Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné údaje v TP - kam se obrátit?

Od: podr odpovědí: 7 změna:

dobrý den koupila jsem si starší vůz Opel Agila v červenci - v listopadu jsem šla na tech. kontrolu kde jsem neprošla protože údaje o hmotnosti vozidla nejsou v techničáku uvedena správně Opel se za to omlouvá ale já nevím na koho se obrátit s opravou těchto údajů pokud mě někdo poradí budu ráda předem děkuji Olga

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

niikolqa*
hodnocení

0x

S velkym techničákem si zajdi na magistrát v tvojem bydlišti kde tu chybu oznámíš a tam oni ti už řeknou co dál, bud auto pošlou oni sami na technickou kontrolu kde oni tě pošlou a ty to tam zavezeš a nebo ti dají papír podepsany magistratem ktery musí vyplnut technicka kontrola a ty ten papír jim zanseš zpátky a oni ti dál už řeknou co a jak.

hodnocení

0x

Samozřejmě na regist vozidel. Přeju pevné nervy. Jenom mi není jasné-ono se na to nepřišlo při evidenční kontrole při změně vlastníka?

doplněno 14.11.12 05:31:

Ještě nerozumím jednomu. To auto je již používané, jistě bylo předtím na STK. To na to nikdo nepřišel? A jak se Opel jako omlouvá? To jste zavolala na pobočku, řekla jste, že jste koupila ten a ten jetý vůz a oni Vám řekli, sorry, na tomhle autě to je špatně, my jsme to tak dali do provozu, ale sorry? Nebo jak?

podr
hodnocení

no právě zaplatila jsem poplatek 290 kč na ev.kontrole při prodeji a za tři měsíce končila technická na které mě řekli že tam mají dopis od Opla žetyto chyby se mohou vyskytovat je to rozdíl v užitné hmotnosti a podobné věci které s jízdníma vlastnostma nemají nic společného přesto jsem dostala technickou jen na měsíc a naštěstí odkaz na www.mdcr.cz - silniční doprava - dovoz reg. a schv.vozidel - stanoviska některých výrobců a tam je ta omluva jinak děkuji za odpovědi

nu*
hodnocení

0x

předtím se na to sr**lo, ale když se v celé evropě objevují problémy, že výrobci hromadně a celá léta tisknou to TP nižší hmotnosti než u auta ve skutečnosti jsou, nastane pak situace že se za těžší auta vybírají menší silnično daně...

Fronty na úřadech kvůli chybným údajům v TP a na štítku potrvají 2 roky, nebo až 4 roky, dokud se všechna auta nevystřídají na STK...k tomu zpackamný registr..máte se na co těšit...proč se u nás podle zákona musí zapisovat do dokaldů každá kravina, když v evropě to jde i jinak? Kolikrát za život budete muset kvůli autu na úřad?

Mimochodem, jak to že nevíte kam máte jít? Nebyla jste to auto ještě přihlásit?

erikch*

tohle je přesně názorná ukázka chyby státu(systému),popřípadě zastoupení výrobce-ačkoli Agila konkrétně už měla při své premiéře v roce 2000 globální homologaci nejen pro EU-je tak těžké pro úředníky opsat do TP tyto údaje z této homologace(vztahuje se i na hmotnosti dle typu motoru) a ne někde z nějakých nesmyslů,jako to s oblibou dělají-se slovy:"pardon on se asi někdo na tom a tom úřadě spletl" a vy si musíte zajít tam a tam,zaplatit si x razítek,vyjádření a další kraviny,jenom proto,že nějaký státní ouřada "udělal" chybu-to je na pár facek...

podr
hodnocení

tak vážení děkuji všem za Váš zájem ale neuvěřitelné se stalo skutkem zajela jsem na Bohdalec je tam magistrát i registr a kdybych se netrefila zrovna na oběd tak jsem byla za půl hodiny vyřízená takže palec nahoru žádné fronty tam nejsou ale stejně je to cesta navíc poplatek 100 kč a ještě musím zpátky na technickou kde to je do měsíce bez poplatku mějte se Olga

Tak Vám k tomu blahopřeji paní Olgo!Mne stála chyba ne automobilky ale úřednice mnohem více. V TP byl místo typu motoru jen obsah a já musel skrz to 1x EvK,1xSTK+opakovaná,Xxcesta cca 30 tam a 30km zpět na úřad a nakonec do autorizovaného servisu cca 70km daleko a to 2x (jedenkrát s autem a podruhé jsem jel jen busem a pak ještě zaplatit zástupci automobilky 1000,-kč za ověření typu motoru!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]