Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky olej do vojenske centraly

Od: centrala odpovědí: 9 změna:

Dobry den mam doma vojenskou centralu typ zb-7a a mam mensi problem s olejem.na motoru jsou dva sroby do ktery se zrejmne leje olej ale neni tam kontrolni sroub tak vubec nevim kolik ho tam dat.pak je tam treti sroub i s merkou tak tak je to v poradku :D mohl bych do toho dat olej pp90?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, info je poněkud kusé - jednak centrála ZB 7 neexistuje - tedy co vím. ZB 7 bylo označení motoru, který se používal v různých typech vojenských zařízeních, mezi jinými i u elektrocentrály EC 3 kVA. Tento motor byl doutaktní. Takže olej doporučuji legendární M2T, nebo ekvivalent, ale pochopitelně, v poměru 1:33 s benzínem. Raději trošku víc oleje, protože tyto centrály se ,,zakusovaly´´ poměrně velice rády a často.

Zkuste blíže specifikovat o kterou centrálu jde a který šroub máte na mysli.

doplněno 03.09.12 21:23:

Pro Vaše info o motorech :

forum.valka.cz/...

centrala
hodnocení

jedna se o centralu ec 3 kw podle cisla zb 7a mi to najde tu samou centralu(motor) mam tam tri nalevaci otvory ve skrini rozvodu je sroub i s merkou v poradku u starterua regulatoru jsou jen srouby a z boku zadny kontrolni ani vypustny tak fakt nevim..

No, tak vzhledem k tom, že ten motor je dvoutakt, tak věřte, že to žádné rozvody nemá. Pokud myslíte toto :

forum.valka.cz/...

tak to je jen převodovka ,,kickstarteru´´ česky nakopávačka. Tam jsou opravdu ozubená kola, ale ta jsou v akci jen tehdy, pokud motor startujete pedálem. Tam by trochu oleje být mohlo, i ten PP, popravdě řečeno jsem jej nikdy nedoplňoval. Jak jsem už psal, ty centrály se zadíraly s takovou pravidleností, že jsem při jejich obsluze prakticky jen dolévali palivo. Pak šly na GO.

Zkuste si projít ty obrázky, na které jsem Vám dal ten první link. Tam uvidíte ten motor i v řezech. Jediné, co by se ještě dalo mazat je řetěz pohonu magneta - ale ani ten jsem nikdy neřešil.

centrala
hodnocení

neco tam naliju :Ddaji se na to sehnat jeste nejake dily?

Na motor? Určitě ano - ve vojenských výprodejích.

centrala
hodnocení

tak to je dobre chci sem dat foto toho motoru a oznacit srouby pro olej a moc se mi nedari

centrala
hodnocení

zasilam jeste foto pro informaci nalyvaci otvory 1,2,3 2 sroub i s merkou v poradku 1a3 jen nalyvaci otvor zadny vypustny ani kontrolni

Jaky olej do vojenske centraly

hodnocení

0x

Tak kolik oleje neporadím, ale rozhodně tam nelej PP 90, nebot to je olej převodový a nikoliv motorový.

centrala
hodnocení

ano jiste ja potrebuju prevodovy olej.na regulatoru a skrini rozvodu mam dve matky na nalyvani oleje ale neni z boku zadny kontrolni sroub ani vypustny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]