Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit auto, které shořelo?

Od: karmenn* odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer, mám dotaz, jak odhlásit auto, které shořelo? Máme velký technický průkaz, který je přeškrtnutý, SPZ v depozitu a doklad o odtažení shořelého vraku. Na úřadě po nás teď chtějí doklad o ekologické likvidaci, který samozřejmě nemáme a hrozí nám pokutou až do výše 30 tis.korun. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kam jste ho odtáhli?

karmenn*
hodnocení

Auto odtáhla odtahová služba v Mar. Lázních.

ne kdo, ale kam? a proč?

doplněno 06.01.09 21:56:

proč Vám hrozí pokuta 30 000Kč

karmenn*
hodnocení

Auto, tedy spíš shořelý vrak jsme nechali oddátnout odtahovou službou, jiné řešení jsme v té chvíli na silnici neměli.

naposledy, kam a proč, kde je teď?

doplněno 06.01.09 22:00:

30 000Kč za co?

karmenn*
hodnocení

Protože bez dokladu o ekol.likvidaci nám auto nechtějí odhlásit. Tou pokutou hrozí jistý úředník, který vidí jak bezmocně žádáte o radu a on se vám jaksi vysmívá do obličeje a hrozí.

doplněno 06.01.09 22:03:

Omlouvám se, jsem tady porvé, tak jsem jasi trochu pomalejší. Toto všechno se odehrálo již před třemi lety, takže vrak by měl být na vrakovišti(nevíme jestli tam je, budeme tam zítra volat)

doplněno 06.01.09 22:13:

Pokutu by mohl udělit úřad životního prostředí za to, že auto nebylo ekol. zlikvidováno, ale pořád nikomu nemůžeme vysvětlit, že auto shořelo. Děkuji vám za váš čas.

xyz*

Tak co si tady procitam tak je to jasne. Vase vozidlo bylo odcizeno. Mate potvrzenku o odtazeni, ale to neznamena ze byste ho nekomu prodali.
Kdyz si necham odtahnout auto odtahovkou a da mi doklad o odtazeni, copak to patri odtahovce.

Kradez uplne jasna. Jit na cajty, ohlasit kradez.

xyz*

Jeste me jakoze napadlo zavolat tam kam to odtahli, kdy vam hodlaji vydat jako vas majetek a pak jit na cajty. Jeste by z toho mohla kapnout nejaka korunka.

jjj

Evidentně začínají být úředníci nervozní a vzteklí když už vyhrožujou takovejma dardama měli by jste ale mít papír od policajtů že to shořelo

xyz*

Vubec ne. Nekdo jim zrejme ukradl vrak jejich vozidla. Uvidime, jestli ho maj jeste na vrakaci.

Vysetri to policie posle protokol a ten se donese na DI, kde vozidlo zaevidujou jako odcizene. Nelze ho odepsat ale bude evidovano jako odcizene a u toho samozrejme neplatis pojistku.

odtahovka
hodnocení

0x

tak koukám že jsem to auto vlastně ukradl.akorát že to bylo trošku jinak.auto bylo totálně vyhořelé,takže se z něj nedal použít ani šroubek.Majitel vraku přijel vyřízl si z vraku VIN s tím že doklady si nechá a zbytek ať dáme do šrotu.Dnes mě majitel navštívil a chtěl doklad o likvidaci,když jsem se ho zeptal kde je to VIN,tak řekl že ho zahodil,tak jsem mu vysvětlil že bez toho čísla mu potvrzení dát nemohu.

karmenn*
hodnocení

Ještě vzkaz pro "odtahovku" Vše je vyřešeno, ukončeno, prosím, nedělejte si s ničím starosti, žádné udání bychom na vás ani v jiném případě nepodávali.

hodnocení

0x

tak jinak, znašky jsou v depozitu. tak je tam nechte a s vozidlem nic nedělajte. počkejte si a ono se to uklidní. Nic vám nehrozí:

karmenn*
hodnocení

Dobrý den všem, v prvé řadě bychom chtěli poděkovat všem, co nám posílali své rady. Dnes se naše situace po týdnu nejistoty konečně vyřešila. Onu zmiňovanou odtahovku jsme opravdu navštívili, zde jsme nepořídili, jak bylo již napsáno, nemáme VIN. Po neustálém telefonování, zjišťování, běhání jsme dnes opět navštívili DI PČR kde v oné kanceláři, kde nám bylo před týdnem vyhrožováno onou až 30 tisícovou pokutou stanovenou správním řízením odboru životního prostředí, seděl úplně jiný policista. S tím byla rozumná řeč, doložili jsme veškeré podklady, doklady a potvrzení o tom, že auto na silnici opravdu shořelo, že z něj zbyl opravdu jen ohořelý vrak, kde opravdu nebylo již co ekologicky likvidovat. Po podepsání čestného prohlášení jsme se s úsměvem na rtech a poděkováním rozloučili a bylo vše vyřízeno. No věřili by jste tomu? Týden nervů a ono to při tom bylo tak jednoduché. Jen kdyby pořád v těch kancelářích seděli oni příjemní úředníci a policisté, kteří jsou ochotni poradit a pomoci a né ti, co jen vyhrožují vysokými pokutami a přivádějí lidi do na první pohled neřešitelných situací. Přejeme všem, aby jejich problémy byly vždy včas a kladně vyřešeny.

Hurá, sláva, zase se našel jeden kvalitní policista.

odtahovka
hodnocení

0x

tak jsem sám rád že vám to takhle dopadlo,mě šlo jen o to aby to nevypadalo že nejsem ochoten vám pomoci.Do konce roku jsem dělal ikvidaci,ale od nového roku ministerstvo vymyslelo zlepšení,takže zatím nejsem schopen vydávat potvrzení,fakt to dělají čím dál lépe.

tomtom*
hodnocení

0x

Jestli chcete doklad o likvidaci,kamarát za to chce tisíc korun a mě něco na poštovné.

karmenn*
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji, ale s autem už je to vyřízené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]