Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu kupovat Renault Thalia z roku 2004, nalítáno 57,000 km, na co si dát pozor při stavu vozidla? Na co se zaměřit? Možné závady, problémy?
Nepište mi, že Rencky jsou blbé auta atd.
Děkuji za reakce.
zdravím hoummy, no nevím jak ti to napsat, mám zkušenost přesně stímhle autem z roku 2004. Má ho kolega vezl jsem ho z práce jak měl upito. Co napsat hrůza. Mám Cordobu z roku 98 a je to nebe a dudy. Thalia měla nalítano asi 60 tis. mějak to auto blbě sedělo na cestě, byl to ten nejlevnější sociání model okna na kliku i v předu, bez rádia, bez posilovače řízení jsem si připadal ja v PV3S na vojně. Asi tak, já bych to nechtěl ani za levný peníz.
doplněno 05.09.12 06:51:nevěřil jsem, že takové auto se vyrábělo v roce 2004 až jsem viděl nalý techničák tak jsem uvěřil, proto se nové prodává kolem 160 tis kč
K těm závadám -
Vadné zap. cívky (1.4 16V)
Selhávající Hallův snímač horní úvratě prvního válce (nelze natočit motor) 1.4 16V
Lámají se kabely k zámku víka zavazadelníku
Odlepující se obložení čelistí zadních bubnových brzd
U 1.5 dCi - zadřené vysokotlaké čerpadlo
- zalepený EGR ventil
- vadné vstřikovače
Známý v roce 2010 zkoušel ojetou Thálii z roku 2006 , když jsme do toho sedli, tak jsem si fakt připadal jako ve Favoritu - to hlavně na mě působily tenké plechy na dveřích, takže Fábie proti tomu na mě působila jako tank.
Tak já bych to zase tak černě neviděl. Renaulty nejsou blbá auta. Mám Thalii z roku 2006, koupil jsem ji novou, něco si už odjezdila a bez jediného problému. Jediná věc, co jsem na ní dělal, byla výměna oleje, gumiček stěračů a nedávno odešla po více než pěti letech baterie.
Ale STK prošla bez jediného, ani nejmenšího problému. A že se ten technik snažil, aby mohl něco napsat do protokolu.
Mám 1.2, s klimatizací, s elektricky stahovanými okénky a dálkovým zamykáním, takže sociální model to není, nicméně ještě se mi nestalo, že by mne nedovezla kam jsem potřeboval. A na dálnici v Německu taky ostudu nedělala.
Asi jde kus od kusu o různá auta, ale to je i u ostatních značek.
Možná jste se spletl ve značce auta, když tvrdíte, že to je jízda jak na velbloudovi. Opět opakuji, že tuhle značku mám šestý rok, kromě baterie a vody v ostřikovačích a samozřejmě oleje je tu všechno původní. A dojel jsem vždycky všude a včas. Takže váš kamarád je třeba kutil. Pochopitelně, že vnitřní vybavení je účelné a nikoli parádní.
Mám zkušenost z německých dálnic, kde opravdu Thalia 1.2 byla zdatnou konkurencí domácích korábů silnic a stosedmdesát jela bez jediného zadrhnutí a nepříjemností. Jel jsem v něm dvanáct hodin bez zastávky a nepozoroval jsem nepohodlí.
Takže každému přeji svezení v Thalii, aby si vyzkoušel, jak moc hrozné je tohle vozidlo.
Určitě jste větší odborník na automobily, než na češtinu...
tak nějak(dávám )-napadá mne srovnání třeba s Fábii Junior-v tomhle směru je Thalie na úrovni Bentleye-a to ještě za podstatně nižší cenu...V Thaliích je technika oveřená roky,-žádné zázraky,ale funguje-opět srovnání s koncernovou "vychytávkou" 1.2 HTP,na kterou se pomalu psaly pořadníky...Ale samozřejmě jde o konkrétní kus a přístup bývalých majitelů(le)...,jako u všech ojetin...
Myslim, ze zrovn tyhle dva zminene modely si nemaji vubec co vycitat - thalie je levna mr... odcesana az na kost. Jede to ale zadny pozitek se nedostavi ani nahodou.
