Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou baterii do octavie 1.6 r.v. 1997

Od: petamrokic odpovědí: 6 změna:

Prosim poradte mi jaka baterie by byla vhodna do teto oktavky, hlavne aby mi to startovalo i v zime :D

Myslite ze by napriklad stacilo bez problemu neco takoveho autobaterie-pema.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Na 1.6 stačí bohatě, tam by stačila i kolem 55Ah. Osobně bych sáhnul po Vartě Blue dynamic a nebo Silver dynamic. Zatím se mi osvedčily nejlépe. Jestli jezdíte hodně krátké trasy, tak budete muset tak i tak očas malinko dobíjet. Na krátké trase to nestačí alternátr "dotlouct".

doplněno 04.09.12 10:47:

Ano, klidně tato. Nevím jestli budete kupovat přes internet nebo v místě bydliště. Na internetu se nechá koupit tahle autobaterie za 1645Kč, ale to už asi není tak rozhodující.

petamrokic
hodnocení

Takze treba tahle autobaterie-pema.cz/...

petamrokic
hodnocení

jojo jasny, dival sem se ale tuhle prodejnu mam kousek tak je to lepsi osobne.

Dekuji za pomoc

Z těch, co jste nalinkoval, bych určitě sáhl po Banneru. To jsou akumulátory, které snáší vybíjení při dlouhých zimních startech. Rovněž souhlasím s tím, že pokud kupujete novou baterku, vždy je lepší koupit co největší kapacitu - ovšem s ohledem na to, aby vešla do držáku.

Jen na okraj - mám Octávku 1.6 r.v. 12 a origo baterka je 44Ah. Se zimnímy starty nebyl žádný problém - šla na první škrtnutí. Ale já jezdím s autem denně a hodně. Pokud jezdíte jen občas, jsou nároky na baterii opravdu mnohem větší. Pokud jezdíte denně jen 200m do Lidlu a zpět, tak je baterka odsouzena ke zkáze - tedy bez toho, že ji dobijete nabíječkou.

hodnocení

0x

já se řídím heslem čím silnější tím líp takže bych tomu změřil kastlík a nacpal tam rozměrově tu nejsilnější co de já mám v oktě 72ku a osobně sem jí měl i v 1.6ce vectře v zimě sem neměl problémy jezdil sem na značku Proforce a MEYLE

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]