás bez dokončení polopřevodu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.