Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýší netěsnící výfuk spotřebu?

Od: kelimon odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mám Felicii 1,3 BMM a teďka mám celkem laďák. V místě, kde se spojují svody s středním dílem výfuku je netěsnost a auto řve jak závoďák. Zvuk je to pěkný, ale zajímalo by mě, jestli tento rpoblém zvyšuje spoteřbu? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nezvyšuje... Čtyřtaktům na výfuku až tak ´nesejde´ (dvoutakt, to je jiná), tady bych se spíše ´obával´ policajtů či STK...

gumidek*
hodnocení

0x

Když pominu takové tuningové kraviny, tak netěsnosti dobře utěsňuje Bosal cementová pasta...

doplněno 02.09.12 15:42:

V místě středního dílu a svodů patří těsnění

itan71*

Ta pasta pomůže(mám s tím taky zkušenost a není to na věky jen na pár měsíců) ale jestli to je díra jak do zadní části těla tak to ne*frajer*

kelimon
hodnocení

To není ani jako díra, síš jen to, že je nejspíš vydrolený ten těsnící kroužek :)
Ještě se chci zeptat. Mám navařený rezonátor místo katalyzátoru, bohužel jeho vliv utlumuje tlumič uprostřed :/ Lze tlumič nějak vykuchat?

takjan*

Samozřejmě že zvyšuje. To je hodně stará praxe. Celý systém plnění motoru prostě počítá s určitým protitlakem v sání. U turba to ovšem neplatí..

itan71*

Kuchat, vykuchat,nevyku chat?Na toto téma už tady nedávno byla diskuze já jsem proti vykuchání je lepší skočit na vrakáč a koupit než kuchat je to rychlejší a méně pracné

erikch*

itan-jen tak k tématu kuchání nekuchání-a co FAPy a DPFka,neboli filtry pevných částic...na vrakáčích nejsou,nové stojí rance(a že jsme v čechách na "příznivé" ceny už zvyklí) a čistit to pořádně nejde,reset taky moc nezabírá-pak ty rádoby ekologický mrchy prostě musejí jít do pr...*frajer*

gumidek*

Jo, a pak všichni dejcháme ten jemný popel, který vytvoří jen ty dnešní moderní commonraily vstřiky/rozprašovače. To, co nezachytí DPF nebo FAP, zachytí plicní sklípky. To už byla zdraví méně škodlivá V3Ska, který tak jemný popel neudělala a dalo se to vykašlat :D.

Na ekologii nasr...t.

ar*
hodnocení

0x

Pokud je auto vybaveno řízeným katem a netěsnost je před katalizátorem, je to na úkor i spotřeby. Pokud ne tak je to na úkor peněženky v případě , že to už opravdu hodně řve a člověk narazí na "pomahače" :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]