Nejste přihlášen/a.
Prosim poradte mi jaka baterie by byla vhodna do teto oktavky, hlavne aby mi to startovalo i v zime :D
Myslite ze by napriklad stacilo bez problemu neco takoveho autobaterie-pema.cz/...
Na 1.6 stačí bohatě, tam by stačila i kolem 55Ah. Osobně bych sáhnul po Vartě Blue dynamic a nebo Silver dynamic. Zatím se mi osvedčily nejlépe. Jestli jezdíte hodně krátké trasy, tak budete muset tak i tak očas malinko dobíjet. Na krátké trase to nestačí alternátr "dotlouct".
doplněno 04.09.12 10:47:Ano, klidně tato. Nevím jestli budete kupovat přes internet nebo v místě bydliště. Na internetu se nechá koupit tahle autobaterie za 1645Kč, ale to už asi není tak rozhodující.
jojo jasny, dival sem se ale tuhle prodejnu mam kousek tak je to lepsi osobne.
Dekuji za pomoc
Z těch, co jste nalinkoval, bych určitě sáhl po Banneru. To jsou akumulátory, které snáší vybíjení při dlouhých zimních startech. Rovněž souhlasím s tím, že pokud kupujete novou baterku, vždy je lepší koupit co největší kapacitu - ovšem s ohledem na to, aby vešla do držáku.
Jen na okraj - mám Octávku 1.6 r.v. 12 a origo baterka je 44Ah. Se zimnímy starty nebyl žádný problém - šla na první škrtnutí. Ale já jezdím s autem denně a hodně. Pokud jezdíte jen občas, jsou nároky na baterii opravdu mnohem větší. Pokud jezdíte denně jen 200m do Lidlu a zpět, tak je baterka odsouzena ke zkáze - tedy bez toho, že ji dobijete nabíječkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.