Ekrichu, při vší úctě, mé zkušenosti s Rencky jsou daleko negativnější, než z Fabkama. A zřejmě nejen mé, u nás ve firmě bylo také období, kdy jeden z vedoucích, maje jakési styky v autosalonu Renault, nakoupil spoustu těchto aut. Počínaje dvoumístnými Clii pro rozvážku, mnoha Thalii pro servis, Meganů pro obchoďáky a Laguny pro management. Zaplaťbůh - už jsou všechny pryč! Ty auta byly vzor nespolehlivosti, motory dCi jsou daleko šílenější úlet, na Thaliích se pos*alo úplně vše, přes brzdy, řazení, spojky atd. Ještě tedď se válí po regálů ,,trofejní´´ převodovky a motory z výměn. Fabku junior neznám, zato Fabky HTP nahradily právě Thalie a Clia. Rozdíl obrovský - najednou člověk mohl jezdit, ne neustále řešit kdejaký neduh. Rencky byly vždy 1-2 po servisech, pro servisáky Rencka luxus byznys - to věřím. Ano, záleží na řidičích, ale jak to, že proklínané Fabky obstály a fungují tam, kde Rencky ne? Pokud vím, jen u jedné Fabky se řešil spadlý ventil. Mé štěstí bylo, že jsem se do Clia ani Meganu nevešel, takže jsem vyfásl Partnera, s tím jsem dal 350 tkm a přebral si jej nový zaměstnanec na rozvozy - jezdí stále. Ovšem Rencku se nedá upřít jedno - jak říká kolega ,, je to férové auto, už zdálky je vidět vepředu i vzadu symbol, že je to auto na pi*u´´
Tady se asi nedomluvíme. Beru problémy jinde, že se všude Thalie rozpadají, vypadávají jim motory, sypou se brzdy, očesává se řazení, promačkává se plech a další strašné věci.
Já jen tady veřejně konstatuji, že ten kus, co mám já, Renault Thalia 1,2 červené barvy z roku 2006 je fajn, nikdy mne nezradil a neporouchal se, kromě výměny oleje a baterie je všechno originál a jsem s ním naprosto spokojen. Nevím, jestli byl původně vyroben pro nějakou VIP osobu...
Možná o něčem svědčí, že po čtyřech letech provozu na STK se technik snažil, najít alespoň áčkovou závadu, ale nenašel. Takže mám protokol s STK naprosto čistý, bez závad.
Nevím, jestli máte VIP auto, je fakt, že vím o pětileté Thalii, která je na tom podobně, jako ta Vaše. Jenže - má najeto 17.000 km. To bude zřejmě režim, který Renckům vyhovuje. Problém u naší firmy je ten, že pětileté auta mají okolo půl milionu km. A to prostě nedá každé auto. Rencky prostě při intenzivním používání představují ,,poukázku na průšvih´´ - přičemž Fabky, kupodivu obstály. A to máme převážně HTP a dokonce i ten nesmyslný tříválec diesel (říkají mu Blackhawk - rachot v kabině evokuje právě vrtulník). Pro mě není auto stylovka, je to prostě pracovní nástroj, očekávám od něj, že bude SPOLEHLIVĚ jezdit. Pokud je co chvíli rozsypaný a já musím přehazovta veškerý vercajk do náhradního, případně shánět odtahovku, tak takové auto je prostě nepoužitelné. Ono i ta ekonomická část je vypovídající - když jsem vybíral služebák, tak jsem prolezl kdejaké auto, výsledky a prospekty jsem předložil ekonomickému řediteli. Renault vyřadil ihned, aniž by otevřel prospekt (přitom byly levnější) dost dlouho studoval Dacii Logan MCV, ale když zjistil, že má motor z Rencka, byl taky vyřazen. Prý nás ta cca tříletá éra renaultů stála šílené peníze na opravách. Nakonec se koupily Partnery, Bippery a několik Octávek. Žádné z aut dosud nemělo závadu. Já mám na Octě 50 tkm za půlrok, nejsem nějaký obdivovatel koncernovek, ale to auto dosud nemělo vůbec žádný problém. To je pro mě po zkušenostech s Rencky neuvěřitelná záležitost.
