Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protisluneční folie na sklo

Od: cobrak* odpovědí: 5 změna:

Ahoj kolegové,

jelikož je venku ještě pořád sluníčko, kterí mi svítí nad vnitřním zpětným zrcátkem přímo do očí, koupil jsem si v autopotřebách takový ten foliový pás. Co je nahoře tmavý a postupně se zesvětluje. Jenže jsem si ji přinesl domů a je na ní napsáno, že není určena pro provoz na území ČR. Přitom s tím potkávám hodně aut. Nevíte, zda můžu mít nějaký problém při silniční kontrole? Může tam být vůbec taková folie? Je možné, že tahle je stejná jako ostatní, ale akorát výrobce nemá povolení je dávat do aut a tak je na ní napsáno, že si ji tam ani nikdo nesmí dát? Zdá se mi to nějaké divné. Neřešil bych to, ale vracím se domů dost časti v noci a proto mě pořád staví PČR a tak mám obavy. Netušíte někdo, zda si ji tam můžu dát a tvrdit, že mi ji tam dali třeba v servise nebo to ani nebudou řešit třeba? Máte někdo zlušenosti?

Díky moc...To je problémů kvůli takovým maličkostem...

P.S.: Je to ta samá: rs-autohifi.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To, že auto má na předním skle zelený pruh ještě neznamená, že má na něm folii. Já jsem měl okno s tímto pruhem na Astře, Sprinteru a taky Partnerovi. Můj známý garážník je dává při výměně čelního skla, je to opravdu příjemné.

nu*
hodnocení

0x

nemůžete, lepit lze jen homologované folie na boční a zadní skla, které plní ustanovení příslušné evropské normy a zajišťují předepsanou peopustnost...dejte si je doma na skleník nebo na okno v kanceláři

itan71*
hodnocení

0x

*vtip*Můj názor je není to přes celé okno a z vlastní zkušenosti vím že pokud nebude delší jak originál protisluneční clony neměl by být problém.(spíš o dva až tři cm kratší) Měl jsem to taky na skle a jel na STK nikdo nic ani nepodotkl (na STK nesmí být člověk drzej a moc chytrej) a to jsem měl folii i s nápisem a ani chlupatí nic na mě neměli (pokud je člověk na ně slušnej) *palec*

gumidek*
hodnocení

0x

Řekl bych, že je fólie oproti originálnímu sklu na Fa/Fe moc široká. Na šířku jí uprav na 30mm a nikdo nic nepozná, pokud bude správně nanesená na sklo (dál už neporadím, postup lepení fólií neznám). ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]