Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda když jsem zakoupil vozidlo a nechal ho odhlásit na sebe, ale nepřihlásil ho na sebe, zda teď při prodeji vozu jde vuz, odhlasit ze mě na kupce nebo se to rovnou na nového kupce přihlásí? děkuji za odpovědi
Rovnou si to kupec na sebe dohlásí - před tím udělá evidenční kontrolu na STK.
Některé úřady chtějí plnou moc od vás na nového majitele (jak kde) , jedná se jen o kkus bezcenného neověřenného papíru.
Na tebe je odhlášené - ted jde už jenom dohlásit (dokončit převod) a to bude na kupujicího .
I kdyby náhodou si nový majitel vůz na sebe nedohlásil - je majitel on -
Kdo je majitel řeší kupní smlouva - registr neřeší majetkoprávní vztahy.
doplněno 03.09.12 13:03:K ČKP - Neztratit kupní smlouvu několik let .
dík za odpověď, trošku se bojím kanceláře pojistitelů, že mi za pár let pošle pozdrav, že neplatím povinný ručení
s tím počítejet, protože ani nový majtel to nebude přihlašovat ze stejného důvodu jako Vy, prodá to dál atd...a poslední kdo je veden v systému jste Vy
to že někdo ne(od)dohlásí nic nemění na faktu v souladu se zákony o majetkoprávním vztahu mezi 2 a více fyz.osobama-a to dle kupní smlouvy-přesto nejede ani vlak ČKP,ačkoli to jejich :"toto nelze akceptovat" apod. by u slabších povah mohlo budit náznak,že ČKP je nad vším-taková "Božská organizace":D...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.