Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si 5. 9. 2012 ojetinu.
1) mám kupní smlouvu se všemi nutnostmi
2) mám velký TP, ve kterém je uveden vlastník jiný než je prodejce
3) mám malý TP, ale s ustřiženým rohem
4) pojištění do 7/2014, ale na cizí osobu
A ted ta omacka. Koupil jsem vuz, ktery ma majitelku pani X. Pani X je zapsana ve velkem TP. prodejce je pan Y, ktery nikde v dokumentech nefiguruje. Bude to nejaky problem? Prodejce je ZTP, ale nikde nemam doklad, ze auto bylo jeho a tudiz, ze je auto osovobozeno od EKO dane, ktera tusim nebude zaplacena. Maly TP ma ustrihly roh a je na nem uplne prvni majitel, tedy jeste pred pani X.
Mam to chodit prepisovat? Nenadelam si vic potizi nez uzitku? Co se stane v prpade zastaveni Policii? Ano, resilo se to tu nekolikrat, ale podobna vlakna maji datum 2010.
V kupní smlouvě je prodejce kdo? Paní X nebo pan Y?
Paní X je v odhlášce?
Pojištění na cizí osobu může být dávno zrušené , (že máte zel kartu neznamená že je smlouva aktivní)
Jestli je zaplacena ECO dan - je vždy zapsáno ve velkém techničáku .
Přihlásit vůz na sebe můžete ( ale též nemusíte ) , k přihlášení je dobré si dopsat plnou moc z posledního člověka uvedenného ve velkém techničáku .
doplněno 06.09.12 17:06:Takže jestli není paní X v malém techničáku, tak je pouze v odhlášce, to znamená - napsat si tu plnou moc od paní X na sebe , a v klidu vůz na sebe dohlásit ( zatím není dohlášení časově omezeno a ani není pokutováno)
O panu Y registr nic neví - tak bych ho tam vůbec nemíchal.
V kupni smlouve je prodejce pan Y. Pani X je uvedena jako posledni majitel auta. Na dalsim zaznamu v TP je uvedena take, ale zaznam zrusen pres cele okenko. Pani X je zapsana do TP 24. 7. 2012.
Na posledniho cloveka znam jen adresu z TP, na ktere uz davno nemusi byt, takze ziskat plnou moc je loterie.
podobná vlákna se řeší denně, také sem denně píší lidé bez jakéhokoliv právního vědomí, nelze kupovat auta od lidí kteří nejsou majiteli, jinak je smlouva neplatná, majitelem může být kdokoliv, kdo auto legálně získal, bez ohledu na to zda a kdo je v TP zapsán...když od někoho kupuji auto, ověřím si zda kupuji od majitele...a nechám si to napsat i do smlouvy...pokud mám on smlouvu s tím kdo je v TP zapsán jako poslední, nebo s někým kdo tu smlouvu má, a dá mi její kopii, je vše ok...
Jinak bych se zamýšlel sám nad sebou a hledal v občanském zákoníku problematiku nabytí vastnictví k movité věc a s tím související ustanovení o kupní smlouvě...a začal studovat...
To nejdůležitější tady nepadlo, tedy jak se prodejce dostal k autu...pokud to nevíte, je to otázka pro prodejce a ne pro tuto poradnu...
To není omáčka to už je hotový guláš.Pojištění bych raději napsal na sebe je to dobré kvůli dopravní nehodě, mohlo by v případě pojistné události dorazit finance někomu jinému a to by jste určitě nechtěl.Ustřižený roh na mal.TP by tolik nevadil ale ten zbývající guláš nezávidím.Eko bylo osvobozeno jen pro tu postiženou osobu takže Vás asi nemine.Doporučil bych raději přepsat a vše dát do pořádku i pro Váš klid když jste tu omáčku začal vařit.Příště si to raději rozmyslete takovou koupi auta za ty problémy to nestojí za to,kdyby to bylo zadáčo tak by to šlo.Jestli budete chtít můžu Vám k té omáčce koupit knedlík.
nejak se do prace dostat musim. v zime hodinu jezdit na kole nehodlam a spoje neexistuji. nikdo auto, ktere je v poradku do 10tisic neprodava a ja si vic dovolit nemohl. takze tak... asi bude lepsi nic s urady neresit a neprepisovat. zadelal bych si na vic problemu nez bych mel pri kontrole od policie
Já loni koupil za 7tis. v TDi a s EKO zaplacenou není to krasavec ale jezdí a slouží, dnes jsem v kufru odvezl 420kg a v poho auto se nerosypalo.
nekde jsem cetl, ze jakmile uz vozidlo mela ZTP osoba, EKO se neplati. vzadu na TP jsem nasel zaznam o ZTP: "ANO - ISO 50. 750-450." Konec zaznamu.
