Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů poradtě

Od: marek1* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně čkp nikde sem se tu nedočet o téhle kontkrétní situaci a tak zakládám nový příspěvek.

Prodal jsem auto u kterého jsem byl ve velkém technickém (průkaze v kolonce odhlášno na ) měl jsem ho pouze chvili a protože mi vůz nevyhovoval tak jsem ho hned prodal , po celou dobu co jsem ho měl tak byl vůz pojištěn . Když sem ho potom prodal tak jsem pojistku zrušil , na úřadě registru vozidel mi bylo řečeno že já nic dále dělat nemusím že jsem jen v této kolonce a že nový vlastník si to na sebe dohlásí ještě s plnou mocí co jsem mu napsal. Bral sem tedy věc za vyřízenou.

teď po mě chce ČKP 4600 kc za období kdy jsem toto auto už nevlastnil , bojím se že nový majitel to na sebe nedohlásil a já tedy zůstal v technickém průkaze jako poslední , ČKP teď pošlu smlouvu kterou sem uzavřel s novým majitelem ale co když to neuznají? nový majitel je z ciziny a těžko už se s ním nějak domluvím.

Jak může chtít ČKP peníze po lidech které jsou vždy poslední v technickém průkaze , aniž by si zjistili kdo je opravdový vlastník? Já teď ani nevím jestli jim vůbec můžu poskytnout osobní údaje o pánovi kterému jsem vůz prodal , není to trestné?

děkuji všem za jakoukoli odpověď a názor.

s pozdravem Marek Štýbr

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

registr vozidel je odrazem politické vůle udělat a evidovat něco pořádně, nebo mít zákon který je gumový a který doržuje jen ten kdo chce...v dobách kdy vedl evidenci vozidel DIVB, mohl ten kdo na sebe auto nepřihlásil ve stanovené době a nebyl to schopen přesvědčivě vysvětlit dostat na místě, tedy na pracovišti DIVB pokutu...

Ten kdo v krátkém časovém úseku po sobě několikrát ztratl technciký průkaz mohl také dostat pokutu...

ale tato situace nijak nesouvisí s registrem vozidel ale s tím, že poslanci dali soukromé firmě do rukou zákon, který má využívat k tomu, aby hájila státní a veřejný zájem, bohužel ČKP hájí především zájmy vlastní, obstarávání podkladů k vyvracení jejich nepravdivých obvinění hází zpět na stát a na veřejnost, sama jen kasíruje peníéze...a to není ve veřejném zájmu...

Na adresu tazatele, tady je podobných vláken desítky a stovky, a pokud ČKP neuznává Vaší kupní - prodejní smloluvu, je to její problém...napadnout platnost smlouvy může u soudu, k čemu jí také neprodleně můžete vyzvat...

Dopisem s dodejkou jim oznamte, komu a kdy jste vozidlo prodal, že máte řádnou kupní slouvu, a pokud chce ČKP zpochybnit Vaši informaci, má možnost podat na Vás žalobu, samozřejmě že ČKP soud prohraje a ponese náklady soudního řízení...

Také Vám doporučuji pozorně si přečíst zákon č.168 o povinném ručení...

n3ss3r

A kde se s nimi dá komunikovat tedy prosím?

Mám jim rovnou poslat vše ofocené a nějaké vyjádření k tomu nebo nejdřív jen dopisem jim napsat že vozidlo jsem v téhle době již neměl?

www.bezpojisteni.cz , vse jim tam posli , ale necekej zadne rychlovky. Me nez to zkontrolovali tak to bylo 14dni

laybor*
hodnocení

0x

Pokud máte prodejní smlouvu - tak už nejste majitel,není se čeho bát.

Pokud to ČKP neuzná - ihned na jejich zamítavý dopis odpovědět - že se rádi sejdete u soudu,kde předložíte prodejní smlouvu.

Oni vycházejí z registru - ale registr neřeší majetkoprávní vztahy , to řeší jen kupní smlouva.

mara1
hodnocení

děkuji za odpověď

kdokoliv*
hodnocení

0x

Vaše úvahy jsou správné a čkp ( jako ostatně téměř vždy ) nebude akceptovat Vámi sdělené informace. ALE stejně musíte reagovat na výzvu - a tam zašlete kupní smlouvu ( ofocenou ) - se zašktrnutými osobními údaji nového majitele. Po právní stránce je tímto situace konečná i přesto, že čkp bude mít své debilní názory = ( ŽE NEMOHOU AKCEPTOVAT a bla, bla..) Korespondenci posílat doporučeně! To že budete zapsán v TP jako poslední majitel - nic neznamená = tzn. v případě soudního jednání nelze v důkazech použít zápis v registru.

mara1
hodnocení

Ano díky to udělám!

