Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LPG a Nezavislé topení

Od: rapid® odpovědí: 5 změna:

Pokud je v autě Lpg smím do Myčky? a jak je to z "Eurozónama" v čr a u sousedu? kdy platí ekopoplatek třeba za vjezd do města nebo je nekde zákaz ze strými vozidly jako Felicia tak jak je to když mam LPG? podle me je to auto ekologický pokud ta jedu s LPG?
Nezavislé topení: dá se přemontovaz z jiného autapoužitý nebo musi být vždy nové montované? a jak je to z nezavislím topením do Felicii? je to realný? když nebudem mluvit o ceně ale jestli ej to technicky možné :) děkuji za odpoved

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

Do Feldy? To jako kvůli LPG? Topení ve Feldě topí parádně. Pokud ne, tak je potřeba vyměnit radiátor. Taková vložka topení, kterou protéká voda a vzhledem připomíná chladič, co je před motorem v motorovém prostoru. Je tam totiž přepážka, aby voda kolovala celým radiátorem a pokud praskne, tak voda teče nejkratší cestou a špatně obíhá, méně topí...

doplněno 04.09.12 18:42:

Ale teď si uvědomuju, že LPG má větší výhřevnost při spalování, tak ten motor musí být horký hned na provozní teplotě?...

doplněno 04.09.12 19:05:

Rád bych ti odpověděl na nezávislé topení, ale nikdy jsem ho nedržel v rukách, takže nic. Každopádně ve Feldě je dost a dost místa. *hi*.

V zimě nepouštěj zezačátku ventilátor topení při otevřeném teplém okruhu (tedy knoflík zcela vpravo na červeném puntíku). Bude ti totiž fungovat jako chladič a ten ledový proudící vzduch bude brzdit náběh teploty motoru. Topení zapni, až bude motor trochu ohřátý a ručička teploměru bude ve prostřed prvního políčka, tedy kolem 70°.

doplněno 04.09.12 19:10:

Před zimou očisti a namaž vazelínkou svorky na akumulátoru, aby se zamezilo přechoďákům a baterii při mrazech zabal do bublinkové fólie nebo do takové té hmoty, co se jí obalují PPR trubky vody. Takový kabátek jí uděláš. Při krátkých jízdách je problém s dobíjením, kdy se to vzimě ukáže nejvíce, takže nejlépe baterku dobíjet. Doporučuji nabíječku s Lidlu. Sám ji mám a supr nabíjí a sama odpojuje. V zimě no problem a ani baterku jsem nebalil a nechal tak. Ale bylo tu max -19°C (tedy loni v zimě). Ono je vůbec nejlepší mít voltmetr a sledovat, jaké je napětí v palubní síti a tak vědět, zda dobíjí, či ne a kdy už se startovat ani nepokoušet, aby baterka nešla do háje zcela, nebo stačila na varovná světla, když je nouze.

doplněno 04.09.12 19:52:

Pokud máš ve Feldě tu origo černou rozpěru tlumičů, tak to bude stím vyděláváním aku na zimu do tepla pakárna a rozhodně bych k vůli tomu vzpěru dolů nedával a obzvlášť v zimě, kdy je nebezpečí smyku a nehody větší :)

doplněno 04.09.12 20:11:

: Jo díky, myslel jsem právě tu vyžší teplotu při spalování LPG.

hodnocení

nn měl jsem práve dve otázky abych nemusel zakladat zvlašt felda topí dobře, topi jak das, ale v zime no co si budem povídat loni sem ve 32 stupni docela dost tlačil a roztahaval, pak jsem si koupil kabely a druhou poloviny zimu to bylo lepší ale pořád otravovat nekoho z druhým autem no nevim, a to už jsem si koupil loni novou baterii, a pokady přišel mraz a mě došla štva respektive jak auto nechtělo chytit tak sem točil víckrát za sebeou z veškerou elktronikou vyplou a stejně sem ji vybyl, no tak bych to chtlěl holce ulechcič t aby se motor předehřál, a chytala dobře, bez námahay, a i sobě abych ulehčil že přijdu ráno k vyhřátemu auto a nebudu muset nic škrábat nic stříkat s glykosolem atd atd ;) tak proto se ptám jestli ej to technicky moné do feldy to namanotvat a pokud možno co nejlevneji ;)
neměl by jsi nějaký typ ty jsi tu ten kterýho povauji za nejvíce shocpneho a velmi dobrého rádce :)

doplněno 04.09.12 19:01:

respektive to točení vickrát za sebou bylo když auto třeba 3 dny stálo ;) pokud sem jel hned druhý den znova tak to chytlo na podruhý maximálně ;). měl jsem i svíčky nové a olej ;)

doplněno 04.09.12 19:16:

děkuji za rady ;) no u nás tu bylo -30 - 32 po ¨3 dny zrovna v době kdy sem kadej den potřeboval jet, až sem feldu litoval že musi v té zimě pracovat :)

ylyzal

Dovolil bych si tě opravit, že LPG má vyšší výhřevnost. Už jsi to zde psal několikrát v různých debatách.

LPG má ale nižší výhřevnost. Proto také vozidlo přestavěné na tento pohon má vyšší spotřebu paliva. Ty jsi možná chtěl napsat, že se při spalování vytvářejí vyšší teploty než na benzín. To ano.

A auto na LPG se v zimě zahřívá pomaleji, protože při provozu na plyn se využívá stechiometrické směsi i při nízkých teplotách (nehrozí kondenzace paliva na stěnách válců) jako u motoru provozovaného na benzín, kde je směs obohacována.

itan71*
hodnocení

0x

Do myčky můžete bez problémů jen do podzemních parkovišt u marketů atd. je tam vždy značka.Eko moc Felda není ikdyž má LPG.Nezávislé topení můžete použít starší jen si myslím že se to nevyplatí, vyplatí pokud to máte zdarma nebo za hubičku

doplněno 04.09.12 19:46:

Jestli nepoužíváte auto každý den tak vyzkoušejte vzít AKU domů bude v teple a lépe startovat vím je to takové divné a trochu namáhavé ale myslím že to stojí za to.Ohledně LPG pod.garáž psal jsem že tam je DOPR.ZNAČKA

hodnocení

ano ale do podzzemnich garái odvetrávaných lze vet a ta kam ja občas jedu zrovna taková je, mimichodem teprve to budu na plyn dávat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]