Vozidlo ma ale technickou do 3/2014, takze uz pri prvnim prepisu musela byt eko dan zaplacena, ne? prvni majitel - Jiri G. -> druhy majitel David T. (2001) -> prepsano na Bohdana H. 24. 7. 2012 (pani X) -> kupoval jsem od Jana S, ktery neni uveden v TP.
OK, uznavam, tyhle veci neresim, neznam. pokud je jednou EKO zaplceno, uz se platit snad nemusi, ne?
"ANO - ISO 50. 750-450."
To je zaznam o zavesnem zarizeni (typ iso 50, hmotnost brzdeny-nebrzdeny. O EKO poplatku to nerika zhola nic.
Ono se taky může stát-že majitel,který je uvedený ve velkém TP auto odhlásí,třeba si i nechá udělat kopii velkého tp,protože nemohl dohledat nynějšího majitele a vy utřete.Radím ho najít.
utru v jakem slova smyslu? posledni zaznam ve velkem TP je vozidlo prevedeno - odhlaseno 24. 7. 2012 Bohdana H. a pres to je cernym pismem ZAZNAM ZRUSEN. takze je vozidlo odhlaseno a nemuzu s nim jezdit?
OK, dohledal jsem papiry a nynjsi stav je, ze zelenou kartu sice mam. od 24. 7. 2012 do 24. 7. 2013, ale ustrizek o zaplaceni slozenky nikde nebo jiny doklad o platbe pojisteni.
velky TP ma zaznam, jak jsem napsal. David T. prevedeno na Bohdana H. (druhe okno TP)
vozidlo prevedeno-odhlaseno na Bohdana H. (treti okno) zaznam zrusen.
to je fuk. takze resume je? pujdu na inspektorat, tam mi sdeli, ze vozidlo nema pojisteni, EKO zaplaceno a zaplatim teda jeste latu od 5. 9. 2012 za nepojistene vozidlo plus prepis nepujde, protoze nesezenu majitelku a zbyde mi jezdit na cerno uplne bez papiru. je to tak?
takze lepsi nikam nechodit bych rekl, ptz dle TP je vozidlo odhlaseno a nema na silnici co delat.
Vaše úvahy jen potvrzují co jsem napsal, absolutní neznalost občanského práva, řešení problémů tam kde nevznikají, a to až dodatečně, poté co jste si je svým nepromašleným jednáním sám způsobil, na inspektorátu se registrace vozidel neprovádí, ale zeptet se tam můžete na cokoliv...každý majitel-provozovatel má podle zákona při prodeji auta do 10 dnů nahlásit změnu provozovatele a nechat ho zapsat do TP a do systému, tento zákonný krok nelze neprovést ani přeskočit, pak se člověk na kterého je auto odhlášeno může přihlásit jako provozovatel po splnění zákonných podmínek...správnímu úřadu nepřisluší řešit vlastnické vztahy, jen provést či neprovést evidenční úkon...pokud neprokážete vlastnictví k vozidlu kupní smlouvou se skutečným majitelem, a ten s dřívějším majitelem a ten s posledním člověkem zapsaným v TP, auto nepřihlásíte...
ZTP v technickém průkazu znamená "základní technický popis", ted množinu technických dat vydaných výrobcem, který má své konkrétní číslo ke konkrétnímu typu, variantě, verzi a modelové řadě dané značky...s ekodaní to nemá nic společného...
ISO s příslušným číslem znamená označení spojovacího zařízení podle starší technické normy, dnes jsou spojovací zařízení homologovaná podle normy 94/20 ES a řada na osobní vozidla nesou zpravidla označení A50-X.
S tím studiem jsem to myslel smrtelně vážně, v občanském zákoníku je to jasně a srozumitelně popsáno, a kdyby jstze sio to alespo=N jednou přečetl, měl by jstze ve všem janso a nepsal by jste hlouposti, ale především by jste je nikdy neudělal...Ale chápu že někteří lidé nemají zájem o tak důležité informace a raději by kdyby za ěn vše vyřešil a nastudoval nějaký opatrovník...
Palec dolů na Váma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.