Nejste přihlášen/a.
Kde přesně lze získat kompletní výpis vozidel které vlastníte nebo která na Vás jsou v odhlášce?
Mělo by to jít na dopravním inspektorátě kde jsem si to taky nechal sdělit ale pozor je tu jeden háček!
100%tním vlastíkem jsme pouze jednoho auta-to je v pořádku to sedělo. Ale zvláštním překvapením byl následující fakt:
Před rokem na mě bylo odhlášeno vozidlo, které jsem do dnes nepřihlásil. Od vozu mám fyzicky doklady a nikomu jsem je neprodal. Na registru mi sdělily pouze odhlášku na motocykl o kterým jsem si vědom že mi z minulosti vysí někde v polopřevodu a mnou prodaný již neznámo komu bez smlouvy bez ´´štítků´´ a s vědomým že jsem jej prodal bez TP.
Ale co je onou záhadou? Vůz který je na mě v odhlášce v databázi nenalezli..
Tak kde je teda kompletní databáze? Na registru mi mimo jiné řekli že ČKP bude vycházet z jakési ´´jejich´´ jiné nikomu neznámé databáze..
Podle mě je to jasné, co to je za databázi.
Tato db bude založena na údajích z registru vozidel a pojištoven. Při končení pojistiky doložíš kupní smlouvu nebo něco takového, takže je zřejmé, kdo je majitel. V registru je pak jasný provozovatel.
Sestrojit dotaz nad touto databází je triviální záležitost a dopisy se pak mohou tisknout plně automatizovaně.
Se ještě člověk doví, co vlastně má za majetek. Už se docela bojím.
Né každá pojišťovna požadovala na zrušení pojistky kopii kupní smlouvy-někdy postačilo napsat prohlášení typu: z důvodů prodeje vozidla žádám o zrušení poj smlouvy xxxx atd..
A dále to neřeší záhadu s autem na které mám doma fyzicky TP kterej je na mě odhlášen? Ještě mě napadla poslední varianta-a to je fak že je vůz cca již rok a půl ekologicky zikvidován-myslíte že je možný že ekologicky zlikvidovaná vozidla nějakým záhadný způsobem po nějaké době sami vyruší z evidence?
U nás to není tak, že by se sama vyrušila podle mě. Vyrušit je musí úředník.
Ten tvůj případ, auto si přihlásíš na sebe a pak ho trvale odhlásíš jako zlikvidované. Tento případ je podle mě jednoduchý a někdo o něm snad i psal ne?
Na našem DI mě to takhle nejsou schopni udělat, doklad o likvidaci je nezajímá ani ho nechcou vidět. Říkají přineste evidenčku a budeme se s váma o tom bavit dál. Po stálém a SLUŠNÉM naléhání jim marně vysvětlit, že auto je již neexistující vč. předložení dokladu eko. likv. se mi vysmáli do obličeje s otázkou-a proč nezajdete s vozidlem na evidenční kontrolu?
poz. autora: nebylo to takhle doslova, ale situaci to vystihuje a já to takhle pochopil..
Již jsem to začal řešit s vedoucí, která má na starost tyto ´´velmi starostlivé vstřícné a ochotné zaměstnance, kteří mají vždy řešení, ale jen taková, která nic nevyřeší.´´ Paní vedoucí se jevila jako velice příjemná žena s ochotou jednat a zároveň najít řešení-zatím jsem s ní byl v kontaktu pouze telefonicky tak uvidím co bude dál. Každopádně mě pžinejmenším velice ochotně vyslechla a dala příslib.
Ajo to máš recht. Když to chces přihlásit tak musíš mít tu evidenčku. To je síla.
Zrovna mi říkal kolega v práci, jak to je v Irsku. Máš tam takovej papír s odtrhávacim kusem kterej vyplníš a pošleš poštou. O tom se nám může zdát.
Ale udělal sis to sám. Měl jsi přihlásit to vozidlo v dané lhůtě. V Německu je nepřihlášení vozidla v dané lhůtě dokonce trestný čin.
Proč jsi to nepřihlásil, co za podvodné jednání jsi měl v úmyslu.
Podvodné jednání bylo takové že mě odmítli udělat evidenční kontrolu už tenkrát. Přišli na to že auto bylo papírově přestavba, nové číslo bylo vyraženo náhradní metodou pod kapotou což bylo OK ale nějakým způsobem se jim to prostě nezdálo.
Osobně si myslím že kdybych zašel jinde tak to nebudou řešit. Ovšem nebyla to pouze tato věc, auto jsem koupil bourané-s úmyslem spravit. Až po důkladným zhodnocení jsem zjistil že jsem koupil totální vrak (donutil mě k tomu krásně šlapající motor) řek jsem si motor supr-kastla se spraví. Ale bohužel. Tyto fakta mě sonutily auto hodit na likvidačku v domění že i když jsem jen v odhlášce a mám kupní smlouvu že jej zruším.
A radím ti dávat si POZOR na to co komu píšeš ok?! Takový narážky si nech pro někoho s koho znáš osobně jasný? Takže příště radši víc promysli co sem napíšeš.
Od začátku jsem to naopak řešil ve lhůtě, abych neměl problém-nejsem si 100% jist, ale likvidaci jsem provedl možná i v termínu na úřadě mě vykopli že s tím nic neudělám tak jsem s tím nic nedělal. Najednou ale vypadá že řešení najdou...
Co se týče Německých zákonů jsem 100% pro! Od 1.1.2009 to měly uzákonit i u nás vč. poplatků za euro123... a byl by pokoj. Takhle vymysleli totální nesmysl kterej téměř nec nevyřeší.
doplněno 06.01.09 20:02:*Z koho
Jen naokraj, vzpomínáte na sříbrné známky? Ty měli vyřešit i toto. Kdo neprošel evidencí /STK/ (tuším 5let) bylo mu vozidlo zrušeno.
A vo tom to je, nekde jsou pohodari, nekde ne.
Kdyz vezme jako referenci Martinu z Prachatic, tak vis co asi udelaj jeho arogantni urednici co ma.
přesně ták, arogantní úředníci s inteligencí houpacího koně se dušují že jestli to tak někde dělaj tak že to neznamená že to budou dělat taky. Vím že to jende dělaj absolutně bez problému-volal jsem na deset jiných registrů i jiný okresy a z deseti to na osmi udělaj a na tom našem a ještě jednom mě poslaly do háje. Nehledě na to že ze mě udělaly totálního debila a vysmáli se mě do obličeje co na tom jako nechápu. To je na vykop. Takovej nechutnej úředník má kopat kanály a dělat chytrýho u lopaty s krumpáčem. jenže co já s tím mám dělat? Jak říkám obrátil jsem se na jejich vedoucí a po telefonu se jevila až paradoxně vstřícně tak věřím že najde řešení tak jako to dělaj i u Vás...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.