Zdravím. Já také mám tu samou Thalii aj stejný ročník. A to samé, po deseti letech žádná závada, jenom olej a obložení. I baterie je pořád originál. Asi to byl dobrej ročník!
promon-mé osobní zkušenosti jsou obrácené-jednak dodnes mám pro sebe na řádení R 19 II 16V(navíc s lehkým plněním z I Okty-to plast.turbo)-vše stojí pár stovek a jedu kdykoli i v -30 nastartuju(klasika běžná údržba),mimoto jsem před asi 12 lety začínal u R25 V6 s plynem-to auto mělo přes 1 000 000 km a jelo pořád(stejně tak na první cvrnknutí i v těch největších mrazech-žiju v Krkonoších),pak jsem si dotáhl Safrane,taktéž V6,ovšem dělané na zakázku pro nějaký mnišský řád v Německu-už tehdy(výroba 94) to mělo krom jiných "hraček" třeba 4-zónovou klima-to co dnes dělá Bentley,Rolls,Range Rover-ale u koncernu VW neexistuje ani za příplatek,a spousty dalších(Espace,Lagu atd.)-nikdy jsem s žádným Rendlem neměl problém-a to jsem dřív tahal auta až ze Španěl...Ono bohužel u služ.aut málokdo přizná,že se k nim chová jako hovado-není to moje,tak náaa,tady máš-ale to je prostě v nás,češích-k čemukoli cizímu se chováme jak dobytek-pak je jasný,že to vydrží nula nula nic-kdyby byly na firmě VW,Opely a cokoli-dopadnou podobně-tak to prostě je...U maminy ve firmě(komplex servis velvyslancům,diplomatům...) byly Audiny-od A3 až po A8 a jak i pouze přes zn.servis dopadly?-velmi podobně-nedávno nakoupily Bafíky,prostě český zaměstnanec je s prominutím hovado...
Ano - i tahle myšlenka vůči nám nesčetněkrát zazněla - neumíte s tím jezdit, huntujete to a pod. Ovšem jak to, že tíž lidé, kteří před Rencky jezdili Felicie, po Renckách se jezdí Peugeoty a Škodné, tak neměli nikdy s autem trable, právě s vyjímkou Renaultů, to nikdo nevysvětlil. Ono by dotyčný ,,huntovač´´ byl sám proti sobě - pokud nejezdí po zákazníkách, tak jaksi nevydělává. Proto si auta udržujeme v pořádku. Každý má totiž přiděleno své auto a s tím jezdí, o něj se stará, není to anonymní věc, se kterou jezdí kdo chce a kdy chce. Vedení, pochopitelně, náklady na auta úzkostlivě sleduje, takže už z pricipu je nutností jezdit tak, aby auto neodcházelo na opotřebení, aby spotřeba nebyla zbytečně vysoká atd.
Jinak já Vám Váš názor nerozporuji - je možné, že i Rencky dokáží jezdit. U nás ve firmě to bohužel, nepředvedly. Kdyby šlo o 1-2 auta lowcost kategorie, tak řeknu smůla, nepovedený kus. Ale to byla celá flotila všech kategorií aut, která se pořídila a najednou vyvstaly problémy se vším možným, co se jen pokazit dokáže. Poté, co vedení uznalo, že takto ne, Rencky prodali a najednou je zase klid - jen běžná údržba. A to se týče i jiných francouzů - máme Partnery a dvoumístné 206, které mají statisíce km za sebou (pravda, ložiska na nápravě odešly - ale to je notoricky známé) .
Prostě já to beru stejně, jako když se mě v hospodě snaží ošidit, nebo mají špatné jídlo. Už se tam neukážu - je jiných hospod dost. Přitom jiný do té samé hospody může chodit a být spokojen. Já mám prostě vysloveně negativní zkušenosti s Renaulty a Mercedesy a proto tyto auta nechci a nekupují se . Kdysi to byly pojmy v automobilovém světě Mercedes byl synonymem spolehlivosti, Renault 8, 5 nebo 16 to byly opravdové nezmary bohužel, dnes je situace jiná.
v pohodě-sice mne trošku zaskočili ony Medvědi-sice po x letech shnijou člověku pod zadkem,ale jedou pořád...,ale je to o zkušenostech-kdyby mně nějaký Rendl nechal někdy někde viset,asi bych se taktéž poohlédl jinde,pravda...
