Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat:
1) stala se mi nemilá věc - chytli mě poliši za rychlost. Překročení o 14 km/hod v obci. Dostala jsem pokutu litr a 2 trestné body.
Nikdy jsem předtím nic neuděla - je to můj první přestupek, první prohřešek. Bohužel.
Chtěla jsem se zeptat - co bude dál? To mi ty 2 trestné body zůstanou navždycky?
Jsem z toho dost nešťastná a mám strach, že přijdu o řidičák? Samo sebou jsem si z toho ponaučení vzala...
2) A ještě jsem se chtěla zeptat, jak přilepit držák na navigaci, aby mi neupadla . Lepila jsem to oboustrannou lepící páskou, ale vždycky to upadne.
Moc díky za odpovědi.
pokud rok na silnicích neprovedete žádný přestupek tak vám ty body po roce smažou
plochu na kterou lepíme držák je třeba nejdřív řádně odmastit technickým benzínem či čističem na brzdy
já si třeba lepil držák na blutut a udělal sem to na suchej zip a ty kousky suchýho zipu sem lepil tavnou pistolí a zatím drží
Uff, tak to jsem si oddechla. Moc díky. I když mne to štve, no ale což už nadělám.
2) Jde o to, že ten držák je poměrně těžkej a velkej - univerzální. Takže ten suchej zip není špatný nápad, ale asi by to nevydrželo...
A ještě jsem se chtěla zeptat - můžu mít tu navigaci uprostřed skla dole nad palubovokou? Slyšela jsem, že nee...ale nevím.
Abych nedostala dalšího flastra.
Je to tento držák... ascartuning.cz/...
V autě by nemělo být nic, co by mohlo jakýmkoliv způsobem řidiči ve výhledu. Takže ani voňavé stromečky na zrcátku a v žádném případě ani stojan na telefon či navigaci. Policisté to sice ve velké míře tolerují a je jim jasné, že často není jiná možnost, než to, že se držák přilepí na čelní sklo, ale už jsem se setkal s tím, že mi na něj v jednu ráno svítili baterkami a hledali tam aspoň malý držáček na navigaci - naštěstí jezddím bez navigace a kdyžtak vyndám z palubky mapu, která mě dovede do cíle kolikrát lépe nějaká navigace. Vyjímku u držáků na telefony a navigace tvoří pouze ty, které jsou z přímo od výroby daného automobilu, pokud se nemýlím.
aha to je přísavka ta se nelepí tu by mělo stačit navlhčit a na skle by to mělo držet to sklo by mělo bejt v místě ůchytu čistý a odmaštěný
jak je to stím umístěním přesně nevím vím jen vím že na skle nesmí bejt nic co by bránilo ve výhledu v zorném poli řidiče
Držák se pokuste přilepit na palubku asi nic lepšího nezbyde a já kdysi lepil oboustranou lepičkou a to byla origo na vnitřní zrcátka koupil jsem to u Forda a musím napsat drželo to jak přibytý až na tu cenu,ten čtvereřek mě vyšel kolem 80kč ale stálo to za to
Na palubku to nejde, je krabatá a není rovná. Spíš to vidím na tom čelním skle dole vlevo. Sice mi vyhovuje uprostřed dole, ale kvůli zákonu to nelze...se bojim, a nehodlám se hádat s polišema.
Napaá mě vyrobit z hladkého tvrdého plastu (destičky) kotouček/talířek a ten přišroubovat k palubce. Navigaci/přísavku pak cucnout na něj. Plast musí být hladký a rovný.
Někde jsem to viděl i prodávat...
Takto vypadá ten držák. Přilepí se na palubku a do něj se přisaje přísavka. Je to taková redukce.
doplněno 02.09.12 17:59: Přilepil bych ho zespodu palubky pod nohami spolujezdce blíže ke středu celé palubky a naviaci bych ohnul na té drátové noze směrem nahoru. Mohlo by to vypadat fakt dobře a profi!
Jak je to s tou navigací by mě taky zajímalo. Máme ji úplně dole na skle uprostřed, ve výhledu to na takovém místě samozřejmě nebrání a i když jsem se několikrát ocitla v situaci, kdy se policajti něco najít vcelku snažili, na tohle nikdo nic neřekl... existuje vůbec nějaký předpis ohledně toho co je to "výhled", nebo je to opravdu jen takto vágně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.