Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zařadil jsem zpátečku, ale špatně a začal jsem couvat a z motoru se vynořil děsivý zvuk a začlo tam něco chastit...
po druhém pokusu jsem odjel,nepoškodil jsem to nak?
Špatně řadíte zpátečku! Musí citelně zapadnout (hluboko). Pokud nechce, tak dát neutrál, pustit spojku, nechat 2s,zmáčknout spojku a pokusit se znova. Plyn u toho nesmí být. Ten až bude zařazeno.
Díky nechání v neutrálu se zubová kola přestaví na jinou polohu a je větší šance úspěšného zařazení. Zpátečka totiž nemá synchron a ani to nejde.
Ideální je, když je cit v ruce a je cítit, jak zapadla mezi zub. Pokud jde zub na zub natupo, tak při rozjezdu to udělá rrrrrrrrr a omelou se.
Díky za ospověď, Budu si nato dávat pozor, doufám že sem to moc neomlel...
Takže ten zvuk byl z těch ozubenejch koleček? s motorem to nemá nic společného?
Ano. V převodovce ty kolečka na sobě jen ležela, ale nezapadla do sebe. Je tam olej, takže snižuje tření. Kola jsou tuším kalená ocel, takže jen tak se neomelou, ale může dojít k prasknutí zubu (je kalen a pokud se snaží za onoho zvuku ještě tlačit na páku, tak může prasknout, jak tam zaskočí)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.