Oni vždy vezmou prý toho poslední co jim vyplivne registr vozidel.

Další věc nechápu proč při rušení poviného ručení musím dokládat kupní smlouvu když pak stejně napíšou tyhle blbci :/

buss
hodnocení

0x

Myslím, že kolem toho už tady bylo vše. Pokud se podíváte na zákon, tak ČKP vychází z toho kdo je v registru a z údajů pojišťoven.
Ona přece nemůže vědět, pokud nenastala změna v registru, že auto už má někdo jiný, že? Pokud si člověk něco neudělá, nemá, Proč se spoléháte na někoho jiného? Prostě se na vás vykvákl.

Jak může chtít ČKP peníze po lidech které jsou vždy poslední v technickém průkaze , aniž by si zjistili kdo je opravdový vlastník? Tož uvažujte! Relací v TV o pátráni po vlastníku? Auto prostě v registru viselo, a takových tam je. K čemu by pak registr byl?

mara1
hodnocení

Když to nemůže vědět a není si jistá tak jak je ale možné jen tak někam do neznáma hodit úhradu třeba těch 4600 kč to je nesmysl přeci ..

Registr je k ničemu když se neupravuje podle smluv které vznikají hned při prodeji nebo koupi.

Za další kolonka odhlášeno na : je uplně k ničemu když teď budu chtít tak svojí starou škodovku polorozpadlou co máme na zahradě můžu přepsat na svého kamáráda o kterém vim všechny údaje.

lll*
hodnocení

0x

Já jen zvýrazním odpověď NU. JAKOUKOLIV písemnou komunikaci pouze s dodejkou(postaru na doručenku. NESTAČÍ doporučený dopis. Pro případ soudního sporu, musíte mít v ruce doklad, že zásilku převzali. A vy to musíte vědět pro klid v duši. Když Vám pošta ztratí doporučené psaní, tak dostanete za ztrátu maximálně pětistovku náhrady, ale tady hrozí daleko větší ztráty. A ty si pojistíte JEN doručenkou.

erikch*

tady velký pozor-platí totiž zákon na ocranu os.údajů-a ten(mimojiné)jasně říká,že nikdo nesmi sdělovat další osobě(i právní-jako třeba ČKP) osobní údaje kohokoli,pokud už je zná-toto oprávnění mají v ČR pouze policie,st.zastupitelství a soudy...Takže posíláte-li třeba opis kupní smlouvy-znečitelněte vše krom jména(černá fixa)-a s odkazem na tento zákon(ochrana os.údajů) tam takovou kopii i ČKP zašlete-oni nemají páky(krom vyvolání soudného sporu)jak údaje kupujícího zjistit-jenže ten případný soud by pak projeli(a zaplatili),protože kupní smlouva má-narozdíl od registru-právní váhu...Pokud to takhle budou dělat všichni,půjde celá ČKP za chvíli do pr...(kam patří),aklorát,že občanstvo o tomto moc zatím nemá povědomí(navíc se zalekne jejich bubáků a pouštění hrůzy v těch jejich výzvách),což je škoda...

kdokoliv*

Velmi dobře eriku - velmi trefné (PŘESNĚ TAM PATŘÍ - CELÁ NESLAVNÁ čkp! *cert*) - i mnozí jiní = bodík *palec* Lidé se jich jen nesmí BÁT = jsou to gauneři i s těmi jejich "SOLIDNÍMI" inkasními agenturami. Nelidská H O V a D A = zkrátka ODPAD společnosti = je asi přiléhavé k těmto praktikám!

marek1*
tady jsem u nich nasel tento clanek Prohlašuji a odesláním těchto dat potvrzuji, že všechny mnou zadané údaje jsou pravdivé a že souhlasím s jejich zpracováním v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, pro účely plnění povinností podle zákona č.168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. neznamena to tedy ze oni muzou take vymahat osboni udaje jako polici atd?
erikch*

nemůžou-právě proto,že nejsou policie,st.zastupitelství a soud-nikomu jinému to nepřísluší...

ondraaaiasek
hodnocení

0x

řešil jsem úplně to samé, jen jako kupující. Bývalý majitel na sebe auto nepřihlásil a po dobu co stálo v bazaru nikdo pojistku neplatil.

Poslal jsem jim smlouvu a tím to pro mě končilo. Dokonce přímo v dopise co posílají píšou co máte dělat pokud jste v té době nebyl majitelem auta.

mara1
Vsem opravdu moc dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]