"hoummy", tak co autíčko, už je Vaše? My máme taky Thalii z roku 2004, sice máme najeto jen 60000, ale vozí nás spolehlivě, je pravda, že jen po republice, v zahraničí jsme s ní ještě nejeli. - pt
Obecně u Renaultů - podvozek, elektroinstalace. To jsou největší bolístky. Jinak to platí kus od kusu.
mějte na paměti, že nikdo nedělá charitu a kvalita většinou odpovídá ceně.
nevim, ale matka má thalii 1.4 už 11 let a krom běžný údržby (olej, rozvody) čepy se dělaly po 9 letech při nějakých 197 000 jinak jsem na tom dělal výfuk a zapalovací cívku, jinak jen jezdí, já koupil 4 roky starýho Golfa a věčně nějaký investice, tak by mě zajímalo kde je ta charita, v práci servisujem auta pár firmám a nedalo by se říct že drahej Mercedes nebo BMW by jen jezdili
první odejde vodní čerpadlo, brzdy, pak spojka...k té není přístup tak musí ven celý motor...vodní čerpadlo obejdnané podle vIN samozřejmě nepasuje, protže tak jak výrobce měnil dodavatele za ty nejlevnější ab se dostal s cenou pod magickou hranici, vyráběl kařdá subdodavatel črpadlo jinak...tipnu si že třetí kus bude konečně pasovat...
Pak můžete vyměnit celou elektroinstalaci, zvonkové drátky nechat nahradit normálními kabely...pak to bude chvilku jezdit...
Jinak ybch si dával pozor především na prodejce a technický stav nechal komplexně posoudit někomu kdo tomu skutečně rozumí, a ne kdo o tom jen kecá
Mám Thalii z roku 2004 mám najeto 75 tisíc km a zatím jen měním olej.Spotřeba je taky slušná na to že jezdím z 80% po městě.
Dejte si pozor hlavně na nápravu vůle v řízení čepy a brzdy. Stejně vás další investice neminou já měním preventivně rozvody a olej při koupi vozu od cizího kupce.Jinak je to samozřejmě levné auto žádný přepych ale pokud nemám na lepší službu udělá.
Mám Thalii od roku 2002. byl jsem s ní 3x ve Španělsku, 7 x v Itálii, Maďarsko, Slovensko nepočítám. První majitel, v té době stála 310.000,- Kč (byla holt drahota) Všude jsem dojel bez problémů, za těch 10 let jen olej, letos rozvody a brzdy. Je pravda, že jsem 50 letý tatík, žádný závodník, ale na dálnici 130 v pohodě. Já bych neměnil a nyní uvažuji, že si Thalii zase koupím. Miluji rady řidičů, co si koupí ojetou šunku za 25.000,- Kč ale rozumu mají jako kdyby jezdili s medem za dva melouny.
Zdraví Efendi
no kamaradka ma thali.. nevim kolik to je rok vyroby ale tipuju kolem 07.. 20tis na tachači a už to začíná.. rozsvěcujou se bagy, začína něco rachotit v motoru, .. ja tomu autu nevěřím.. a jestli tady někdo chce argumentovat, mě se to nesype tak je to dobré auto... tim se určitě budeme všichni řídit.. a srovnavat zanovni auta s autama 10 a vice let staryma je docela k smíchu... jasně že se všechny kazit nemůžou .. jsou i bezproblemove kusy a to tak byva všude.. auto se sere a nebo jezdi be problému... nedá se to přesně odhadnout ale je lepší nehazardovat ne? teda pokud mate dost peněz na oprav.. ten znak mluvi prostě za vše a otvirani kufru u thalie mi přijde nevkusné :D
doplněno 10.12.12 13:36:klidně si ji kupte..i 10 klidně.. ale až se to začne srat tak si tu nechodte stěžovat.. je to na každem jak se rozhodne... ja bych si rozhodně problémové auto nekoupil... moje peněženka neni bezedná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.